Van Gogh vraagt waar aanklacht blijft

Theo van Gogh heeft middels een advertentie in Het Parool gevraagd waar de aanklacht tegen hem blijft die Fatima Elatik en Sybren Piersema van de PvdA uit Amsterdam tegen hem zouden indienen.



Van Gogh zette op de dag voor de gemeenteraadsverkiezingen ook al een advertentie in Het Parool met de tekst: 'Waarom zou een toneelstuk niet verboden mogen worden, stem Fatima Elkatik, PvdA'. Hiermee refereerde Van Gogh naar een oude kwestie omtrent een afgelast toneelstuk over de profeet Mohammed. Elatik was indertijd blij met die afgelasting.

Sybren Piersma van de hoofdstedelijk PVDA en Fatima Elatik riepen naar aanleiding van die advertentie dat Van Gogh voor de rechter diende te worden gesleept. Piersema deed zulks op AT5, Elatik ging hem voor in Het Parool. Maar sindsdien is er niets meer van hen over de affaire vernomen.

Van Gogh zond eerder ook een open brief naar PvdA-lijsttrekker Rob Oudkerk, waarin hij om opheldering vroeg. Maar daarop heeft hij geen antwoord ontvangen, vandaar zijn nieuwe advertentie. In de brief schreef Van Gogh onderandere dat hij zich verheugd had op een treffen bij de rechter - vooral het weerzien met "gans" Fatima leek hem leuk - "en ik zou 't dan ook betreuren als jullie voornemen uit tactische overweging zou worden afgeblazen. Rick van der Ploeg vertelde me gisteren dat de Partij 't niet aandurft wegens de campagne".

De campagne van Van Gogh, die het PvdA raadslid al tijden stalkt in zijn columns, heeft Elatik overigens niet geschaad. De nummer 5 van de PvdA uit Amsterdam kreeg zeer veel voorkeurstemmen.

Elatik, veel voorkeurstemmen