Fans bekladden Beckham portret

Icon EK 2004 PortugalEngelse voetbalfans hebben in Londen een afbeelding met daarop het gezicht van de aanvoerder van het nationale voetbalelftal David Beckham beklad. Het portret hing op een tentoonstelling van 's-werelds grootste levende voetballers van de Royal Academy of Arts. Reden van de bekladding is de uitschakeling van Engeland en het missen van belangrijke penalty's door hem.

Op het portret waren met een rode stift de woorden "You loosers" aangebracht. Het verkeerd gespelde woord 'loosers' verwees mogelijk naar zijn affaire met Rebecca Loos.

Op een muur vlakbij waren de woorden "Beckham and Meier, you loosers" geschreven. De Zwitserse scheidsrechter Urs Meier is volgens de fans mede schuldig aan de uitschakeling. Hij keurde namelijk in de laatste minuut van de kwartfinale tegen gastland Portugal een goal terecht af van Sol Campbell wegens belemmeren van de keeper Ricardo.

Het Beckham-portret is ongeveer 12.000 euro waard en was één van de populairste van de FIFA 100 tentoonstelling. De beheerder van de tentoonstelling heeft aangifte gedaan bij de politie van vandalisme.

David Beckham
De beheerder verwijderde snel het portret toen hij journalisten zag


Meer EK-nieuws vind je op http://sport.fok.nl!