Meer informatie over RPG Radiata Stories

Het Japanse tijdschrift Dengeki PlayStation heeft nieuwe informatie onthuld over het recent aangekondigde spel Radiata Stories, dat ontwikkeld wordt door tri-Ace en uitgegeven zal worden door Square-Enix.

De game speelt zich af in een fantasiewereld die Radiata heet. Twee rassen, de mensen en de elfen, voeren oorlog met elkaar. Helaas voor de mensen krijgen de elfen bescherming van de draken. Jack Russel is een 16-jarige jongen die net als zijn vader een drakendoder wil worden. Hij meldt zich aan bij de Radiata militia. Ridley Timberlake is opvoed met één doel voor ogen: ze moet ridder worden. De twee ontmoeten elkaar maar hebben constant ruzie vanwege de verschillen in hun karakters.

Er zullen ongeveer 300 personen te vinden zijn in Radiata Stories, zowel mensen als elfen, dwergen en orcs. Ongeveer de helft van hen zal in gevechten gebruikt kunnen worden. De gevechten zullen RealTime plaatsvinden. Partymembers kunnen op verschillende manieren aangestuurd worden.

Het spel kent een dag-nachtritme en alle characters zullen hun eigen leven leiden inclusief lunchpauzes en nachtdiensten. Schoppen speelt een belangrijke rol in het spel: Jack opent kisten en andere voorwerpen door er tegenaan te schoppen en een monster een schop geven voor het gevecht begint kan je een zogenaamde preemptive strike opleveren.

Het spel zal in Japan in het voorjaar van 2005 uitkomen. Over een eventuele Amerikaanse en/of Europese release is nog niets bekend.