FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 6 november 2004

Kleine Resi 4 feitjes

Resident Evil 4 zal op twee schijfjes geperst worden, net als de eerdere remake en deel 0. Capcom maakte dit vandaag bekend. Bovendien zal de eerste lading Resi 4 games in Japan een bonus DVD bevatten waarop video materiaal van de game zal staan.

Resident Evil 4 staat gepland voor een release in januari voor de USA (11e) en Japan (27e) en komt eind maart naar Europa.

Een PS2 versie staat gepland voor eind 2005 en een Xbox versie is nog niet bevestigd.

De Hond peilt Wilders groter dan VVD

Asskicker14 en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Politiek-binnenland-nieuwsUit een peiling van Maurice de Hond, gehouden in opdracht van het NOS-Journaal, blijkt dat het onafhankelijke Kamerid Geert Wilders met zijn Groep Wilders nu 18 zetels zou scoren als er verkiezingen zouden zijn. Dat is er zelfs één meer dan de VVD, waaruit hij eerder dit jaar vertrok. De peiling is gehouden na de moord op Theo van Gogh. De uitkomst van de enquête verschilt overigens sterk met die van Inter/View-NSS. Daar staat de Groep Wilders deze week op zeven zetels (vier meer dan voor de moord op Van Gogh).

In de peiling van De Hond verloor de PvdA deze week drie zetels en het CDA twee. D66 staat op drie zetels. De regeringspartijen staan met 48 zetels op de laagste score die De Hond tot nu toe heeft vastgesteld.

Wilders haalt zijn stemmen vooral bij de LPF en VVD vandaan: 50% van hen die in 2003 op de LPF stemden kiest nu voor Wilders. Van degenen die VVD stemden is dat 25%, van de CDA-kiezers 10% en van de PvdA-kiezers 3%.

De Hond peilt heel anders dan Inter/View-NSS. De laatste legt geen lijst voor, maar laat ''uit het geheugen'' kiezen; De Hond noemt alle mogelijke partijen en legt dus ook een keuze voor de Groep Wilders voor.


Peiling De Hond.

Ferrari veilt kampioensauto

Ben je een grote fan van Michael Schumacher of verzamel je gewoon wat Formule 1-dingetjes, dan is dit je kans. Ferrari laat de F2004, waarin Michael Schumacher de eerste vijf races van het afgelopen seizoen in won, veilen.

Sotheby's heeft de eer om op 23 mei van volgend jaar op Maranello deze speciale auto te veilen. Het is voor het eerst dat het Ferrari-team zo snel na een seizoen een auto laat veilen. Hoewel het seizoen 2005 dan al een paar races onderweg zal zijn, lijkt het een mogelijkheid voor de concurrenten om enkele geheimen te ontrafelen.

Naast de F2004 worden meerdere auto's geveild. Ook de Maserati MC12, waarin de GT kampioenschapsrace op Oschersleben werd gewonnen en de Ferrari 412S 1958 #0744, waarin Phil Hill en Richie Ginther hebben gereden zullen worden geveild.

[update] Submission wordt niet herhaald

De regionale tv-zenders TV Noord-Holland en TV Utrecht willen komende dinsdag, de dag dat filmmaker Theo van Gogh gecremeerd wordt, de film Submission uitzenden: het omstreden filmpje, waarin Ayaan Hirsi Ali samen met Van Gogh geweld tegen moslim-vrouwen aan de kaak stelde.

Van Gogh noemde zijn film deze zomer zelf een "pamflet-achtige film". Er worden vier mishandelde vrouwen afgebeeld in een doorschijnend gewaad, waarbij de borsten zichtbaar zijn. Op de lichamen is een aantal omstreden tekstfragmenten in het Arabisch gekalligrafeerd. ''Het draait allemaal om een dialoog met Allah. Hirsi Ali komt niet in beeld. Haar stem is wel te horen in een traditioneel islamitisch gebed'', aldus de filmmaker in augustus. De titel van de film, Submission, stond voor 'overgave aan Allah'. Moslimorganisaties in Nederland veroordeelden indertijd het filmpje. Men vond het een nodeloze provocatie die tot niets zou leiden.

Het filmpje was speciaal gemaakt voor het VPRO tv-programma Zomergasten waarin Hirsi Ali te gast was, en werd daarin ook vertoond. De VPRO zegt de film niet zelf te willen heruitzenden, althans niet als losstaand item.

Toestemming
TV Noord-Holland en TV Utrecht wachten nog op toestemming van VVD-Kamerlid Hirsi Ali. Zij moet haar goedkeuring verlenen aan de hervertoning. Naar aanleiding van de uitzending deze zomer namen de bedreigingen aan het adres van Hirsi Ali fors toe. Ook van Gogh werd bedreigd, en kreeg politiebewaking.

De regionale omroep TV West heeft laten weten niets te zien in een vertoning op haar zender. De redactie van de zender zegt de veiligheid van haar personeel belangrijker te vinden dan het statement in de film. Hoofdredacteur D. Binnendijk van TV Noord-Holland ziet dat bezwaar niet en beschouwt de uitzending als een eerbetoon aan de vermoorde Theo Van Gogh.

Update 22:19
RTV Utrecht en RTV Noord-Holland hebben, ''na intensief overleg'', laten weten af te zien van uitzending. Hoofdredacteur Binnendijk van TV Noord-Holland wilde niet verder ingaan op de vraag waarom hij de uitzending niet doorzet.

Ook het Stedelijk Museum, dat Submission zaterdag in de Museumnacht wilde vertonen, doet dat nu angst voor te veel commotie. Bovendien liet het museum weten dat het de veiligheid van de bezoekers niet kan garanderen.

-
Submission op de VPRO Zomergasten-site.

TV-zender wil ontbinding lijk uitzenden

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De Britse tv-zender Channel 4 wil het ontbindingsproces van een menselijk lichaam op televisie gaan uitzenden. De zender is nu op zoek naar een terminaal zieke vrijwilliger die bereid is zijn of haar lichaam na overlijden beschikbaar te stellen.

Het lichaam zal op een geheime plek worden neergelegd waarna tv-camera's het rottingsproces zullen registreren. Een team van wetenschappers houdt toezicht op het experiment dat de wetenschappers ook meer inzicht moet geven in hoe een menselijk lichaam precies wegteert.


En zo zou de laatste uitzending er ongeveer uit komen te zien

Gelukstelefoonnummer goed voor klein fortuin

justhg had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen inwoner van het Chinese Peking heeft voor niet minder dan 1,8 miljoen yuan (omgerekend 180.000 euro) het telefoonnummer 133 3333 3333 in handen gekregen. Het nummer wisselde deze week van eigenaar door middel van een veiling in de hoofdstad.

De drie wordt in China beschouwd als een geluksgetal, waarbij het aantal cijfers de mate van voorspoed aangeeft. Ditzelfde principe gaat op bij het getal 8, maar gezien het feit dat alle mobiele telefoonnummers in het Aziatische land beginnen met 13, weerspiegelt het uit drieën bestaande nummer het meeste geluk.

Wie de gelukkige nieuwe eigenaar is, is niet duidelijk. Telefoontjes naar het desbetreffende nummer werden niet beantwoord.

Straaljager neemt school onder vuur

sizzler had ons via de nieuws-submit te melden:

Een straaljager van de Amerikaanse Nationale Garde heeft in de staat New Jersey per ongeluk een school onder vuur genomen. De piloot dacht dat hij een militair oefenobject beschoot, verklaarde een woordvoerster van het leger. Deze bevond zich echter 3,5 mijl verder.

Op het moment van het schietincident was de school gesloten. De enige persoon die aanwezig was, een werknemer van de school, zat veilig binnen toen de kogelregen het gebouw raakte. De schade aan het gebouw bleef beperkt. De 20-millimeter, niet-exploderende kogels lieten alleen gaten achter in het dak en het asfalt voor de school.

