Marokkaans protest in Den Haag

cyberbull had ons via de nieuws-submit te melden:

In Den Haag hebben vandaag enkele honderden mensen gedemonstreerd tegen geweld en voor vreedzaam samenleven in Nederland. Het protest was georganiseerd door onder meer de multiculturele instelling MCI, de Nederlandse Amazigh-beweging (Berbers) en de Marokkaanse Buurtvaders Schilderswijk, naar aanleiding van de moord op film- en opiniemaker Theo van Gogh.

De demonstratie begon om 13.00 uur op het Oranjeplein in de Haagse Schilderswijk. Haagse imams hadden opgeroepen om mee te lopen in het protest. Vooral Marokkaanse mannen lopen mee; Zij dragen borden met leuzen als: 'Geen kogels maar woorden', 'Niet doden namens mij' en 'Islam is vrede'. Ook een enkele autochtoon heeft zich aangesloten bij het protest. TV West schat het aantal deelnemers op zo'n 500.

Orthodoxe moskeeŽn
Volgens een woordvoerder van de MCI maken Marokkaanse democraten zich zorgen over de grote rol van sommige orthodoxe moskeeŽn: ''Zij zetten onze jongeren aan tot dit soort afschuwelijke daden. Alle moslims en Marokkanen worden hierop aangekeken, terwijl juist heel veel democratische Marokkanen keihard werken aan democratie, verlichting en een respectvol, vreedzaam samenleven met iedereen. We zien dat Nederlanders bang worden voor moslims en andersom. Met deze demonstratie willen we de wederzijdse angst verminderen.''