Schoolbank: 'Meer aanmeldingen dan opzeggingen'

Icoon Media nieuwsGuy Spreggs, de eigenaar van Schoolbank.nl, vindt de manier waarop hij zijn twee miljoen gebruikers voor het blok zette om betaald lid te worden niet handig aangepakt. Dat vertelde hij in een interview op Radio-Online op Radio 1. FOK!-user Stefan Tetelepta (SunChaser) ging in discussie met Spreggs, mede naar aanleiding van de actie in SES om massaal je account op te zeggen.

Stefan vertelt dat hij de twaalf euro per jaar die Schoolbank vraagt niet eens erg vindt. "Ik betaal wel voor meer dingen op internet. Het gaat om de manier waarop. Je wordt voor het blok gezet, je kunt niet eens meer je eigen profiel bekijken. Alle basisfuncties zijn ineens weg, je kunt alleen zien wie er op je school zit en moet meteen betalen. Het rare is dat ze geld vragen voor content van anderen. Wij zetten verhalen en foto’s online."

Spreggs zegt dat hij het geld hard nodig heeft om de site in de lucht te houden, zeker nu er twee miljoen gebruikers zijn. Bovendien was het vanaf het begin al het plan om geld te vragen, aldus de eigenaar. "Maar ik geef toe dat we het niet handig hebben aangepakt. Als ik de klok kon terugdraaien had ik het voortijdig aangekondigd." Desgevraagd liet Spreggs weten dat het aantal mensen dat hun account heeft opgezegd vijf maal zo weinig is als het aantal aanmeldingen. Hoeveel van die nieuwe aanmeldingen ook betalend lid worden, wilde hij echter niet zeggen.
_
Het fragment is hier na te luisteren.