Er wordt een onderzoek ingesteld hoe de piloot een schoolgebouw aan heeft kunnen zien voor een oefendoel.

PvdA-politica Elatik onder bewaking

De Amsterdamse PvdA-politica Fatima Elatik van stadsdeel Zeeburg wordt sinds vrijdag beveiligd. Reden is dat in het stadsdeelkantoor en in de werkkamer van Elatik aan de Cruquiusweg is ingebroken. Daarbij is ''een object dat informatie verschaft over het persoonlijke leven van Elatik'' gestolen, zo zegt stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema.

Volgens Herrema zou er mogelijk een verband zijn tussen de inbraak en de moord op cineast Theo van Gogh: ''De inbraak is opzich niets bijzonders, maar in het licht van haar relatie met Van Gogh en de grote maatschappelijke onrust, maken wij ons grote zorgen om Elatiks veiligheid.''

Toneelstuk
De uit Marokko afkomstige Elatik werd in het verleden verbaal behoorlijk onder vuur genomen door Van Gogh. Dat gebeurde nadat ze zich in 2001 had uitgesproken tegen de vertoning van het toneelstuk Aïsja, waarin de profeet Mohammed belachelijk wordt gemaakt. Elatik vond het destijds "moedig" dat het stuk niet opgevoerd werd, omdat gelovigen erdoor gekwetst worden. De vrijheid van meningsuiting in geloofszaken kan ook te ver doorschieten, zei ze.

Van Gogh liet zich daar in columns meerdere malen zeer laatdunkend over uit en vond dat ''fundamentalisten" zich niet met de kunsten hebben te bemoeien. Hij verweet haar extremisme en noemde haar in brieven, interviews, boeken en op internet onder andere ''een dom gansje met een hoofddoek'' en ''een SS-officier.'' Het toneelstuk werd uiteindelijk niet opgevoerd omdat de Marokkaanse spelers werden bedreigd.

In 2002, bij de gemeenteraadsverkiezingen, plaatste Van Gogh een advertentie op de voorpagina van het Parool met de tekst: ''Waarom zou een toneelstuk niet verboden mogen worden, stem Fatima Elkatik, PvdA''. Dit tot woede van de hoofdstedelijke PvdA die met acties dreigde, maar het later liet voor wat het was. Van Gogh vroeg later nog wel waar de aanklacht bleef.


Elatik, nu ook onder bewaking

Nieuw Content voor Star Wars: Battlefront

Voor de PC en Xbox versie van Star Wars: Battlefront komen Lucasarts en Pandemic Studios binnenkort met een nieuwe map. De map zal je naar Tattooine brengen, waar je mag vechten in het paleis van Jabba the Hutt.

In het nieuwe level zullen Gamorrean Guards, Rancors en Jabba the Hutt hun opwachting maken. De content voor de PC wordt op 19 november verwacht en de Xbox versie wordt kort daarop beschikbaar gesteld.

8 Fransen gedood door leger Ivoorkust

DrWolffenstein en scrumple hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Bij een bombardement dat werd uitgevoerd door vliegtuigen van het regeringsleger van Ivoorkust zijn zaterdag acht Franse militairen om het leven gekomen. Bovendien raakten 23 militairen gewond. Dit hebben de Verenigde Naties en de Franse regering gemeld. Later op de dag ontstonden er hevige gevechten in en om de havenstad Abidjan tussen Franse troepen en aanhangers van de regering.

Na het fatale bombardement op de Franse basis in Bouaké heeft het Franse leger keihard teruggeslagen door de Ivoriaanse toestellen te vernietigen. Franse Mirage gevechtsvliegtuigen deden dit nadat de twee Ivoriaanse Sukhoi-toestellen weer geland waren op het vliegveld van de hoofdstad Yamoussoukrou. Hierdoor ontstonden onder andere in Abidjan relletjes.

Het regeringsleger is sinds donderdag bezig aan bombardementen op stellingen van de rebellen die het noorden van Ivoorkust in handen hebben na een mislukte staatsgreep in 2002. De aanleiding van de golf van geweld is dat de rebellen vorige week stopten met een afgesproken ontwapening.

Na de coup verklaarde president Ghagbo de rebellen de oorlog, maar uiteindelijk werd toch een wapenstilstand bereikt. Er zitten momenteel 10.000 Franse soldaten en VN-soldaten in Ivoorkust om dat staakt-het-vuren te bewaken. Naar verwachting zullen deze soldaten snel meer bevoegdheden krijgen om een burgeroorlog te proberen te voorkomen.

Moslima in bus Dordrecht mishandeld

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 20-jarige moslimvrouw uit Dordrecht is afgelopen dinsdagochtend mishandeld in de bus. De dader is een 31-jarige man uit dezelfde plaats en kon op het Stationsplein worden aangehouden.

Het voorval gebeurde in een bus in Dordrecht. Een 31-jarige man uit Dordrecht trok haar zonder aanleiding aan haar hoofddoek en schold haar vervolgens uit. Toen de vrouw hiertegen protesteerde, duwde de man haar hoofd weg met zijn voet. De vrouw reageerde met de mededeling dat ze de politie wilde waarschuwen. Dat lokte bij de man weer een bedreiging aan haar adres uit.

De 31-jarige Dordtenaar werd op het Stationsplein aangehouden door agenten. Op het politiebureau verklaarde hij de vrouw wel uitgescholden te hebben, maar verder niets op zijn kerfstok te hebben.

AS Roma zet Cassano uit team

De Italiaanse club AS Roma heeft aanvaller Antonio Cassano uit de selectie gezet. De leiding van de voetbalclub verwijt de voetballer een gebrek aan respect richting zijn trainer, mede-spelers en de voorzitter.

Cassono , die wordt gezien als een van de grote Italiaanse talenten, maakte afgelopen woensdag ook al geen deel uit van de selectie voor de Champions League wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. "We hebben regels opgemaakt die iedereen binnen de club moet volgen. De afspraak is dat iemand die dat niet doet, uit het team wordt gezet. We hebben een aantal keren geprobeerd een gesprek met Cassano aan te gaan, maar hij weigert mee te werken. Zijn gebrek aan respect is niet acceptabel", aldus de woordvoerder van de club, Rosella Sensi.

Nederland opent sterk op Champions Trophy

In het Argentijnse Rosario opende de Nederlandse hockey damesploeg het Champions Trophy toernooi met een wedstrijd tegen China. Het werd 2-0.

Na een gelijkopgaande eerste helft kon Oranje in het tweede bedrijf China naar achter drukken. Na een kwartier scoorde Saskia Fuchs de eerste treffer. Zeven minuten later volgde nog een tweede. Kim Lammers scoorde in de rebound bij een strafcorner.

Een goed begin voor Nederland, dat de volgende wedstrijd morgen tegen Australië afwerkt.

[update] Arrestant bommelding Den Haag weer vrij

Icoon Binnenlands nieuws In het Groningse Hoogezand-Sappemeer heeft de politie zaterdag een 27-jarige man aangehouden naar aanleiding van de bommelding van vrijdagavond. Naar aanleiding daarvan werd een groot gebied rondom de Amerikaanse ambassade in Den Haag afgezet. Ook werden diverse rijstroken op snelwegen rondom Den Haag afgesloten. Het bleek uiteindelijk om vals alarm te gaan.

Door het afzetten van één of meerdere rijstroken op de A12, A4, A13 en A20 ontstonden veel files. De maatregel had direct verband met het onderzoek naar de bommelding. "We willen het verkeer temporiseren voor onderzoek", aldus een woordvoerder van de politie vrijdag.

