Kinderen gestraft door vechthond ouders

Icoon Buitenlands nieuwsEen Amerikaans echtpaar heeft hun kinderen twee jaar lang gestraft door hun hond op hen los te laten. Dat was hun manier om de kinderen discipline bij te brengen. De kinderen, een zevenjarige zoon en een achtjarige dochter, liepen vaak beetwonden op en moesten herhaaldelijk worden gehecht. De ouders, Joyce Hoskins (47) en David Hoskins (46) hebben beiden een volledige bekentenis afgelegd.

Het koppel zit nu in voorlopige hechtenis. Een Amerikaanse rechter, die de zaak behandelt, heeft al gezegd dat de moeder niet meer dan drie jaar en twee maanden gevangenisstraf zal krijgen, omdat ze minderbegaafd is. De vader zal waarschijnlijk een langere straf krijgen. De kinderen zijn ondergebracht in een pleeggezin. De hond, een kruising tussen een pitbull, een doberman pincher, een Duitse herder en een labrador, is afgemaakt. De hond zou volgens getuigen eerder al worden afgemaakt, nadat hij de zoon in juni 2003 gebeten had, maar dat kon toen niet omdat de eigenaresse daartegen protesteerde.

De praktijken kwamen aan het licht nadat een buurman op 19 mei de politie had gebeld. ''Er was een kind aan het huilen en een hond die haar aan stukken scheurde,'' aldus buurman Barnhardt. ''Het was huiveringwekkend.'' Uitspraak op 23 september.