Vakantieganger goed voorbereid op weg

Icoon opmerkelijk nieuwsMensen die op vakantie gaan met de auto hebben over het algemeen alles goed geregeld. Dat bleek wel bij een vrijwillige controle op de A67 net voor de grensovergang in Venlo, waar ongeveer 100 vakantiegangers zich hadden gemeld, waarvan de meerderheid op weg was met een caravan. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) liet weten dat bijna iedereen zijn of haar weg mocht vervolgen zonder al te veel aanmerkingen.

Vanaf 06:30 tot 12:30 konden geïnteresseerden op een parkeerplaats die als servicepunt was ingericht zich melden. Verschillende organisaties verleenden hun medewerking aan deze actie waaronder die van de verkeerspolitie, de Duitse Autobahnpolizei, ANWB, douane en Rijkswaterstaat om de auto, caravan, bestuurders en documenten te controleren. Maar één bestuurder bleek een probleem te hebben, omdat hij niet het juiste rijbewijs had om een caravan te trekken. Hij regelde een andere bestuurder voor zijn combinatie.

Het probleem wat het vaakst voorkwam was een te lage bandenspanning. De aanwezige ANWB had daarvoor een luchtpomp meegenomen. Een paar vakantiegangers hadden hun caravan over beladen. Zij konden dit oplossen door spullen uit de caravan te halen en in de auto te plaatsen.

De politie trof ook nog één vrouw aan die dacht lopend via de vluchtstrook haar vakantiebestemming te bereiken. Het bleek dat ze na een ruzie met haar echtgenoot een paar honderd meter voor de controle uit de auto was gezet. Op zich had dit niets met de controle te maken. Na een kop koffie en de controle van hun voertuig stapte de vrouw weer in en werd de rit voortgezet.