'Ontvoering' leidt tot aanhouding op snelweg

thooltje had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen mogelijke ontvoering leidde vrijdagmiddag tot groot alarm op een Nederlandse en Belgische snelweg. Een zakenman was bij een tankstation langs de A27 in de buurt van Breda getuige geweest van hoe een persoon in een deken werd gerold en in de kofferbak van een auto werd gelegd. De man volgde de auto en informeerde via zijn secretaresse de politie.

De auto met de 'ontvoerde' persoon reed vervolgens richting België. De gealarmeerde politie had inmiddels verschillende eenheden op de melding gezet. Even over de Belgische grens, ter hoogte van afslag Meer, werd de Audi A4 door de Nederlandse politie op de inmiddels afgezette snelweg gedwongen te stoppen. Nadat de Belgische politie ook ter plekke was gearriveerd konden de inzittenden van de auto worden aangehouden.

De zes mannen, allen uit Oost-Europa maar met Belgische nationaliteit, verklaarden echter op het bureau dat de aanhouding op een misverstand berustte. Omdat de auto vol was werd de zesde aanwezige gewikkeld in een deken naast de gastank in de kofferbak gelegd. De mannen zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld.