FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 25 juni 2004

[update] Vrachtwagen rijdt gebouw in Kerkrade binnen

Maikel1 en SuzukiSwift hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Kerkrade is een vrachtwagen rond het middaguur een gebouw aan de Meuserstraat binnengereden. Direct daarna is brand uitgebroken, maar die zou snel zijn geblust. Er wordt rekening gehouden met slachtoffers die nog onder het puin liggen.

Het gebouw zou het voormalige grenswisselkantoor zijn. De vrachtwagen is voor de helft het gebouw binnengereden. Het is nog niet bekend hoe het ongeluk kon gebeuren.

Update 13.27
In het getroffen pand zou een kleine supermarkt zijn gevestigd. De vrachtwagen is rechtdoor de winkel binnengereden in plaats van rechtsaf te slaan. Omdat er nog brand woedt, kunnen de hulpdiensten nog steeds het gebouw niet in. Er zal worden geprobeerd om de vrachtwagen uit de winkel te trekken.

Update 13.52
Volgens getuigen reed de vrachtwagen van een helling toen de remmen van het voertuig weigerden. Daarna heeft de chauffeur, wiens toestand onbekend is, ternauwernood een groep kinderen kunnen ontwijken.

Op de plek van het ongeluk zijn tientallen hulpverleners aanwezig. Zij kunnen nog weinig doen omdat er nog steeds brand woedt. Ook uit Duitsland zijn brandweerwagens en traumahelikopter gearriveerd.

Update 13.57
Het massaal toegestroomde publiek wordt op afstand gehouden. De brand die nog steeds woedt, zorgt voor veel rookontwikkeling. Ambulances en een traumahelikopter staan klaar om eventuele slachtoffers te vervoeren. De politie vermoedt dat zich vijf mensen in het ingestorte pand bevinden.

Update 14.40
De politie houdt ernstig rekening ermee dat vijf doden zijn gevallen, door de klap van de vrachtwagen of door de brand die meer dan twee uur woedt. Boven de winkel woonden twee mensen; in de vrachtwagen zaten waarschijnlijk drie mensen. Of en zo ja, hoeveel mensen zich in de winkel bevonden, is niet bekend.

Update 14.59
Inmiddels is de brand ook naar naastgelegen panden overgeslagen. Een ooggetuige, die zelf ten tijde van de botsing in de winkel was, meldt dat zich op het moment van het ongeluk acht mensen in de winkel bevonden. Daarvan zouden er vijf naar buiten gekomen zijn, waaronder de cassiŤre van de winkel.

Update 15.38
De vlammenzee is weer opgelaaid als gevolg van een gebrek aan bluswater. Er zijn tankwagens vanuit BelgiŽ onderweg. Op een onbekende plek worden ooggetuigen en buurtbewoners opgevangen. De burgemeester van Kerkrade is hierbij aanwezig.

Update 15.59
Vanwege explosiegevaar in de panden die nog overeind staan proberen medewerkers van energiebedrijf Essent de gastoevoer in de getroffen wijk af te sluiten. Hierdoor zal een groot gedeelte van Kerkrade zonder gas komen te zitten.

Update 16.31
Naar verluidt heeft de brandweer de brand sinds 16.00 uur onder controle. Door de hitte en het instortingsgevaar kunnen de aanwezige hulpverleners het gebouw nog steeds niet betreden.

Update 17.12
Met assistentie van de brandweer uit BelgiŽ, die met vijf wagens ter plaatse zijn, zou de brand op dit moment afnemen. "Hulpdiensten kunnen pas naar binnen als de brand is geblust en dit kan nog uren duren", aldus een woordvoerder van de brandweer.

Update 20.13
Inmiddels is duidelijk dat zeker ťťn persoon, de chauffeur, is omgekomen. Dit is vastgesteld door een dokter die even in het pand mocht kijken. Over het totaal aantal slachtoffers bestaat nog steeds onduidelijkheid. Vooralsnog wordt ervan uitgegaan dat in de vrachtwagen drie mensen zaten en zich twee mensen in de winkel bevonden toen de vrachtwagen zich daarin boorde. "De klap van de botsing, het instorten van het plafond en de lange duur van de brand maken de kans op overleven minimaal" , aldus de brandweer. De twee personen die in het appartement boven de winkel woonden, zijn op dit moment op vakantie en hebben dus veel geluk gehad.

Update 23.52
RTL Nieuws meldt zojuist dat de chauffeur alleen in zijn cabine heeft gezeten. Uit onderzoek is niet gebleken dat twee passagiers in de vrachtwagen zaten, wat eerder wel werd vermoed.