Over zowel de identiteit van de gearresteerde man als de inhoud van de dreiging kon de politie zaterdag nog niets zeggen in verband met het onderzoek. Een woordvoerder liet wel los dat de bommelding niet bij het regiokorps Haaglanden was binnengekomen, maar ergens anders.

Update 19.13
De arrestant is zaterdag aan het eind van de middag weer vrijgelaten. Uit een onderzoek van Politie Haaglanden bleek namelijk dat hij niets met de bomdreiging in de richting van de Amerikaanse ambassade te maken had.

Christian Slater valt uit tegen radio-dj

Christian SlaterActeur Christian Slater is donderdag flink tekeer gegaan tegen radiodeejay Simon Mayo van de Britse BBC. Mayo vroeg Slater over zijn verleden in de gevangenis. Hierop ging de acteur helemaal over de rooie. Hij begon te schelden en noemde Mayo een "gemene klootzak". Hierop werd zijn microfoon dichtgezet.

Slater was te gast om over zijn rol in de nieuwe toneelversie van 'One Flew Over the Cuckoo's Nest' toe te lichten. Volgens een woordvoerder van het radiostation was Slaters tirade "voor de grap".

Safin naar finale Masters Parijs

De Rus Marat Safin is doorgedrongen tot de finale van de Masters in Parijs.

De als zesde geplaatste Safin versloeg in de halve finale de Argentijn Guillermo Cañas in twee sets, setstanden waren 6-2 en 7-6.

De Argentijn kwam er in de eerste set amper aan te pas. De winnaar van 2000 en 2002 leek dan ook vrij gemakkelijk op de zege af te stevenen. Maar Cañas kwam in de tweede set sterk terug. Hij stoomde geregeld naar het net toe, en die tactiek werkte, waardoor hij een tiebreak afdwong. Helaas maakte Safin het daarin alsnog af.

Pechstein en Friesinger oppermachtig

Anni Friesinger en Claudia Pechstein zijn het schaatseizoen erg sterk begonnen. De beide Duitse vrouwen lieten tijdens de nationale Duitse afstandskampioenschappen in Berlijn hun suprematie wederom zien.

Friesinger was zaterdag de sterkste op de 1500 meter in een tijd van 1:59.06. De tweede plek was voor Sabine Völker (2:00.44), en het brons ging naar Daniela Anschütz in een tijd van 2:01.87.

Op de 3000 meter was Claudia Pechstein de beste, ze noteerde een tijd van 4:07.73. Anschütz eindigde op deze afstand als tweede met 4:12.67 en Katrin Mattscherodt pakte brons in een tijd van 4:15.91. De nummers één en twee op de drie km waren allebei sneller dan de Nederlandse kampioene Gretha Smit, die in Assen 4.15.56 reed. Maar in Berlijn reed men overdekt, terwijl de baan in Assen slechts semi-overdekt is.

Donald Jones (72) overleden

Zanger en acteur Donald Jones is vrijdagavond op 72-jarige leeftijd overleden. Dat is bevestigd door zijn ex-vrouw Adèle Bloemendaal. Jones was in de jaren vijftig de eerste zwarte ster op de Nederlandse tv. Kort daarvoor, in 1954, was de van oorsprong Amerikaan naar Nederland verhuisd.

Donald Jones raakte bekend als acteur in de televisieserie Pension Hommeles. Ook speelde hij in theater- en cabaretproducties. In Hommeles zong hij onder meer de klassieker 'Ik zou je het liefste in een doosje willen doen' van Annie M.G. Schmidt. Jones groeide op in het New Yorkse Harlem, waar hij in 1932 werd geboren. De discriminatie en het geweld aldaar waren voor hem een reden om naar Europa te vertrekken. Via Italië en Frankrijk belandde hij in Nederland, waar hij in de cabaretwereld verzeild raakte. Over het feit dat hij één van de eerste zwarte Nederlandse beroemdheden was zei Jones eens: "Ik was een oddity. Een vreemd ding. Je kon het aanraken en je kon ermee praten. Ik liep een keer door de Leidsestraat en ik voelde ineens een hand door mijn haar. Ik schrok me lam. Waren het meisjes, ze zeiden: 'Sorry meneer, we wouden even voelen.'"

De immer goedlachse Jones is de vader van acteur John Jones, bekend uit onder meer de tv-serie Sam Sam. Vermoedelijk is hij overleden aan een hartaanval. Hij werd door een huishoudster dood aangetroffen in zijn woning.

Donald Jones en Adèle Bloemendaal
Donald Jones en Adèle Bloemendaal. Het huwelijk waaruit John Jones
geboren werd baarde in de jaren zestig opzien in Nederland, omdat
Jones en Bloemendaal het eerste bekende gemengde echtpaar waren.


Nintendo DS verscheept in Amerika

Het is bijna zover. Over 15 dagen zal de DS worden gelanceerd in Amerika, en de voorbereidingen voor de launch zijn dan ook in volle gang. Nintendo doet er alles aan om ook deze nieuwe handheld een succes wordt, in navolging van de GBA en de GBA SP.

Vandaag heeft Nintendo 300.000 DS units verscheept naar de Verenigde Staten, en Nintendo verwacht tegen het einde van het jaar nog eens 700.000 exemplaren in de VS te hebben. Er wordt nu al verwacht dat de vraag naar het nieuwe kleinood het aanbod zal overtreffen rond de feestdagen.

Armstrong twijfelt nog steeds over deelname Tour

De Amerikaan Lance Armstrong twijfelt nog altijd of hij mee zal doen aan de Tour de France in 2005.

"Eerlijk gezegd weet ik het niet zeker. Ik wil op de fiets nog veel andere dingen bereiken voor ik mijn carrière beëindig. Ik heb me met mijn zesde Tourzege in de geschiedenisboeken gefietst. Nu is het tijd voor iets anders," aldus Armstrong in het Franse sportblad l'Equipe.

Volgens het blad richt de Amerikaan zijn pijlen aankomend seizoen vooral op de klassiekers en dan met name op Parijs-Roubaix. Ook zou het aanvallen van het werelduurrecord een van de doelen van de Amerikaan zijn.

"Bouw nieuwe Kuip bij Varkenoord"

De Rotterdamse sportwethouder Nico Janssens ziet de bouw van een nieuw Feyenoord-stadion het liefst achter sportcomplex Varkenoord gebeuren. Een ontwikkeling bij ontwikkelingsgebied Waalhaven-Zuid is na bestudering uitgesloten.

Door de gemeente Rotterdam en Feyenoord wordt gekeken naar mogelijkheden om een nieuw stadion te bouwen. In Stadion Feijenoord, zoals de Kuip officieel heet, wordt sinds 1937 gevoetbald. Hoewel er midden jaren negentig nog een grote renovatie heeft plaatsgevonden, begint het stadion opnieuw verouderd te raken. Binnen vijftien jaar zou een grootschalige renovatie of totale nieuwbouw moeten plaatsvinden. Daartoe zal voor 2010 een beslissing moeten worden genomen.

De beste optie voor een nieuw stadion is volgens sportwethouder Nico Janssens vlakbij het huidige stadion. Bij Varkenoord rijden al trams en treinen en is de A15 niet ver weg. Bij de Waalhaven zouden de vervoersvoorzieningen moeten worden uitgebreid als het stadion daar zou komen.

De wethouder pleit ook voor een nieuw stadion: "Er wordt steeds meer naar de kwaliteit van het stadion gekeken. Niet naar die van het gras, maar van de vip-ruimten en dergelijke. Op dat vlak is de Kuip in rangorde gedaald."

Er wordt gehoopt dat er voor de bouw kan worden aangesloten bij een groot sportevenement: "Als het kan, dan kunnen we een extra impuls krijgen met een EK in 2018. Dat heb je elders gezien. Dat traject moeten we dan wel uitzetten. Dat zou de maatschappelijke aanvaardbaarheid vergroten."

