Jongens voor groepsverkrachting veroordeeld

KRIBBET, Belthazor en Ticootje hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws De Rotterdamse rechtbank heeft twee jongens van zeventien en negentien jaar veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk twaalf en achttien maanden. Dit voor hun betrokkenheid bij een groepsverkrachting in 2004. Ook dienen de twee een taakstraf uit te voeren. Zes maanden celstraf zijn voorwaardelijk.

Een derde jongen werd door de rechtbank vrijgesproken van de groepsverkrachting. De rechter achtte niet bewezen dat hij het twaalf-jarige slachtoffer tot seks had gedwongen. Toch kreeg hij wel vijftien maanden celstraf, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, voor ontucht. Ook hij moet een leerstraf uitvoeren.

Volgens justitie maakte de drie uit van een groep van zeven jongens tussen de zestien en twintig jaar, die zes meisjes tussen de twaalf en vijftien jaar seksueel hebben misbruikt. De opereerden onder de naam 'Cabo Pimp Unit', de Kaapverdiaanse Pooier Eenheid.

In een woning in Spangen pleegden ze de delicten. Het twaalfjarige meisje werd eind 2004 in die woning door vier jongens meerdere malen misbruikt. Ze moest met de jongens een voor een geslachtsgemeenschap hebben, terwijl de anderen toekeken.

In september moeten nog twee jongens voorkomen. Justitie beschuldigt een van hen van acht zedendelicten. Twee andere leden zijn eerder al veroordeeld.