De Turkse eigenaar van de verwoeste winkel zou hebben verklaard dat hij twee van zijn medewerkers mist. De politie heeft dit noch bevestigd noch ontkend. Het onderzoek door de technische recherche zal morgen worden voortgezet. Op dit moment is het te donker om een degelijk onderzoek uit te voeren.

Op de website van L1 zijn beelden van de rampplek beschikbaar.

Vrachtwagen rijdt pand binnen


Vrachtwagen rijdt pand binnen


Vrachtwagen rijdt pand binnen
Foto's van het getroffen pand.
De vrachtwagen op de voorgrond is niet de verongelukte vrachtwagen.


Vrachtwagen rijdt pand binnen
De oplegger van de verongelukte vrachtwagen


Vrachtwagen rijdt pand binnen
Brand in het getroffen pand

Tennis: Uitslagen Wimbledon (25/06)

WimbledonMartin Verkerk is er op het tennistoernooi van Wimbledon niet in geslaagd om de derde ronde te bereiken. Hij verloor in het duel der servicekanonnen in vier sets van de AustraliŽr Mark Philippoussis. Sjeng Schalken wist wel te winnen, hij versloeg Todd Martin in vier sets.

Verkerk begon goed en won de eerste set met 6-4. Philippoussis, finalist van vorig jaar, vocht zich echter terug en won de tweede set met 6-3. De derde set was zeer spannend en moest worden beslist in een tiebreak, deze eindigde met 7-5 in het voordeel van de Australische nummer elf van de plaatsingslijst. In de vierde set pakte Verkerk een 5-4 voorsprong, maar het ging alsnog mis. De Alphenaar verloor drie games op rij en verloor de set uiteindelijk met 7-5.

In totaal werden er 46 aces geslagen in de partij. 22 door Verkerk en 24 door Philippoussis. Beide heren hadden een uitzonderlijk percentage binnengehaalde punten als de eerste service in was: 84 procent voor Verkerk en zelfs 88 procent voor Philippoussis.

Schalken (12) speelde vooral de eerste twee sets zeer goed tegen de Amerikaan Martin, hij won deze met 6-3 en 6-2. In de derde set kwam Martin terug: 4-6. Daarna hervond Schalken zich en maakte hij de partij professioneel af; op zijn eerste matchpoint op 5-3 in de vierde set. Zijn volgende tegenstander is de Zweed(!) Thomas Enqvist.

Ook de Amerikaanse favoriet Andy Roddick (2) heeft de derde ronde bereikt. Hij won met 6-3, 7-6, 6-4 van Alexander Peya uit Oostenrijk. Lleyton Hewitt (7) wist zijn partij eveneens te winnen, dit in de derde ronde. Hij won met 6-2, 6-3, 6-4 van oud-winnaar Goran Ivanisevic, de Kroaat zegt hiermee definitief vaarwel tegen 'zijn' Wimbledon.

Ook de Britse publiekslieveling Tim Henman bereikte de derde ronde. Hij won zonder al te veel moeite in drie sets van de Zwitser Heuberger: 7-5, 6-3, 6-2. De gravelbijters Guillermo Coria en Juan Carlos Ferrero werden uitgeschakeld, zij verloren in respectievelijk de tweede en derde ronde van Mayer uit Duitsland en Ginepri uit de VS.

Bij de vrouwen wist Serena Williams (1), in tegenstelling tot haar zus, haar partij simpel te winnen. Ze won met 6-0, 6-4 van Stephanie Foretz uit Frankrijk. De Russische winnares van Roland Garros, Anastasia Myskina (2), verloor met 4-6, 6-4, 6-4 van de Amerikaanse Amy Frazier.

Kijk voor meer sportnieuws op sport.fok.nl!

De activisten achter de aanslag op Verdonk

…ťn van de daders, die minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie wilden besmeuren met ketchup, blijkt een prominente activiste te zijn. Hoewel ze meerdere malen in het verleden is gearresteerd, blijkt ze haar identiteit nooit prijs te hebben gegeven. Een hardnekkig gerucht is dat de vrouw afkomstig is uit links-radicale kringen. Onderzoeksjournalist Peter Siebelt bevestigt dat. Het gratis dagblad Metro besteedde vandaag twee pagina's aan achtergronden omtrent het incident.

De vrouw is zeer actief binnen de activistenkringen. Zo was ze eerder dit jaar te zien in een aflevering van Netwerk, dat een reportage liet zien van de 'Aktivisten School' uit Utrecht. Daar worden activisten getraind in zaken als 'hoe overleef ik een aktie', 'omgaan met politieagressie' en 'bezetten'. Een dag later nam ze deel aan de bezetting van het uitzetcentrum op Schiphol.

