Doornbos hoopt op testrol BAR

Het gaat snel met Robert Doornbos in de racewereld. Na twee weken geleden zijn eerste Formule 3000-race te hebben gewonnen, schermt hij nu al met contacten binnen de
Formule 1.

De Formule 3000 wordt steeds beter in de gaten gehouden door de teambazen uit de Formule 1. Vitantonio Liuzzi, teamgenoot van Doornbos en klassementsleider in het kampioenschap, staat nadrukkelijk in de belangstelling van Ferrari en Sauber. Na zijn goede resultaten van de afgelopen tijd komt ook Doornbos steeds meer in de belangstelling te staan.

Na de aandacht na zijn overwinning op Spa-Francorchamps hebben al verschillende Nederlandse bedrijven interesse getoond om de Nederlander te sponsoren. Nog belangrijker is dat mensen van BAR interesse tonen in de coureur. Zelf hoopt hij eventueel volgend seizoen voor het team te kunnen testen.

Hij weet echter ook dat zijn huidige teambaas Christian Horner voor goede publiciteit zorgt en hem graag nog een jaar bij het team wil houden. "Horner heeft me verteld dat hij volgend jaar graag met me door wil gaan en er alles aan wil doen om me kampioen te maken. Grote vraag is echter of dit realistisch is, omdat de GP2 volgend seizoen een compleet nieuwe klasse is.", vertelde Doornbos.