Pierce verslaat Sugiyama in finale

Mary Pierce heeft het WTA-toernooi van San Diego gewonnen. In een eenzijdige finale liet ze Ai Sugiyama kansloos: 6-0, 6-3.

Sugiyama was wat moe nadat ze zaterdag al twee wedstrijden had gespeeld: haar halve finale in het enkelspel én het dubbelspel. Mede daardoor werd ze gedurende de finale liefst vier keer gebroken op love. Pierce domineerde de wedstrijd met haar goede service, scherpe returns en fantastische winners: in totaal liefst 38. Op 6-0 en 5-1 liet ze de Japanse nog even terugkeren in de wedstrijd, maar op haar zevende matchpoint sloeg de Française dan eindelijk toe. Het is al haar zeventiende toernooizege, maar pas de eerste op een Amerikaans hardcourttoernooi.

Door haar toernooiwinst nadert Pierce weer de top-10. Ze komt binnen op een elfde plaats. De laatste keer dat Pierce bij de eerste tien stond is alweer ruim vier jaar geleden. Ze lijkt in topvorm, want ze verloor geen set in San Diego. ”Het is meer dan een jaar geleden dat ik een toernooi won. Er zit nog steeds goed tennis in mij en dat houdt me gemotiveerd.”, aldus de runner-up van Roland Garros.