Berlusconi onderging haartransplantatie

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft begin deze maand een haartransplantatie ondergaan. Dat is bevestigd door Piero Rosati, de plastisch chirurg die de operatie uitvoerde. Dit zou ook de reden zijn geweest dat Berlusconi bij een informeel bezoek van de Britse premier Blair vorig weekend continu een bandana droeg.

Verschillende Italiaanse commentatoren vielen over het hippe uiterlijk van de 67-jarige politicus en mediamagnaat, die zelfs tijdens het diner zijn hoofddoek niet afdeed. "Een beetje als Agassi, een beetje als Eros Ramazzotti", typeerde de krant Corriere della Sera de verschijning van 's lands premier, die tevens een half open overhemd los over zijn broek droeg. Volgens een oppositielid deed de premier denken aan 'vrouwen die op hun zeventigste nog een minirok dragen'.

Begin dit jaar verdween Berlusconi plotseling voor een maand uit het openbare leven. Later bleek dat hij met behulp van plastische chirurgie zijn gelaat had laten uitstrijken en opfrissen. Plastisch chirurg Rosati meent dat de premier geen wonderen moet verwachten van de transplantatie. Een zichtbaar resultaat duurt minstens maanden.

Silvio Berlusconi met bandana
De Italiaanse premier met hoofddoek en openvallend shirt