Een anonieme parlementaire verslaggever meldt aan Metro dat hij de vrouw eveneens op een andere opvallende locatie en gebeurtenis herkende. Zo was de vrouw aanwezig op 13 maart 2002 in Nieuwpoort. Dat was de dag dat Pim Fortuyn werd bekogeld met taarten tijdens de presentatie van zijn boek 'De puinhopen van acht jaar Paars'.

Fortuyn besmeurd met taart


"Houding SP opvallend"
Volgens Peter Siebelt is de complottheorie vanuit links-radicale hoeken steekhoudend. Zo verklaart hij tegenover Metro: "Die vrouw die je in Netwerk zag en op de beelden van RTL-nieuws is een bekende in het activistencircuit. Daarnaast was ze aanwezig tijdens een conferentie over integratie waar Verdonk bij aanwezig zou zijn. Er waren daar zo'n honderd demonstranten van allerlei plumage. Minister Verdonk zou zou daar komen spreken, maar dat ging niet door. Ik weet dat de demonstranten tomaten en taarten bij zich hadden."

Daarnaast heeft Siebelt sterke vermoedens dat er verbanden bestaan tussen de Socialistische Partij (SP) en de activisten. "Het was opvallend dat donderdag tijdens het spoeddebat de SP niet meedeed. Alle partijen deden hun zegje behalve de partij van Jan Marijnissen. De partij heeft erg goede contacten met het actiewezen. Deze demonstratie werd georganiseerd door Rood, de jongerenafdeling van de SP."

Siebelt durft niet met zekerheid te zeggen of er in links-radicaal Nederland mensen bereid zijn tot de ultieme actie: moord. "Dat is moeilijk te zeggen. Feit is dat de kraakbeweging onderdak geeft aan ETA-terroristen. En dat zijn mensen die zeker in staat zijn tot verregaande acties. Helemaal wanneer ze door Verdonk worden teruggestuurd naar hun eigen land."

Seksueel misbruik bejaarden opgelost

Frits.Flits en calvobbes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 33-jarige oud inwoner van Glanerburg, die in Duitsland vast zat voor het plegen van ontucht met minderjarigen, heeft bekend in 1997 en 1998 drie bejaarde vrouwen seksueel te hebben misbruikt. De slachtoffers waren destijds 75, 82 en 92 jaar en woonden in een bejaardencentrum in Glanerburg, in de provincie Overijssel. Bij de twee jongste vrouwen deed de man een poging tot verkrachting; bij de oudste bleef het daar niet bij.

De zaak kwam aan het licht toen de dader tijdens zijn gedwongen verpleging in Duitsland zijn verleden opbiechtte. Aan de hand van DNA-onderzoek is ondertussen gebleken dat het verhaal van de man klopt. De Duitse autoriteiten hebben hem inmiddels aan Nederland uitgeleverd, zo maakte de politie Twente vrijdag bekend. Van de drie vrouwen zijn de twee oudsten ondertussen overleden.

Uitslag Frankrijk - Griekenland

Vanavond de tweede kwartfinale van Euro 2004; Frankrijk nam het op tegen Griekenland. Het duel eindigde in 0-1, waardoor Griekenland zeer verrassend doorgaat naar de halve finale. Griekenland zal het in die halve finale opnemen tegen de winnaar van het duel tussen TsjechiŽ en Denemarken.

Het voetbal was niet goed. Frankrijk speelde de hele eerste helft eigenlijk voornamelijk tegen zichzelf. Het kreeg slechts ťťn aardige kans. In de 25e minuut kopt Henry uit een voorzet van Lizarazu naast. Griekenland kreeg in de eerste helft wat meer kansen, waarvan de grootste zich in de 15e minuut voordeed. Barthez kon de bal via de paal nog net voor de doellijn houden.

In de tweede helft gaat Frankrijk wat beter voetballen. Echt hele grote kansen levert het echter niet op. In de 57e minuut is er zowaar een offensief van Frankrijk. Eerst gaat Lizarazu net te lang door, waardoor hij de bal verspeelt. Nog dezelfde minuut kan Trezeguet bijna inkoppen, maar Kapsis kopt weg.

In de 65e minuut is het Griekenland dat op voorsprong komt. Zagorakis weet aan de zijkant een Franse verdediger voorbij te komen, zet mooi voor, waarna Charisteas goed binnenkopt. Frankrijk probeert nog wel terug te komen en krijgt ook wel een aantal kansen. Maar tot scoren komt de ploeg niet. Frankrijk gaat dus verrassend naar huis.

Euro 2004: Uitslag Frankrijk - Griekenland

Icon EK 2004 PortugalVanavond de tweede kwartfinale van Euro 2004; Frankrijk nam het op tegen Griekenland. Het duel eindigde in 0-1, waardoor Griekenland zeer verrassend doorgaat naar de halve finale. Griekenland zal het in die halve finale opnemen tegen de winnaar van het duel tussen TsjechiŽ en Denemarken.

