Carnavalsnacht Breda: vijftien arrestaties

RDJ134 en calvobbes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Bredase politie heeft in de carnavalsnacht van zaterdag op zondag haar handen vol gehad. Diverse carnavalsvierders waren betrokken of schuldig aan vechtpartijen, mishandelingen en openbare dronkenschap. In totaal werden hiervoor vijftien personen in verzekerde bewaring gesteld. Opvallend volgens de politie: acht arrestanten kwamen van buiten de stad.

Eťn man is met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Hij werd door iemand met een volle drankfles in het gezicht geslagen.

De politie hield ook twee inwoners van Egmond en Dirkskorn aan, omdat ze opvielen in een opmerkelijke feestuitdossing: zij droegen beiden een originele politiejas. De politie verzocht de mannen eerst nog om de jassen uit te trekken, maar toen die dat weigerden, werden ze alsnog aangehouden. Later mochten zij, zonder jas maar met procesverbaal, weer naar huis.

Ook zijn vier inwoners van Naaldwijk gearresteerd voor openlijke geweldpleging. Zij werden aangehouden nadat zij verschillende voorbijgangers hadden afgetuigd.