Smit sterk op 3000 meter schaatsen

Gretha Smit heeft de 3000 meter voor vrouwen op het NK Afstanden gewonnen. Ze bleef met een baanrecord Renate Groenewold nipt voor.

Zoals verwacht waren Smit en Groenewold de grootste kanshebbers voor de titel. Beiden doken ze ver onder het oude baanrecord en waren aan elkaar gewaagd in hun races. Smit reed een stabiele race een wist het baanrecord flink scherper te stellen. Groenewold reed in de eennalaatste rit op het schema van Smit, maar liet het in de laatste meters onverklaarbaar lopen, waardoor ze tweede werd.

Uitslag 3000 meter vrouwen:
1. Gretha Smit BR 4.15,56
2. Renate Groenewold 4.15,82
3. Moniek Kleinsman 4.20,17
4. Marja Vis 4.20,55
5. Jenita Hulzebosch 4.21,41
6. Helen van Goozen 4.21,69
7. Sandra 't Hart 4.22,58
8. Frédérique Ankoné 4.22,72
9. Wieteke Cramer 4.23,57
10. Jorien Voorhuis 4.26,40
11. Carien Kleibeuker 4.27,10
12. Mariska Huisman 4.28,27

Hakkinen bevestigd als DTM-rijder

Mika Hakkinen is dan eindelijk toch bevestigd als rijder voor volgend jaar in de DTM door Mercedes. Mercedes ontkende recent nog eerdere berichtgeving.

Na een paar jaar rust heeft Mika Hakkinen besloten toch weer te gaan racen. Dit keer niet in de Formule 1, waar hij recent nog met Williams in verband werd gebracht, maar in de DTM. Hij zal in een AMG-Mercedes C klasse gaan rijden.

Hakkinen zegt in het bericht van Mercedes over zijn terugkeer: "Na het einde van mijn Formule 1-loopbaan realiseerde ik me snel dat ik nog niet klaar was voor een definitief einde. (...) Het was het juiste moment waarop me een test in een DTM-auto werd aangeboden. Ik had onmiddellijk het idee dat ik racen nog te leuk vind en gedurende de test, drie weken geleden, waren mijn rondetijden op het niveau van de touringcarspecialisten."

Vainsteins gaat toch door

Romans Vainsteins gaat toch verder met zijn wielerloopbaan. Eerder berichtten we dat de voormalig wereldkampioen een punt achter zijn loopbaan zou zetten, maar de Let ontkent dat in een persverklaring.

"Ik heb nog geen nieuw contract bij een Pro Tour-team, maar ik ga zeker door."

Het afgelopen seizoen reed de 31-jarige Let voor het Italiaanse Lampre, maar daar kon hij niet rekenen op een verlenging van zijn contract. Desondanks is hij nog steeds erg ambitieus. "Ik wil op de fiets nog dezelfde goede resultaten behalen als ik tot nu toe heb gedaan en ik heb er alle vertrouwen in dat ik een Pro Tour-team vindt voor het volgende seizoen."

Liverpool lijdt recordverlies

De Engelse club Liverpool heeft de jaarcijfers over vorig jaar bekend gemaakt. De club leed een verlies van 21,9 miljoen Engelse pond.

Aan loonkosten voor spelers en trainers was de club 10,7 miljoen pond krijt. Het ontslag van trainer Gerard Houllier kostte de club nog eens vier miljoen pond. Het grote verlies is daar aan te wijten, maar ook aan het missen van de Champions League, waardoor 15 miljoen pond op de begroting werd gemist.

Volgens directeur Rick Parry van Liverpool heeft het grote verlies geen gevolgen voor de huidige selectie. De club wil snel weer in de Champions League uitkomen en verwacht dat de schuld die de club nu heeft niet verder zal oplopen. Volgens de geruchten zou de club zich in de winterstop juist weer willen versterken en ex-Feyenoorder Julio Cruz is een van de namen die daarbij genoemd wordt.

Marokkaans protest in Den Haag

cyberbull had ons via de nieuws-submit te melden:

In Den Haag hebben vandaag enkele honderden mensen gedemonstreerd tegen geweld en voor vreedzaam samenleven in Nederland. Het protest was georganiseerd door onder meer de multiculturele instelling MCI, de Nederlandse Amazigh-beweging (Berbers) en de Marokkaanse Buurtvaders Schilderswijk, naar aanleiding van de moord op film- en opiniemaker Theo van Gogh.

De demonstratie begon om 13.00 uur op het Oranjeplein in de Haagse Schilderswijk. Haagse imams hadden opgeroepen om mee te lopen in het protest. Vooral Marokkaanse mannen lopen mee; Zij dragen borden met leuzen als: 'Geen kogels maar woorden', 'Niet doden namens mij' en 'Islam is vrede'. Ook een enkele autochtoon heeft zich aangesloten bij het protest. TV West schat het aantal deelnemers op zo'n 500.

Orthodoxe moskeeën
Volgens een woordvoerder van de MCI maken Marokkaanse democraten zich zorgen over de grote rol van sommige orthodoxe moskeeën: ''Zij zetten onze jongeren aan tot dit soort afschuwelijke daden. Alle moslims en Marokkanen worden hierop aangekeken, terwijl juist heel veel democratische Marokkanen keihard werken aan democratie, verlichting en een respectvol, vreedzaam samenleven met iedereen. We zien dat Nederlanders bang worden voor moslims en andersom. Met deze demonstratie willen we de wederzijdse angst verminderen.''

Nijenhuis sterkste op de 1000 meter

Beorn Nijenhuis is de verrassende nieuwe Nederlandse kampioen op de 1000 meter bij de mannen. Met een tijd van 1.11.31 schaatste hij een nieuw baanrecord in Assen, en bleef hij Erben Wennemars met 5/10 voor.


De derde plek ging verrassend naar Simon Kuipers. Gerard van Velde, gisteren kampioen op de 500 meter, bleef nu steken op een zesde plaats.

Uitslag 1000 meter heren:

1. Beorn Nijenhuis 1.11.31
2. Erben Wennemars 1.11.86
3. Simon Kuipers 1.12.12
4. Marc Tuitert 1.12.31
5. Jan Bos 1.12.46
6. Gerard van Velde 1.12.53
7. Stefan Groothuis 1.12.79
8. Remco Olde Heuvel 1.13.00
9. Yuri Solinger 1.13.05
10.Jacques de Koning 1.13.79
11.Rhian Ket 1.13.81
12.Michael Katee 1.14.66

NBA: Slecht begin seizoen Lakers

De LA Lakers zijn het seizoen in de Western Conference slecht begonnen. Na winst in de eerste wedstrijd hebben ze daarna al twee keer verloren.

Maandag wisten de Lakers thuis nog met 89-78 van de Denver Nuggets te winnen, maar daarna ging het mis. Uit tegen de Utah Jazz werd er, ondanks de 38 punten van Kobe Bryant, met 78-104 verloren.

Ook gisteren werd er opnieuw verloren. Thuis tegen de San Antonio Spurs werd het 96 - 105. Op de beslissende momenten in de wedstrijd lijkt Shaquille O'Neal te worden gemist. Kobe Bryant was weliswaar opnieuw topscorer met 28 punten, maar aan rebound-kant lijkt het vooral mis te zitten. Lamar Odom pakt al drie wedstrijden de meeste rebounds met respectievelijk dertien, negen en elf rebounds, maar in teamverband is het niet genoeg.

Uitslag 1000 meter vrouwen schaatsen

Marianne Timmer heeft haar tweede titel op de NK afstanden in Assen gewonnen. Na vrijdag al de sterkste te zijn geweest op de 500 meter, was ze nu ook de beste op de 1000 meter.

Met een tijd van 1.20.10 was ze maar liefst iets meer dan een seconde snller dan de nummer twee, Renate Groenewold.