Het voetbal was niet goed. Frankrijk speelde de hele eerste helft eigenlijk voornamelijk tegen zichzelf. Het kreeg slechts ťťn aardige kans. In de 25e minuut kopt Henry uit een voorzet van Lizarazu naast. Griekenland kreeg in de eerste helft wat meer kansen, waarvan de grootste zich in de 15e minuut voordeed. Barthez kon de bal via de paal nog net voor de doellijn houden.

In de tweede helft gaat Frankrijk wat beter voetballen. Echt hele grote kansen levert het echter niet op. In de 57e minuut is er zowaar een offensief van Frankrijk. Eerst gaat Lizarazu net te lang door, waardoor hij de bal verspeelt. Nog dezelfde minuut kan Trezeguet bijna inkoppen, maar Kapsis kopt weg.

In de 65e minuut is het Griekenland dat op voorsprong komt. Zagorakis weet aan de zijkant een Franse verdediger voorbij te komen, zet mooi voor, waarna Charisteas goed binnenkopt. Frankrijk probeert nog wel terug te komen en krijgt ook wel een aantal kansen. Maar tot scoren komt de ploeg niet. Frankrijk gaat dus verrassend naar huis.

Kijk voor meer EK-nieuws op sport.fok.nl!

Oranje met dezelfde basis tegen Zweden

Dick Advocaat ziet geen reden het elftal dat begon aan de wedstrijd tegen Letland te wijzigen voor het duel in de kwartfinale tegen Zweden. Dat meldde hij vandaag op de dagelijkse persconferentie. Advocaat hield weliswaar een slag om de arm, maar was in zijn commentaar duidelijk.

Johnny Heitinga, tegen Letland geschorst wegens een rode kaart, zal niet terugkeren in de basis. Hij lijkt zijn plaats verspeeld te hebben aan Michael Reiziger. Recordinternational Frank de Boer speelt vermoedelijk opnieuw in het hart van de Nederlandse defensie. Wilfred Bouma, die de eerste twee EK-wedstrijden op de plek van De Boer stond, is nog altijd geblesseerd. Ook Andy van der Meijde mag beginnen aan de wedstrijd. Tegen Letland werd hij gewisseld voor Marc Overmars.

Vermoedelijke opstelling:
Van der Sar;
Reiziger, Stam, De Boer en Van Bronckhorst;
Seedorf, Cocu en Davids;
Van der Meyde, Van Nistelrooij en Robben

Oranje met dezelfde basis tegen Zweden

Icon EK 2004 PortugalDick Advocaat ziet geen reden het elftal dat begon aan de wedstrijd tegen Letland te wijzigen voor het duel in de kwartfinale tegen Zweden. Dat meldde de coach van het Nederlands voetbalelftal vandaag op de dagelijkse persconferentie. Advocaat hield weliswaar een slag om de arm, maar was in zijn commentaar duidelijk.

Johnny Heitinga, tegen Letland geschorst wegens een rode kaart, zal niet terugkeren in de basis. Hij lijkt zijn plaats verspeeld te hebben aan Michael Reiziger. Recordinternational Frank de Boer speelt vermoedelijk opnieuw in het hart van de Nederlandse defensie. Wilfred Bouma, die de eerste twee EK-wedstrijden op de plek van De Boer stond, is nog altijd geblesseerd. Ook Andy van der Meijde mag beginnen aan de wedstrijd. Tegen Letland werd hij gewisseld voor Marc Overmars.

Vermoedelijke opstelling:
Van der Sar;
Reiziger, Stam, De Boer en Van Bronckhorst;
Seedorf, Cocu en Davids;
Van der Meyde, Van Nistelrooij en Robben.

Kijk voor meer EK-nieuws op sport.fok.nl!

Bild Zeitung geeft Nederlanders EK-cadeautje

brainster had ons via de nieuws-submit te melden:

De Duitse krant Bild Zeitung geeft de Nederlanders een cadeautje voor het behalen van de kwart finale in Portugal. Oranje-supporters kunnen van de website van de krant een tegoedbon downloaden die recht geeft op "een uur links rijden op de Autobahn".

De bon speelt in op het feit dat de Duitsers vinden dat wij Nederlanders vaak de Autobahn blokkeren met onze trage inhaalacties. "De tegoedbon is zelfs met caravan geldig", aldus Bild over zijn genereuze gebaar. "Hartelijk gefeliciteerd met de kwartfinale. We geven eerlijk toe dat jullie op dit moment beter zijn dan wij."

"Hoofddoek niet afdoen geen werkweigering"

Een werkloze moslimvrouw die een baan weigert, omdat ze haar hoofddoek moet afdoen, is geen werkweigeraar. Zo luidt het vonnis van het arbeidshof in Antwerpen.

