Voetballer Paul Gascoigne 'ernstig ziek'

Icoon Sport nieuwsDe Engelse voetballer Paul Gascoigne is met een longontsteking en 'mogelijk 101 andere dingen' opgenomen in een ziekenhuis in Noord-Engeland. De 37-jarige sportheld, die in totaal 57 keer in het nationale team speelde, is er volgens zijn manager slecht aan toe. "It's bloody bad", reageerde Alex Armitage in de Engelse tabloid News of the World.

"We vreesden een geklapte long, maar dat is inmiddels uitgesloten. Momenteel wordt er onderzocht wat er nog meer mis is met hem. Het is ernstig. Mogelijk zijn er 101 dingen mis met hem", liet Armitage weten. Gascoigne werd gisteren halsoverkop naar het ziekenhuis gebracht nadat hij thuis in elkaar was gezakt. Zijn gezondheid is al langere tijd een grote zorg.

'Gazza' voetbalde in zijn carrière onder meer voor Newcastle United, Lazio Roma en Glasgow Rangers. Hij speelt al enige jaren niet meer op het hoogste niveau, al is hij nooit officieel gestopt. De voetballer was van augustus tot oktober nog actief als speler/trainer van Boston United, uitkomend in een lagere Engelse divisie. Daar nam hij ontslag. Zijn verslechterende gezondheid wordt in verband gebracht met drank- en cocaïnegebruik.

Paul Gascoigne in betere tijden
Paul Gascoigne in betere tijden