Uitslag 1000 meter vrouwen:

1. Marianne Timmer 1.20.10
2. Renate Groenewold 1.21.16
3. Annamarie Thomas 1.21.49
4. Frouke Oonk 1.21.56
5. Ireen Wust 1.21.62
6. Moniek Kleinsman 1.21.95
7. Annette Gerritsen 1.22.04
8. Paulien van Deutekom 1.22.79
9. Marieke Wijsman 1.22.83
9. Willeke van Benthem 1.22.83
11. Jorien Voorhuis 1.23.35
12. Els Murris 1.23.43

Frankrijk treurt om dode berin

Icoon Buitenlands nieuwsDe dood van de 15-jarige berin Cannelle heeft tot opschudding in Frankrijk geleid. Cannelle was de laatste 'echte' bruine beer in de Pyreneeën. Ze kwam om toen ze in een groep jagers belandde die op zwijnenjacht waren. De beer, die samen was met een tien maanden oud jong, voelde zich bedreigd en kwam op één van de jagers af. Deze restte weinig anders dan Cannelle uit noodweer te doden.

"Een groot verlies voor de variëteit in dierensoorten in Frankrijk en Europa", reageerde de Franse president Jacques Chirac. Minister van Milieu Serge Lepeltier reisde af naar de plek des onheils, het dal van Aspe in de Pyreneeën. Lepeltier noemde de dood van Cannelle een 'een milieucatastrofe'. Met de dood van de berin zijn volgens natuurbeschermers jarenlange inspanningen om de bruine beer te herintroduceren in de Pyreneeën teniet gedaan. Er lopen nog ongeveer vijftien exemplaren rond in het berggebied in Zuid-Frankrijk. Hiervan zijn slechts vier wijfjes op een leeftijd dat ze zich kunnen voortplanten.

De natuurbeschermers overwegen een aanklacht in te dienen tegen de betrokken groep jagers, wegens 'het doden van een beschermde diersoort'. Tegelijkertijd wordt er kritiek geuit op de overheid, die naliet een totaal jachtverbod in de Pyreneeën door te voeren. Over de overlevingskansen van het berenjong maken deskundigen zich overigens weinig zorgen. Het beestje zou oud genoeg zijn om zelfstandig voedsel te kunnen vinden. Wel is in het gebied meteen een jachtverbod van kracht geworden.

Berin Cannelle
De bruine beer dreigt uit te sterven in de Pyreneeën

Arrestaties onthoofdingsvideo Wilders

cyberbull had ons via de nieuws-submit te melden:

Gisteren zijn er twee mannen aangehouden wegens het met de dood bedreigen van Kamerlid Geert Wilders. De twee zouden zitten achter de bedreigingen op de MSN-site Jama'at Al-Tawheed Wal Jihaad, die kort na de publicatie off-line werd gehaald. De Nationale Recherche kon de twee achterhalen door medewerking van Microsoft en een Nederlandse provider.

Op de site werd medio oktober een video gepubliceerd waarin opgeroepen wordt om van Kamerlid Geert Wilders het hoofd af te hakken. Op de video, die begeleid wordt door Arabische gezangen, staat eerst vermeld dat 'afgod' Wilders wegens ''spotten met de islam'' de straf onthoofding heeft verdiend. Beloning voor ''deze opoffering'' is het paradijs, aldus de tekst in de video. Daarna worden een paar foto's van Wilders in beeld gebracht. Op één daarvan is ook Ayaan Hirsi Ali te zien.

De twee die nu aangehouden zijn worden verdacht van 'dreigberichten op internet en deelneming aan een terroristische organisatie', aldus de Nationale Recherche, die de arrestaties verrichtte. Het duo is 20 en 23 jaar oud, hebben de Nederlandse identiteit en werden aangehouden in Amsterdam en Bergen op Zoom. In de hoofdstad doorzocht de recherche drie woningen en een pizzarestaurant, in Bergen op Zoom één woning. Men legde beslag op computers, documenten, videobanden, mobiele telefoons en pamfletten met onder andere de tekst 'dood aan de ongelovigen'.

Het onthoofdingsfilmpje zwierf al snel na het bekend worden van de site overal op internet rond. Onder meer het weblog Volkomenkut plaatste een mirror, die nog steeds werkt.

Van Gogh
De aanhoudingen van de twee hebben niets te maken met het moordonderzoek naar Theo van Gogh, heeft justitie laten weten. In het onderzoek naar die moord werd vandaag in Amsterdam wel een man van Marokkaanse komaf gearresteerd, die verdacht wordt van medeplichtigeid aan de moord op de film- en opiniemaker.

Veel doden bij bomaanslagen in Irak

Icoon Irak nieuws In de Iraakse stad Samarra zijn zaterdag zeker 37 mensen om het leven gekomen door een golf van geweld. Bij de ontploffing van vier autobommen en bij diverse gevechten raakten bovendien nog zeker 62 mensen gewond. Dit heeft de Iraakse politie zaterdag verklaard. De acties waren vooral gericht tegen de Iraakse politie.

De eerste autobom ging af voor het gemeentehuis. Kort daarna, terwijl de hulpverlening voor de slachtoffers van de eerste explosie net op gang was gekomen, explodeerde een tweede autobom. Hierdoor kwamen 23 mensen om het leven, waaronder negen politieagenten. Bovendien raakten veertig mensen gewond, waaronder de burgemeester van Samarra.

"Ik zag een auto naar het gemeentehuis toe rijden", aldus een ooggetuige. "Toen de politie de auto stopte, explodeerde die."

De derde explosie kwam een half uur later en was gericht tegen een Amerikaans konvooi dat op weg was om hulp te bieden aan de slachtoffers van de eerste twee aanslagen. Hierbij raakten alleen een paar mensen gewond.

Gelijktijdig met de derde aanslag werden er op drie plaatsen in de stad aanvallen uitgevoerd op politieposten, waardoor vier politieagenten om het leven kwamen en er zeventien gewond raakten. Bovendien werden tien agenten gevangen genomen. Om 12.30 uur ramde een vierde auto gevuld met explosieven een politiepost. Hierbij kwamen nog eens tien agenten om het leven en raakten er vijf gewond.

70% moslims wil af van extreme scholen

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit een enquête van marktonderzoeksbureau TNS/NIPO, uitgevoerd onder Nederlandse moslims, blijkt dat 70% van hen vindt dat islamitische scholen die een antiwesterse houding verkondigen, moeten worden gesloten. 30% is tegen sluiting daarvan.

Opvallend is dat slechts 28% van de Nederlandse moslims de bijdrage van hun geloof aan maatschappij en politiek positief vinden. 5% van de moslims denkt bij het woord 'islam' aan fundamentalisme, aanslagen en extremisme.

Een andere uitkomst van het onderzoek is overigens dat christenen negatiever oordelen over de islam dan andersom.

De Utrechtse islamoloog Nico Landman hecht niet al te veel waarde aan het onderzoek, omdat het via computers werd uitgevoerd, waardoor dus voornamelijk de hoger opgeleide en meer geseculariseerde moslims bereikt zijn. Toch vindt hij de score van 70% die anti-westerse scholen wil sluiten, hoger dan verwacht.

Brief op Van Gogh ook in Wilders-versie

Degene die de brief heeft geschreven die de moordenaar van Theo van Gogh op diens lijk vastpinde - gericht aan VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali - heeft twee soortgelijke brieven geschreven. In één daarvan wordt het onafhankelijke Kamerlid Geert Wilders met de dood bedreigd. Dat document werd eerder dit jaar gepubliceerd op de Marokkaanse website Marokko.nl, maar is inmiddels door moderatoren aldaar verwijderd, zo meldt het NRC Handelsblad vandaag. De forumbezoeker die dat indertijd postte gebruikte de naam Saifu Deen.

