Darts: Uitslagen Lakeside (02/01)

Rick Hofstra is uitgeschakeld op de Lakeside World Professional Darts Championships 2005. Hij had vier pijlen voor de wedstrijd, maar de Fries moest in een matige partij uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Tony West. Het werd 3-2 voor de als vierde geplaatste Brit.

Hofstra won de eerste twee sets, pakte zes legs op rij en leek onbedreigd op de overwinning af te gaan. Hij miste hierna echter vele dubbels, waardoor hij de zege door zijn handen liet glippen. Hofstra werd vorig jaar ook uitgeschakeld in de eerste ronde, toen verloor hij van Mervyn King.

Gisteren bereikten de Nederlanders Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort wel de tweede ronde. Eerder vandaag won ook de Brit Martin Adams (7) zijn partij, hij won van zijn landgenoot David Richardson.

Update 21:14
Ondertussen zijn er nog meer partijen gespeeld. Zo won de Noor Robert Wagner in een spannende partij met 3-2 van de Fin Jarkko Komula. Wagner treft nu de als tweede geplaatste Ted Hankey uit Engeland, die de Amerikaan John Kuczynski versloeg.

Bij de vrouwen wist Francis Hoenselaar (2) de halve finale te bereiken. Ze overklaste haar landgenote Karin Krappen en won met 2-0.