De moslima kreeg van Belgische overheidsinstantie voor werkgelegenheid, de RVA, een sociale werkplaats aangeboden voor werk in een naaiatelier. De baan beviel de vrouw wel, maar ze weigerde haar hoofddoek af te doen. Voor de werkgever was dit de reden om haar niet in dienst te nemen.

Toen ze haar beklag wilde doen bij de RVA kreeg de moslima nul op het rekest. Volgens de instantie had de vrouw een passende dienstbetrekking geweigerd. Hierop werd haar werkloosheidsuitkering voor vier maanden ingetrokken.

Het arbeidshof heeft nu geoordeeld dat dit onterecht is. "De werkgever was correct om de vrouw uit veiligheidsredenen niet toe te laten met haar hoofddoek te werken, maar religieuze motieven zijn mogelijke redenen om een dienstbetrekking als niet passend te beschouwen", zo sprak de rechter. Hij verwees daarbij naar de godsdienstvrijheid in de Belgische grondwet. "Elk geval moet afzonderlijk worden bekeken. Deze vrouw leeft het gebod om de hoofddoek te dragen strikt na, en had daarom het recht de job te weigeren."

Politie Tilburg stuurt burgers sms'jes

Een sms'je van de politie als er een inbreker in de buurt is. Het kan binnenkort in Tilburg. De politie gaat in de Brabantse stad vanaf 1 juli starten met een proef met het versturen van waarschuwings-sms'jes.

De proef start in de 30.000 inwoners tellende wijk De Reeshof. Het idee voor het project komt van een Tilburgse wijkagent. Hij bedacht het project toen een kind zoek was.

Burgers moeten zich eerst opgeven voor de service van de politie. Dat eerste sms-je betaalt de verzender zelf. De berichten die de politie stuurt, zijn voor rekening van de politie.

DVD: Cowboy Bebop - The Movie LE

Iets meer dan een jaar geleden, tijdens de 19e editie van het Festival van de Fantastische Film (nu AFFF) in Amsterdam, won Hayao Miyazaki’s Spirited Away de Silver Scream Award. Deze felbegeerde publieksprijs en de al eerder veroverde Academy Award zorgden ervoor dat Miyazaki’s geanimeerde sprookje ook in Nederland een bioscooprelease kreeg. Tweede in de strijd om de Silver Scream Award dat jaar, werd Cowboy Bebop - The Movie, een film gebaseerd op de gelijknamige animatieserie. Maar hoewel Cowboy Bebop mateloos populair is in vooral Japan en de Verenigde Staten, bleef een release in Nederland uit. Wel ligt er sinds enige tijd een goedgevulde Limited Edition DVD van de film in de schappen.


Spaanse bondscoach stapt op

Nadat eerder al Rudi VŲller (Duitsland), Trappatoni (Italie) en Otto Baric (KroatiŽ) hun ontslag indienden na het slechte spelen van hun land op het EK, heeft nu ook de Spaanse bondscoach IŮaki SŠez besloten om terug te treden als trainer.

De 61 jarige trainer en de Spaanse voetbalbond kwamen vrijdag beide tot de conclusie dat de positie van SŠez onhoudbaar was.

Spanje, die vooraf als ťťn van de favourieten werd gezien voor de Europese titel, mocht al na de groepswedstrijden naar huis. Afgelopen zondag verloor Spanje het beslissende duel met Portugal, waardoor het gastland met Griekenland doorging naar de kwartfinales.

Fraude op moslimscholen Amsterdam

Twee Amsterdamse moslimscholen blijken voor enkele honderdduizenden euro's te hebben gefraudeerd. Daarom is het ministerie van Onderwijs van plan om het geld, wat bedoeld was voor salarissen, terug te vorderen van het bestuur de islamitische basisscholen.

De Stichting Nederlandse Islamitische Scholen kon aan het ministerie van Onderwijs niet aantonen waaraan zij het geld heeft besteed. Daarnaast is er 410.000 euro doorgesluisd naar de Steunstichting Islamitisch Onderwijs. Laatstgenoemde stichting wordt door dezelfde voorzitter geleid.

Rond de jaarwissling is de zaak door klokkenluiders bekend gemaakt. In eerste instantie was er weinig gehoor hiervoor, zo zegt het GroenLinks-Kamerlid Azough. GL en de PvdA willen daarom een verklaring van minister Van der Hoeven.

Lippi nieuwe bondscoach ItaliŽ

Marcello Lippi wordt de opvolger van Giovanni Trapattoni als bondscoach. De 56 jarige trainer tekende een contract tot en met het WK van 2006 in Duitsland. Lippi diende enkele weken zijn ontslag nog in bij Juventus als trainer.

