NOS start nieuwssite voor jongeren

FOK/NOSDe NOS start in oktober met een nieuwssite voor jongeren. Vorig jaar oktober berichtte FOK! al over de plannen. Toen zei de NOS al te onderzoeken wat mogelijk was. "Al lange tijd onderzoeken het NOS Journaal en de NOS in breder verband de wijze waarop jongeren over nieuws denken, wat hun definities zijn, en de plekken waar ze nieuws willen aantreffen. Recent heeft de Universiteit van Amsterdam daar een onderzoek over uitgebracht, en zelf heeft het NOS Journaal een eigen inventarisatie afgesloten."

Ook FOK! werd gevraagd wat de werkwijze precies was. "Ze wilden een jongerenjournaal beginnen en vroegen zich af of FOK! misschien kon vertellen hoe je dat nou precies doet, je op jongeren richten. Ik heb onder andere gezegd dat we ons helemaal niet op jongeren richten, maar gewoon erg jong zijn", zo zei admin Breuls.

Het gaat om de website NOSheadlines.nl. Acht studenten van journalistieke opleidingen zullen stage lopen bij de NOS en in die periode de site vullen. Op de site komen ook video- en radioitems te staan. De NOS start het project in samenwerking met de randstedelijke radiozender FunX. De redactie zal ook gevestigd worden bij FunX in Rotterdam.