Brits eiland krijgt maandenlang geen post

Ali Salami (herschreven) had ons via de nieuws-submit te melden:

De inwoners van het Britse eiland Ascension hebben al sinds oktober vorig jaar vrijwel geen post op hun eiland ontvangen. De brieven, kaarten en pakketjes werden namelijk per ongeluk naar Zuid-Amerika verstuurd.

Het eiland, dat ruim 1100 kilometer ten noordwesten van het eiland St Helena in de Zuid-Atlantische oceaan ligt, heeft iets meer dan duizend inwoners. Hun post werd door het postbedrijf Royal Mail echter verstuurd naar de hoofdstad van Paraguay, Asuncion, en naar Guyana's hoofdstad Georgetown, die dezelfde naam heeft als de hoofdstad van Ascension.

Volgens Royal Mail zijn er inmiddels stappen ondernomen waardoor de post voortaan op de juiste adressen terecht zal komen."Het aantal vluchten dat we kunnen gebruiken is beperkt waardoor het even duurt, maar niet alle post is verloren", aldus een woordvoerster van het bedrijf.

Het eiland Ascension staat bekend als een belangrijke schakel in de communicatie tussen Zuid-Afrika en Europa. Het eiland wordt gebruikt als tussenstation voor de kabels tussen beide continenten. Tijdens de Falklandoorlog in 1982 werd het gebruikt door het Britse leger.