Onder leiding van Trapattoni, die eerder als clubtrainer successen boekte bij Juventus, Internazionale en Bayern MŁnchen, bereikte ItaliŽ het WK in 2002. Op Euro 2004 werd het matig spelende ItaliŽ al in de poule uitgeschakeld. Daarop diende Trappatoni zijn ontslag in en werd Lippi al genoemd als mogelijke opvolger.

Van Bommel niet naar Dortmund

Een tegenvaller voor Mark van Bommel, zijn transfer naar Dortmund is in de laatste fase afgeketst. De Duitsers schroeven de clubbegroting terug.

Borussia Dortmund toonde al geruime tijd interesse voor de middenvelder van PSV. Het gaf vandaag geen reden op, waarom of het afziet van het aantrekken van Van Bommel. Wel werd bekend gemaakt dat de club de begroting verlaagt met 17 miljoen euro. PSV had een vraagprijs van vier miljoen euro bedongen. Mogelijk dat hierop de transfer is stuk gelopen. Dortmund had verder ook nog bezwaar tegen de familieband tussen de nieuwe trainer, Bert van Marwijk, en schoonzoon Van Bommel.

Van Bommel zal nu verder uitkijken naar een andere club. Eerder gaf PSV al aan dat zijn tijd gekomen was en de middenvelder denkt er precies zo over. Het rijtje van clubs is wat uitgedund, de volgende teams zagen reeds af van aankoop: Ajax, Bayern Munchen, Tottenham Hotspur, Schalke 04 en Borussia Dortmund.

Utrecht legt Somers vast

FC Utrecht heeft zich van de diensten van de Belgische middenvelder Hans Somers (26) verzekerd.

De Belg tekent een contract voor vier jaar in Utrecht. De Domstedelingen zagen na het afgelopen seizoen veel spelers vertrekken. Mede als gevolg daarvan kon het een bedrag op tafel brengen om Somers bij Trabzonspor los te weken. Het exacte transferbedrag is niet bekend gemaakt, maar er zou een 'flink' bedrag zijn betaald.

Somers speelde de laatste drie jaar voor Trabzonspor. Daarvoor kwam hij uit voor Lierse SK, waar hij zijn carriere begon.

Wat is nou 204 euro per uur ?

In de gemiddelde Hollandse broekriem zijn de afgelopen maanden aardig wat gaatjes bijgeprikt. Heel wat treurige kinderen kregen een chocoladeletter in plaats van een playstation, menig Hollander heeft moeite rond te komen en de helft van Nederland heeft zich in de schulden moeten steken om hun kroost te kunnen voeden.
Nederlanders hebben zich ingeschikt in de wensen van de EU en hebben inmiddels geleerd te leven met flink wat minder op nagenoeg elk vlak, en Nederlanders deden het samen.
De lonen werden bevroren, eigen bijdragen in onder andere de gezondheidszorg gingen fors omhoog, de VUT werd afgeschaft etc. etc. en we hadden het er allemaal voor over om Nederland binnen enkele jaren weer op een economisch acceptabel niveau te krijgen.

Rellen op Jersey na verlies Engeland

IcoonOp het Britse eiland Jersey is het gisteren tot ernstige ongeregeldheden gekomen na de uitschakeling van het EK van het Engelse voetbalteam door Portugal. Honderden fans van Engeland bedreigden in de hoofdstad St.Helier Portugese fans en zorgden voor opstootjes.

Rond de 10% van de inwoners op Jersey is afkomstig van het Portugese eiland Madeira. De politie joeg de menigte met traangas uiteen.

In Thetford in Norfolk belegerden woedende Engelse fans zo'n twee uur lang een pub waarvan de eigenaar uit Portugal kwam. De politie moest uiteindelijk hem en zijn klanten ontzetten. Er werden zeven arrestaties verricht, waarbij een aantal agenten gewond raakte.

Joodse jongeren aangevallen in BelgiŽ

In BelgiŽ zijn gisteren in Wilrijk nabij Antwerpen vier joodse minderjarige jongeren belaagd door een groep van tien allochtonen. Eťn joodse jongen kreeg een messteek in zijn rug en verkeerde een tijdje in levensgevaar. De drie anderen konden wegvluchten. De vier werden aangevallen toen zij de Talmoedhogeschool verlieten.

Volgens de krant Gazet van Antwerpen waren de belagers jongeren van Noord-Afrikaanse afkomst, die onder meer gewapend waren met messen en een ijzeren staaf.

Het Forum van Joodse Organisaties heeft gewaarschuwd voor toenemend anti-semitisme en racisme. Het zegt in een verklaring dat met dit incident een absoluut onaanvaardbare drempel is overschreden.

Burgemeester Patrick Janssens van Antwerpen wil de controle verscherpen in joodse buurten. Van de daders ontbreekt overigens ieder spoor. Zij vluchtten onmiddellijk weg na het gebeuren.

