Game: RC Cars

RC Cars biedt de standaard mogelijkheden voor een racegame; zo kun je een kampioenschap rijden, losse races rijden, je eigen tijd proberen te verbeteren en tegen zogenaamde 'ghosts' racen. Verder is er de optie voor multiplayer, waarbij je splitscreen op 1 PC of via een netwerk de strijd aan kunt gaan.



In het begin van het spel zijn nog niet alle banen beschikbaar, deze kunnen unlocked worden door het racen in de Championship mode. Deze Championship mode werkt iets anders dan een soortgelijke mode in de meeste andere racegames; na het aanmaken van je karakter heb je in het begin alleen toegang tot de eerste baan. Met het racen van deze baan verdien je geld en punten.

Het geld kan gebruikt worden om de toegangskosten voor een race te betalen, om nieuwe auto's te kopen, of om je huidige auto op te waarderen. Met de punten kun je nieuwe banen 'kopen', elke baan kost een x aantal punten om vrij te geven.

Het spel ziet er, ondanks dat de graphics wat gedateerd aandoen, zeker niet slecht uit. De models van de auto's zijn vrij gedetailleerd en de omgevingen geven je een goed gevoel van schaal. De auto's kunnen niet beschadigd raken, maar wel vies worden. Zo blijft er bijvoorbeeld zand achter op de auto's als deze net over het strand gereden hebben.

Een minpunt op het punt van graphics zijn de verschillende obstakels, zoals geïrriteerde strandgasten die je auto proberen weg te trappen en soldaten die op je auto schieten. De models van deze objecten ontbreken nogal aan detail, ze zien er hoekig en gedateerd uit.

Het geluid is ook zeker niet slecht, de auto's hebben het goede geluid voor een RC Car. Verder heeft elke track zijn eigen achtergrondmuziek, die helaas erg snel gaat afleiden.