De brief aan Wilders is een reactie op diens voorstel in februari om radicale imams het land uit te zetten. De derde brief, 'Een open brief aan de liegende aalim', is gericht aan gematigde imams. Deze werd op 7 september 'gepost' op het MSN-Forum 'Nederlandsemoslimsdeenigeechte'.

Alle brieven, ook die op het lijk van Van Gogh, werden ondertekend door 'Saifu Deen alMuwahhied' (Zwaard van de Heer). Nog niet duidelijk is of moordverdachte Mohammed B. die brieven zelf heeft opgesteld en of dat dus zijn ondertekening is.

Delen uit de brief aan Wilders:

Dit is een open brief aan de smerige poot: Wilders.

La3anaka Allah ayyoeha algabieth,

Nadat ik laatst je laatste uitspraken in de krant heb gelezen, voelde ik een enorme drang om je de volgende brief te schrijven.

Er zullen zich een paar waarheden in deze brief openbaren over het soort rotte ziel van het soort mensen die Allah's wraak verdienen. Ik herinner jou en alle Hansen en Miepen aan jullie vernietigde gelijksoortigen met de volgende verzen van Allah, de Meest Verhevene

.....

Je moet weten Wilders, dat Allah de Boodschapper Moehammad (vzmh) heeft gestuurd met de Qor'an om jou en al jouw gelijksoortigen te waarschuwen voor de gevolgen van jullie verwerpelijke daden. Jouw voorstel om (zoals jullie dat zeggen) "radicale" Imams de vergunning of nationaliteit af te pakken (zodat ze terug kunnen worden gestuurd naar hun land van herkomst) dezelfde woorden zijn als jullie vroegere soortgenoten.


-
Eerder werden op MSN-sites al doodsbedreigingen gepost gericht aan Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders. Al die sites, die inmiddels gewist zijn, leken in opmaak zeer sterk op elkaar. Over Marokko.nl meldde het weblog GeenStijl gisteren dat er banden zouden zijn met de radicale El Tawheed-moskee in Amsterdam-West. Ableraghman el S., de zoon van de voorzitter van deze omstreden moskee, maakt deel uit van de directie van het forum voor Marokkaanse jongeren. Ook sponsorde de moskee een Ramadan SMS-actie op Marokko.nl. Saillant detail is dat Mohammed B. de El Tawheed-moskee bezocht, samen met terreurverdachte Samir A.

Fisichella voelt zich alweer thuis

Giancarlo Fisichella heeft zijn stoeltje voor in de Renault alweer laten maken. Hij voelde zich weer direct thuis in de fabriek in Enstone.

Nu de verplichtingen voor Sauber achter hem liggen, kan Fisichella zich volledig concentreren op Renault. Over twee weken beginnen de eersten testen alweer, maar eerst stond een bezoek aan de fabriek op het programma. Uit zijn Benetton-tijd kent hij het team nog goed, al zijn er wel wat dingen veranderd.

Fisichella vertelde: "Het was een emotionele dag. Voor mij was het bezoek aan Enstone een beetje als thuiskomen. De fabriek is groter, er zijn meer mensen, maar de sfeer is nog steeds hetzelfde. De mechaniërs en engineers zijn dezelfde mensen als drie jaar geleden, dus ik voelde me meteen op mijn gemak. Ik ben erg blij, maar ook erg opgewonden om weer terug te zijn."

Alsnog sponsor voor Bos

Schaatser Jan Bos heeft alsnog een nieuw sponsor gevonden. De manager van Bos tekende vrijdagmiddag een contract met AFAB, een bedrijf in financiële dienstverlening.

Tijdens de 500 meter vrijdagavond reed de voormalig wereldkampioen sprint al met die naam op zijn pak, wat niet tot medailles leidde. Bos eindigde als vierde.

Lange tijd slaagde de schaatser er niet in om een geldschieter te vinden voor komend seizoen. Het contract met AFAB loopt tot eind december. Als het de beide partijen bevalt, wordt de overeenkomst verlengd tot het einde van het schaatsseizoen.

Chelsea verbaasd over lichte straf Mutu

Chelsea heeft verbaasd gereageerd op de lichte straf voor Adrian Mutu. De Roemeen werd door de FA voor 'slechts' zeven maanden geschorst.

Terwijl Chelsea hard ingeep en direct Mutu ontsloeg, heeft de FA gekozen voor een lichte straf voor Mutu. Ferdinand, die alleen een dopingcontrole miste, werd harder gestraft met acht maanden schorsing. De FA vindt het echter zwaar wegen dat Mutu direct heeft bekend en schorste nu maar voor zeven maanden.

Chelsea vindt dit te lankmoedig, vertelde algemeen directeur Peter Kenyon: "We vinden de straf veel te lankmoedig. De straf geeft de verkeerde boodschap over doping in de sport. Het is ook uiting van een gebrek aan richting binnen de FA. In dit geval denken we dat de FA heeft laten zien zwak te zijn als het gaat over doping."

De FA is het daar uiteraard niet mee eens: "De FA neemt de dopingcontrole extreem serieus. We nemen meer testen af dan welke andere sport in Groot-Brittannië ook. (...) De FA vindt het belangrijk dat de rehabilitatie en de schorsing in verhouding tot elkaar staan. Dat geldt in gevallen dat de speler in kwestie die erkent fout te zijn geweest."

Hyperintelligente vrouw zit zonder werk

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Eén van de intelligentste vrouwen ter wereld lukt het maar niet om passend werk te vinden. Daniela Sidmichieva heeft een IQ van bijna 200, vijf universitaire titels, maar geen baan. Volgens de vrouw komt het omdat in haar geboorteland Bulgarije werkgevers niet zitten te wachten op slimme werknemers.

Volgens Mensa, de wereldwijde organisatie voor hoogbegaafde mensen, heeft Sidmichieva een IQ dat ongeveer even hoog is als dat van Marie Curie, de eerste vrouwelijke Nobelprijswinnaar. De Bulgaarse geeft aan dat ze van studeren houdt: "In 44 jaar tijd heb ik aan Bulgaarse en Britse universiteiten economie, onderwijswetenschappen en sociologie gestudeerd. Ik ben gediplomeerd industrieel ingenieur en mag Engels onderwijzen."

Maar een baan zit er maar niet in. "In Bulgarije heb ik ondervonden dat werkgevers niet op zoek zijn naar slimme werknemers. Zelfs toen ik een baan had, was mijn loon niet hoger dan 135 euro per maand", aldus Sidmichieva.

Pedofilie in Sims 2 mogelijk door cheat

Ook in het virtuele dorp waar De Sims leven, wonen pedofielen. Dankzij een cheat kun je de volwassenen namelijk het bed of bad laten delen met naakte kinderen. Verder kun je volwassenen dankzij de cheat laten janken in een box en kun je kinderen zich laten gedragen als volwassenen.

De Sims, een van de bestverkochte games aller tijden, is een virtuele soap waarbij de speler het voor het zeggen heeft. Je kunt in het officiële spel van De Sims veel laten doen, al zijn er grenzen. Cheats en patches overschrijden deze grenzen echter met gemak. Wat de makers vinden van de nieuwste ontwikkeling in het Sims-dorp is niet bekend.

Sims
Je kunt De Sims nu ook met kinderen laten badderen.

Bush bedankt Balkenende voor hulp

Lt_BaseLine had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaanse president Bush heeft onze premier Balkenende als voorzitter van de Europese Unie gisteren gebeld om hem te bedanken voor de hulp die voor Irak is toegezegd. Bush is blij met de bevestiging van de EU dat die financieel zal bijdragen, personeel beschikbaar zal stellen en zal helpen bij de training van Iraakse veiligheidstroepen.