Brand in volle Australische moskee

Tijdens een drukbezochte gebedsdienst is vandaag een moskee in de Australische stad Melbourne in de brand gevlogen. Onder de ongeveer 500 gelovigen brak grote paniek uit maar niemand raakte gewond. De politie vermoedt brandstichting.

Gisteren werd in Sydney een moskee besmeurd met varkensbloed en waren varkenskoppen op palen gespietst. Ook was ťťn van de gangen bestrooid met slachtafval van varkens. De politie vermoedt overigens niet dat er een verband tussen beide voorvallen bestaat.

Directeur Air France HaÔti doodgeschoten

Een onbekende FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Onbekenden hebben directeur Didier Mortet van de Franse luchtvaartmaatschappij Air France in HaÔti vermoord. De daders beschoten de auto van de 49-jarige topman vanaf een motor toen hij onderweg was van de luchthaven naar zijn huis in Port-au-Prince.

Volgens de Franse ambassade in Port-au-Prince bleven de vrouw en chauffeur van Mortet ongedeerd bij de aanslag.

Proefproces over verbod radardetector

Binnenkort dient een proefproces dat het blad Autovisie recent heeft uitgelokt inzake het verbod op radardetectoren. De redactie liet zich onlangs expres bekeuren voor het bezit van een detector door de Amsterdamse politie.

Het proefproces moet voor eens en altijd duidelijk maken of het detectorverbod houdbaar is. Sneller dan verwacht komt de zaak bij de rechter. De fase van het schikkingsvoorstel wordt overgeslagen en reeds op 16 juli om 11.15 uur wordt Autovisie bij de kantonrechter in Amsterdam verwacht. Advocaat Wim Anker zal de verdediging voeren.

Radio 538-dj Rick van Velthuysen zal het proefproces op de voet volgen. Hij werd afgelopen week aangehouden door de politie Gooi en Vechtstreek en bekeurd wegens het bezit van een stinger radardetector. Op zijn eigen weblog doet de dj daar uitgebreid verslag van. Ook zijn er stukken te lezen van advocaat Anker, die meent dat het detectorverbod wettelijk niet goed geregeld is.

Luier redt peuter van giftige slangenbeet

Juusjuh, Eveli en cyberbull hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een IsraŽlische peuter is gered van een giftige slangenbeet door het dragen van een luier. Dit werd vrijdag door het Hassadah-ziekenhuis in Jeruzalem gemeld. De jongen was rustig in de tuin aan het spelen toen hij gebeten werd door een giftige slang.

De ouders van de peuter merkten pas dat hij gebeten was toen ze hem in bad deden. Ze brachten de jongen meteen naar het ziekenhuis, wat later overbodig bleek te zijn. De luier had bijna al het gif geabsorbeerd.

Uitslag Schalken - T.Martin

Sjeng Schalken heeft de derde ronde bereikt op het toernooi van Wimbledon. De Limburger won van de oudgediende Todd Martin in vier sets (6-3 6-2 4-6 6-3).

Schalken speelde, ondanks een lichte armblessure, een degelijke wedstrijd tegen de Amerikaan. Hij won de eerste twee sets duidelijk, maar werd direct in de derde set gebroken, waarnaar hij ook de set verloor. In de vierde set herpakte Schalken zich en had weinig problemen om de wedstrijd uit te maken.

De 34-jarige Todd Martin had gisteren nog een zware vijfsetter moeten afleggen tegen de Argentijn Guillermo Canas. Martin oogde vooral mentaal vermoeid, zodat Schalken verrassend weinig problemen kende met de normaal zo sterke Amerikaan.

In de volgende ronde ontmoet Schalken weer een oudgediende, de Zweed Thomas Enqvist. Enqvist stond jaren in de top-tien, maar zakte door blessures ver terug.

Uitslag Verkerk - Philippoussis

Martin Verkerk is er op het tennistoernooi van Wimbledon niet in geslaagd om de derde ronde te bereiken. Hij verloor in het duel der servicekanonnen in vier sets van de AustraliŽr Mark Philippoussis.

Verkerk begon goed en won de eerste set met 6-4. Philippoussis, finalist van vorig jaar, vocht zich echter terug en won de tweede set met 6-3. De derde set was zeer spannend en moest worden beslist in een tiebreak, deze eindigde met 7-5 in het voordeel van de Australische nummer elf van de plaatsingslijst. In de vierde set pakte Verkerk een 5-4 voorsprong, maar het ging alsnog mis. De Alphenaar verloor drie games op rij en verloor de set uiteindelijk met 7-5.

