Politie wil uitzending van De Vries verbieden

Onlangs is er een reportage uitgezonden over een onderzoek naar een brand in een bedrijfspand in Amsterdam-Noord alwaar drie brandweermannen om het leven kwamen. De politie stelde dat de naast de ontstane brand wonende eigenaar van een dakdekkersbedrijf enige tijd als verdachte kon worden aangemerkt. Deze verdachte W. vertelde in de uitzending dat de politie met onzorgvuldig onderzoek zijn leven zou hebben kapotgemaakt en uitte tevens forse beschuldigingen aan het adres van de politie en de onderzoeksrechter.

De politieman was echter van mening dat zijn professionele reputatie ernstig zou hebben geleden door de uitspraken van W. in het programma van Peter R. de Vries. Hij was er absoluut niet gelukkig mee en voelde het als een aantasting in zijn persoonlijke levenssfeer. Het feit dat Peter R. de Vries ook beelden toonde van de onderzoeksleider die uit een ander programma afkomstig waren, zag de raadsman van de in zijn eer aangetaste agent, als manipulatie van Peter.R. de Vries.

De raadsvrouw van De Vries vond de uitlatingen in het programma voldoende onderbouwd. "Dit is geen roddelbladenwerk, maar het signaleren van misstanden en dat is een algemeen belang." De raadsvrouw van Peter R. de Vries ziet geen redenen om over te gaan tot rectificatie of het verbod van het herhalen van de eerdere uitzending.

Uitspraak 30 september.