Bommelding Monaco a/d Maas

De 500.000 autosportfans die zondag aanwezig waren in Rotterdam hebben er niets van gemerkt, maar er was zaterdag al sprake van een bommelding.

Zaterdagmiddag kwam er bij de Rotterdamse politie een melding binnen dat er op verschillende plaatsen bommen lagen. De politie nam de melding heel serieus op en heeft een grote zoektocht gestart, maar niets gevonden. Naar aanleiding van de valse bommelding heeft de politie drie verdachten aangehouden, en uiteindelijk toestemming gegeven het evenement door te laten gaan.

Het evenement was voor de coureurs en de fans een groot succes. "Dit moeten we vaker doen!" riep Christijan Albers nadat hij een oorverdovend applaus had gekregen. Ook Robert Doornbos heeft genoten. "Het was fantastisch. Zoveel fans langs de kant, het leek wel een enorm voetbalstadion. Ze schreeuwden en juichden me toe, ik heb echt genoten om hun deze show voor te schotelen," aldus de Rotterdammer. Voor de organisatie was het financieel gezien een iets minder succes. Door het ontbreken van een hoofdsponsor dreigt er een tekort van meer dan ¤200.000. Dit maakt een herhaling van het spektakel dan ook twijfelachtig.