Ondertussen zijn de Amerikaanse strijdkrachten zijn gisteren begonnen met bombardementen op de stad Fallujah. Inwoners van de Iraakse stad zeggen dat het de zwaarste beschietingen zijn in maanden.

Nuyt stopt definitief

Schaatser Andrea Nuyt heeft definitief een punt gezet achter haar schaatsloopbaan.

De voormalige rijdster van TVM, die eind vorig seizoen een pauze inlaste om zich te beraden over haar toekomst, heeft dit in Assen bekendgemaakt.

"Mij zien ze hier niet meer terug", zei Nuyt, die als toeschouwer aanwezig was tijdens de NK afstanden in Assen. "Ik heb niet de kriebels gekregen om weer te schaatsen. Zeker als je weet hoeveel je ervoor moet opofferen. Echt getwijfeld heb ik dan ook niet. Trouwens, daarvoor heb ik niet eens de tijd. Ik heb het veel te druk met leuke dingen doen."

Twee jaar geleden won de Nederlandse nog zilver op de WK Sprint, en momenteel volgt ze een studie binnenhuisarchitectuur

Safin naar halve finale in Parijs

De Rus Marat Safin heeft de halve finales bereikt van de Masters in Parijs.

De als zesde geplaatste Rus was in de kwartfinale te sterk voor de nummer twee, Lleyton Hewitt, setstanden waren 6-4 en 7-6.

Ook de Wit-Rus Max Mirnyi plaatste zich bij de laatste vier. Mirnyi, die via de kwalificaties tot het hoofdtoernooi was doorgedrongen, was de Zweed Robin Söderling de baas, 6-7, 6-4 en 7-6. In de halve finale moet de Wit-Rus het nu opnemen tegen een andere qualifier, Radek Stepanek.

Valve geeft development kit voor Half-Life 2 uit

Valve heeft vandaag de SDK (Software Development Kit) voor Half-Life 2 en Counter-Strike: Source ter download beschikbaar gesteld. Vooralsnog kan dit enkel met Valve's online systeem Steam binnengehaald worden.

In de SDK zit onder andere een map editor, een model viewer, enkele programma's om te programmeren, documentatie en nog veel meer. Het is overigens nog niet de volledige SDK, die wordt kort na de Half-Life 2 release vrijgegeven.

Mensen die bekend zijn met het modden kunnen voor meer informatie hier terecht.

Vreemde tegenstander voor Freire

Oscar Freire zal zondag wel een heel vreemde tegenstander hebben. Hij zal bij een criterium in Valiencia met een paard moeten uitmaken wie de snelste is.

Ieder jaar wordt er in Valencia na het wielerseizoen een gekke race gehouden. Dit jaar zal het Freire tegen een paard zijn. Het paard heeft nog wel zijn jockey in een wagentje erachter hangen, terwijl Freire als hulpmiddel zijn fiets heeft. Over twee rondjes op het criterium-parkoers in Valencia zal de race gaan.

In het verleden zijn al veel vreemde combinaties bedacht. Claudio Chiappucci nam het op tegen inline-skater Sheila Herrero, Abraham Olano nam het op tegen motorrijder Hector Barbera en vorig jaar reden Igor Astarloa en Gilberto Simoni tegen rally-rijder Luis Climent. Freire rijdt nu tegen het paard Duc de Rietort met als jockey Felipe Hernandez.

Annie Schilder opgelicht door Voldafar

Annie Schilder, bekend van BZN waar ze jarenlang zong, sleept ondernemer Jan Veerman voor de rechter. Schilder was én is het gezicht van de Voldafar Afslankpillen en krijgt volgens haar contract haar leven lang 0,45 euro per verkocht potje. Veerman, die negen jaar lang eigenaar was van Voldafar, verzweeg echter de verkoopaantallen, zodat de zangeres miljoenen euro's misliep.

Als de Volendammer ondernemer schuldig wordt bevonden aan zwendel kan hij voor de tweede keer in korte tijd gaan betalen. Veerman was eigenaar van café De Hemel die op nieuwjaarsdag in vlammen opging. Hij trof afgelopen week een schikking met de betrokkenen.

Veerman is overigens geen eigenaar meer van Voldafar, hij verkocht het bedrijf zeven jaar terug. De verzwegen verkoopaantallen betreffen de periode 1989-1997. Schilder trok niet eerder aan de bel omdat ze goed bevriend was met Veerman en vertrouwde op zijn eerlijkheid. Voldafar is niet bereikbaar voor commentaar.
afslanken met Annie
De advertentiecampagne van Voldafar.

Raikkonen test DTM-auto

Nu Kimi Räikkönen aanwezig is op de Stars & Cars Day van DaimlerChrysler, heeft hij gisteren maar meteen wat rondjes gereden in een AMG-Mercedes C-Klasse.

Op het terrein van Mercedes in Stuttgart-Untertürkheim wordt dit weekeinde de Stars & Cars Day gehouden, een promotie-evenement. Raikkonen benutte de mogelijkheid om op Hockenheim een aantal ronden in een DTM-auto te rijden.

Hoewel het slechts voor het plezier was, deed hij dat helemaal niet slecht. Hij benaderde de snelste tijden die dit jaar door de DTM op Hockenheim zijn neergezet. De komende dagen is het voor Kimi echter handtekeningen zetten, op de foto gaan en tegen mensen in een race-simulator rijden, samen met teamgenoot David Coulthard.

Koeman slachtoffert Heitinga

Na de slechte wedstrijd van Ajax in Tel Aviv gaat Koeman ingrijpen. Het eerste slachtoffer is in ieder geval Johnny Heitinga.

Waarschijnlijk zal Koeman zondag in de uitwedstrijd tegen Willem II een geheel nieuw verdedigingsduo opstellen. Op de training kregen Zdenek Grygera en Julien Escudé de kans die plaatsen in te vullen. Heitinga zal in ieder geval niet in de basis staan.

Ronald Koeman vertelde: "Er komt een moment dat het beter is even een pas op de plaats te maken. Johnny vecht al een tijdje tegen zichzelf, dat is bekend. Na zijn blessure is hij fantastisch teruggekomen, nu heeft hij een forse terugslag. Je probeert spelers lang vertrouwen te geven, maar de situatie is aangebroken dat je keuzes moet maken."

Michael Mols naar FC Utrecht

Michael Mols gaat naar FC Utrecht, zo meldt AD sportwereld. Hij zal vanmiddag in een ‘speciaal ingelaste persconferentie’ worden gepresenteerd.

Mols en Utrecht hebben in de afgelopen maanden meerdere malen contact gehad. Daar kwam tot nu toe niets uit. Mols zou eerst naar Qatar gaan, om daar bij dezelfde club als Frank en Ronald de Boer te gaan spelen, maar dat aanbod sloeg Mols af.

FC Utrecht heeft, na de schorsing van Hans van de Haar, geen echte centrumspits meer. Met het aantrekken van Mols slaat Utrecht twee vliegen in één klap; het lost het probleem van de centrumspits op, én het haalt de meest populaire speler van de afgelopen tien jaar weer binnen.

Mols heeft eerder voor Cambuur Leeuwarden, FC Twente, FC Utrecht en de Glasgow Rangers gespeeld. In 340 competitiewedstrijden maakte hij 126 doelpunten. Ook is hij zesvoudig international voor het Nederlands elftal.

De twee Arnhemse schoffies

Het zijn twee jongens uit de eigen opleiding die het meest in het oog springen bij het huidige Vitesse. Nu is dat op zich niet zo vreemd, aangezien de club liefst elf spelers uit de eigen opleiding in de selectie heeft. Maar deze twee hebben net wat meer. Uiteraard bedoel ik Nick Hofs en Theo Janssen. Met grote regelmaat bezetten zij de flanken van Vitesse, hoewel beiden liever centraal spelen. Maar met Hofs op rechts en Janssen op links boekt Vitesse ook resultaten.

