Veel valse kaarten bij gala voor Hazes

Voor een concert ter nagedachtenis aan de vorig jaar overleden volkszanger André Hazes in Alkmaar blijken enorm veel kaarten vervalst te zijn. Het zogenoemde 'Gala van de Jordaan' dat afgelopen zaterdag werd gehouden op de Alkmaarse wielerbaan trok 4.000 bezoekers, terwijl er door de organisatie 2.800 kaarten á 15 euro per stuk in de voorverkoop waren weggezet.

Op last van de brandweer werden er maximaal 3.000 mensen op het feest toegelaten. De rest kon naar huis vertrekken, wat tot boze reacties leidde. Op het 'Gala van de Jordaan' traden onder meer Dries Roelvink, Wolter Kroes en Marianne Weber op.

Update 10:26
De organisatie van het gala zegt in het Noordhollands Dagblad dat de valse kaarten nauwelijks van de échte plaatsbewijzen verschilden. Woordvoerder Jim Sterman: ''In de voorverkoop hebben we 2.800 tickets aan de man gebracht. Toen rond half negen 's avonds al zo'n 3.000 bezoekers naar binnen waren gegaan, roken we onraad. In overleg met de politie en brandweer is toen besloten niemand meer toe te laten.''

De politie Noord-Holland Noord sluit niet uit dat de organisatie gewoon zelf te veel kaarten in omloop heeft gebracht. Bezoekers die er niet meer inkwamen, en van wie sommige maandenlang naar het concert hadden uitgekeken, kregen hun toegangsgeld meteen terug en konden weer huiswaarts keren, hetgeen tot emotionele taferelen leidde. Eén van de organisatoren werd in de hectiek zelfs door een bezoeker in het gezicht geslagen.

De organisatie ontkent overigens met klem te veel kaarten in omloop te hebben gebracht.