'Blessure Robben stimulans voor andere clubs'

Arjan Robben - ChelseaDe voetblessure van Chelsea-aanvaller Arjen Robben is een enorme stimulans voor de andere Engelse clubs. Dat zegt ex-voetballer Kevin Keegan, tegenwoordig manager van Manchester City. Chelsea kwam zonder Robben gisteren niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen de club van Keegan.

"Chelsea met of zonder Robben is een groot verschil. Ik zie hem graag spelen, maar ik was wel blij dat hij er tegen ons niet bij was", zei Keegan na afloop van de wedstrijd. Op basis van de cijfers van dit seizoen blijkt Keegan gelijk te hebben. In negen wedstrijden zonder de Nederlandse aanvaller scoorde Chelsea slechts acht maal. In de zestien wedstrijden met Robben scoorde de ploeg uit Londen 41 keer. De Groninger scoorde zelf negen keer.

Chelsea staat overigens nog altijd ruim aan de leiding in de Engelse Premier League, met negen punten voorsprong op Manchester United. Robben is echter de komende zes weken uitgeschakeld door een gebroken voet. Het is nog onduidelijk of de Nederlandse bondscoach Van Basten een beroep op de aanvaller kan doen in de WK-kwalificatiewedstrijd op 26 maart tegen RoemeniŽ.

-
Meer sportnieuws vind je op de FOK!Sport!