Arrestaties na bomdreigmail R'dams racespektakel

Gisternacht zijn in Rotterdam-Zuid twee mannen (18 en 26) en een vrouw (21) van hun bed gelicht die per e-mail hadden aangekondigd drie bommen te zullen laten ontploffen tijdens het racespektakel 'Monaco aan de Maas'. De mail was zaterdag verstuurd aan De Telegraaf. De krant alarmeerde daarop de politie.

De politie heeft voorafgaand aan het race-evenement op verschillende locaties onderzoek gedaan naar eventuele explosieven. Er werd echter niets aangetroffen.

De mail aan De Telegraaf bevatte onder meer de volgende tekst: ''Wij moslims houden van bloed. Allah is groot, Allah is machtig. Als de dag van zondag niet doorgaat dan zal er een ander evenement de klos zijn. Pak geen metro naar de stad of bus. Weet dat dat gevaarlijk is. Denk goed na over wat je doet''. De mail was opgesteld in gebrekkig Nederlands en verstuurd door ene Jayanira R.

De Telegraaf kon vandaag nog geen antwoord geven op de vraag of de mail inderdaad verstuurd is uit naam van radicale moslims, of door lieden die moslims in een kwaad daglicht wilden stellen. De drie opgepakte personen zijn in ieder geval géén moslims. Het trio wordt momenteel verhoord.