Machine helpt je dromen te controleren

Icoon opmerkelijk nieuwsEen speelgoedfabrikant uit Japan beweert dat hij een machine heeft uitgevonden die mensen kan helpen bij het controleren van hun dromen. Met behulp van de machine, 'Dream Workshop,' kunnen consumenten zelfs dromen over wie of wat ze willen, aldus de makers. Volgens hen wees onderzoek bij 20 tot 40 jarige mannen en vrouwen uit dat het werkt in 22 procent van de gevallen.

De opzet is eenvoudig. Voordat je gaat slapen bevestig je een foto van de persoon of de plaats waarover je wilt dromen aan het apparaat. Je selecteert een muziekje dat de juiste gemoedsgesteldheid moet oproepen en je neemt enkele sleutelwoorden op. De machine zendt vervolgens een speciaal wit licht uit, speelt een muziekje en zorgt voor een lekker geurtje om je in een diepe slaap te brengen. Enkele uren later, in de periode van de slaapcyclus waarbij dromen het vaakst voorkomen, speelt de 'Dream Workshop' dan zachtjes de opgenomen sleutelwoorden af.

Als je dan uiteindelijk wakker wordt speelt de machine nog steeds een muziekje af en zendt het nog steeds licht uit, opdat de dromen gemakkelijker onthouden zouden worden. Vanaf tien augustus is de 'Dream Workshop' te koop in Japan voor omgerekend 165 euro.