'Kate Beckinsale heeft lelijkste tieten Hollywood'

Volgens de Britse roddelbladen heeft actrice Kate Beckinsale (Van Helsing, Underworld) de 'lelijkste tieten' van Hollywood. Die zouden het resultaat zijn van een mislukte borstvergroting.

Becksinsale heeft geschokt gereageerd op de dubieuze titel. Vooral omdat ze volgens eigen zeggen helemaal geen borstvergroting heeft gehad. 'De roddels begonnen toen fotografen vastlegden dat ik striemen rond mijn borsten had gekregen' vertelt ze. 'Ik heb een dochter. Ik wil wel eens weten hoe je zwanger kunt zijn, zonder striemen te krijgen. Man, ik heb overal striemen!'

Volgens de pers heeft Beckinsale ook nog een botox-behandeling gehad. 'Belachelijk. Mijn echtgenoot zegt soms: ga gewoon naar de fotografen en beweeg je voorhoofd, zodat ze zien dat je geen botox hebt gebruikt.'

Beckinsale
Kate Beckinsale: geen borstvergroting!

'Ontvoering' leidt tot aanhouding op snelweg

thooltje had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen mogelijke ontvoering leidde vrijdagmiddag tot groot alarm op een Nederlandse en Belgische snelweg. Een zakenman was bij een tankstation langs de A27 in de buurt van Breda getuige geweest van hoe een persoon in een deken werd gerold en in de kofferbak van een auto werd gelegd. De man volgde de auto en informeerde via zijn secretaresse de politie.

De auto met de 'ontvoerde' persoon reed vervolgens richting België. De gealarmeerde politie had inmiddels verschillende eenheden op de melding gezet. Even over de Belgische grens, ter hoogte van afslag Meer, werd de Audi A4 door de Nederlandse politie op de inmiddels afgezette snelweg gedwongen te stoppen. Nadat de Belgische politie ook ter plekke was gearriveerd konden de inzittenden van de auto worden aangehouden.

De zes mannen, allen uit Oost-Europa maar met Belgische nationaliteit, verklaarden echter op het bureau dat de aanhouding op een misverstand berustte. Omdat de auto vol was werd de zesde aanwezige gewikkeld in een deken naast de gastank in de kofferbak gelegd. De mannen zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Salma Hayek doet mee in Pirates II en III

Icoon Media nieuwsActrice Salma Hayek krijgt een rol in de twee vervolgen op 'Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl'. De eerste filmopnames beginnen na kerst in Australië. De beide sequels, die na elkaar zullen worden opgenomen, moeten in 2006 in de bioscoop te bewonderen zijn.

Deel twee zal 'Pirates of the Caribbean: Treasures of the Lost Abyss' als titel krijgen. Vrijwel de gehele cast van de eerste film, inclusief Johnny Depp en Orlando Bloom, keert terug. Eerder werd al bekend dat ook Rolling Stone Keith Richards een rol krijgt in de films van regisseur Gore Verbinski. Hij zal de vader gaan spelen van hoofdpersoon Jack Sparrow (Depp).

Keith Richards
Rolling Stone Keith Richards krijgt de rol van Sparrow senior

Bomalarm ontregelt verkeer rond Den Haag

geldropse_polleke en Rabrynil hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn verband met een bommelding bij de Amerikaanse ambassade in Den Haag zijn een aantal snelwegen rond Den Haag vanavond deels afgesloten geweest. Volgens onbevestigde bronnen zou de politie naar een auto met explosieven hebben gezocht. Het bleek uiteindelijk om vals alarm te gaan.

Door het afsluiten van rijstroken op de A12, A4, A13 en A20 ontstonden veel files. Volgens een woordvoerder kwam er even voor zeven uur een bommelding binnen. De politie zette direct de wijde omgeving van het gebouw aan het Lange Voorhout af. Er werden echter geen verdachte zaken aangetroffen. Het onderzoek in de ambassade is nog gaande, maar de wegafsluitingen zijn inmiddels opgeheven.

Kabinet en vakbonden bereiken akkoord

Icoon politiek binnenland nieuwsHet kabinet, de werkgevers en de vakbonden zijn vanavond tot een akkoord gekomen over ingrepen in de sociale zekerheid. De inhoud van de afspraken is nog niet bekend gemaakt, maar onderdeel van het akkoord zou een versoepelde levensloopregeling zijn, waarbij langer kan worden gespaard dan het kabinet aanvankelijk van plan was.

Het akkoord komt niet uit de lucht vallen. Na de sociale onrust in de weken na Prinsjesdag waren kabinet en vakbonden elkaar tijdens informeel vooroverleg al flink genaderd. Dit was aanleiding voor de werkgevers om aan te schuiven bij de onderhandelingen. Na bijna vier uur overleg werd rond middernacht duidelijk dat er een akkoord was.

Joden op school vaak geterroriseerd door Marokkanen

Piemol had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Hoewel het aantal antisemitische incidenten volgens het CIDI in Den Haag dit jaar is afgenomen, blijkt op scholen het tegendeel. Daar neemt het antisemitisme tegen joodse kinderen opnieuw toe. Tegenover De Telegraaf doet een joodse man zijn verhaal, geteisterd door terreur met name door Marokkanen.

"Van Allah moeten we je doden. Alle joden aan het gas. Pauw, pauw, ik schiet je jodenster eraf. Ben je nu nóg niet dood, kankerjood?" Zomaar enkele kreten die David (een gefingeerde naam, uit vrees voor represailles) dagelijks op school naar zijn hoofd geslingerd kreeg. Overal was hij het doelwit van een groep islamitische leerlingen.

Steevast werd de jongen getreiterd, uitgescholden, bespuugd en later bedreigd met de dood, geschopt en in elkaar geslagen door Marokkaanse jongeren. Dit ging zover, dat hij op een gegeven moment niet meer naar school durfde. "Steek me maar een mes in mijn ribben, ik ga niet meer", zo sprak hij tegenover zijn ouders destijds.

Inmiddels is het gezin verhuisd naar ergens in het midden van het land. Nog altijd wordt de Israëlische jongen gestalkt en telefonisch bedreigd. "De moordaanslag op Theo van Gogh heeft ons angstiger gemaakt. David wordt nu al jaren telefonisch bedreigd en gestalkt."

Talloze gesprekken op en rond school ten spijt, de Marokkaanse treiteraars zijn nooit aangepakt. De schoolleiding ontkende dat er sprake was van antisemitisme. Omdat de terreur aanhield, moest David noodgedwongen van school. Inmiddels gaat de jongen naar een privé-school.

Taferelen als deze zijn in de grote steden en met name Amsterdam aan de orde van de dag. Joodse kinderen voelen zich dermate onveilig dat zij op straat geen keppeltjes meer dragen. Uit gegevens blijkt dat ruim veertig procent van de daders van antisemitsme een Noord-Afrikaanse achtergrond heeft. Het CIDI wil dat de overheid met spoed verplichte lesprogramma's tegen discriminatie gaat invoeren en hard tegen daders optreedt.

Kirby DS Screenshots

Nintendo's Touch! Tour in Japan heeft vandaag nieuwe screenshots voortgebracht van de aankomende Kirby game voor de Nintendo DS. Het spel, dat een side-scrolling actie spel is, draagt de naam Touch! Kirby: Mahou no Efude. De Engelse vertaling van de titel is Touch! Kirby: The magical paintbrush.

In het spel neem je de rol aan van Kirby, die door een heks in een bal is veranderd. Dezelfde heks heeft de rest van de wereld omgetoverd tot schilderijen, maar ze is haar toverstok verloren. Het doel van het spel is om Kirby te helpen via de stylus, die dienst doet als de toverstok.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.