Hoofd tbs-kliniek is kritiek Kamer beu

JohnLennon had ons via de nieuws-submit te melden:

De directeur van de Pompe-kliniek voor tbs'ers in Nijmegen, Jos Poelman, heeft het gehad met sommige Tweede Kamerleden die maar commentaar en kritiek blijven leveren op de ontsnapping van tbs'ers, zoals nu weer met Marciano Ernst. Poelman beaamt dat het tbs-systeem niet waterdicht is. Maar dan moet volgens hem de Kamer de wet maar aanpassen als die het systeem wil veranderen. ''Alleen maar kritiek uiten heeft geen zin'', zei hij.

De tbs'er Ernst verdween donderdag uit een inrichting in Halsteren in Brabant. Hij kan levensgevaarlijk worden als hij zijn medicijnen niet inneemt. Het Openbaar Ministerie verspreidde daarom een foto van de ontsnapte man.

Ernst is een 34-jarige Nederlander van Surinaamse komaf. Hij werd in 1997 tot 2 jaar cel en tbs veroordeeld wegens het vermoorden van de 35-jarige minnaar van zijn ex-vriendin. Hij stak de man tijdens een woedeuitbarsting drie maal met een mes in het hart. Hij was toen al onder behandeling bij de Riagg, omdat hij leed aan grote achterdocht en waanideeŽn. Hij slikte daarvoor ook medicijnen, maar die had hij die de bewuste dag niet ingenomen. De officier van justitie noemde Ernst indertijd een 'ernstig ziek' persoon.

De Rotterdamse persofficier van justitie H. Hambeukers vertelde zondag dat er na het politiebericht over deze man tientallen tips zijn binnengekomen. Hij was maandagochtend echter nog niet aangehouden.