In totaal werden er 46 aces geslagen in de partij. 22 door Verkerk en 24 door Philippoussis. Beide heren hadden een uitzonderlijk percentage binnengehaalde punten als de eerste service in was: 84 procent voor Verkerk en zelfs 88 procent voor Philippoussis.

Williams: punt maakt geen verschil

De uitschakeling van Venus Williams door Karolina Sprem gisteren op Wimbledon krijgt geen staartje. Umpire Ted Watts maakte een telfout in de beslissende tie-break.

Williams had de eerste set in de tie-break met 7-5 verloren. Sprem bleef vervolgens wederom bij. In de tie-break van de tweede set sloeg ze vervolgens een service uit. De umpire calde daarop een score van 2-1 voor Sprem, waar het 1-2 had moeten zijn. Beide speelsters keken daarop verrast naar de umpire, maar ze protesteerden niet. Uiteindelijk zou Sprem de tie-break met 8-6 winnen en Williams uitschakelen.

Williams over het incident: "Het had geen invloed op mijn spel en ťťn punt maakt het verschil niet." Hoofdscheidsrechter Alan Mills benadrukte naderhand dat de uitslag na afloop vaststaat. Hiermee was zeker dat de finaliste van 2002 en 2003 uitgeschakeld is.

Marsrover Spirit stuurt nieuwe kleurenfoto's

De Marsrover Spirit is nu halverwege de heuvel in de Gusev krater. Onderweg is ťťn van de motoren van zijn wielen kapot gegaan, maar verder functioneert het onderzoeksvoertuig nog uitstekend. De rover heeft ontdekt dat er ook in de Gusev krater water geweest moet zijn, vanwege zoutafzettingen die vlak onder het oppervlak zijn gevonden. De rover heeft deze week de zogenaamde "pot of gold" onderzocht, maar helaas waren de microscoop foto's "out of focus", ze waren onscherp.

De Spirit heeft nu meer dan drie kilometer gereden, en heeft prachtige foto's gemaakt. Studenten van de Universiteit van Dortmund hebben deze prachtige kleurenfoto's uit RGB data van de NASA samengesteld:Gedeelte van de heuvel waar Spirit nu tegenaan kijkt (foto is klikbaar)


Ander gedeelte van de heuvel waar Spirit nu tegenaan kijkt (foto is klikbaar)


De zogenaamde \"rotten rocks\" zijn geŽrodeerde rotsen


De "pot of gold" bestaat uit geŽrodeerde 'blueberries', hematiet-bolletjes


De calibration target zit inmiddels onder het stof


Middengedeelte van Columbia Hills waar de Spirit heengereden is (foto is klikbaar)


Rechtergedeelte van Columbia Hills (foto is klikbaar)

Bron foto's:
http://mars.gh.wh.uni-dortmund.de/mer/spirit/158
http://mars.gh.wh.uni-dortmund.de/mer/spirit/149
http://mars.gh.wh.uni-dortmund.de/mer/spirit/136
http://mars.gh.wh.uni-dortmund.de/mer/spirit/142

Volledig overzicht fotomappen:
http://mars.gh.wh.uni-dortmund.de/mer

Boek Bill Clinton breekt verkooprecords

Op de eerste dag dat het te koop was, zijn er van de autobiografie van Bill Clinton, getiteld 'My Life', meer dan 400.000 stuks verkocht. Dit is een nieuw record voor een nonfictiewerk. Ook zijn hiermee gelijk twee keer zoveel exemplaren verkocht als van 'Living History', het boek van Bills vrouw Hillary.

Dit terwijl het boek van de Amerikaanse oud-president door recensenten veelal afgekraakt werd, zij noemden het saai. Door de uitgever wordt verwacht dat de eerste twee miljoen exemplaren spoedig verkocht zullen zijn.

Ondertussen zegt Monica Lewinsky zich verraden te voelen door Clinton. In 'My Life' beschrijft Clinton uitvoerig zijn affaire met de voormalige Witte Huis-stagiare. "Ik had niet verwacht dat hij gedetailleerd over onze verhouding zou praten", aldus Lewinksy in een vraaggesprek met de Britse zender ITV. "Wat ik hoopte, en ook verwachtte, was dat hij de onjuiste en valse verklaringen zou rechtzetten die hij en zijn staf over me hebben gemaakt toen ze probeerden het presidentschap te redden."

Rasmussen, Wauters langer bij Rabo

Michael Rasmussen en Marc Wauters hebben hun contract met de Rabobank wielerploeg verlengd.

De Deense klimmer tekende voor twee jaar bij en de Belgische wegkapitein van de equipe zette zijn handtekening onder een ťťnjarige verbintenis met een optie voor nog een jaar. Beide renners nemen deel aan de Tour de France.

Algemeen directeur Theo de Rooij: "Met het oog op de UCI Pro Tour is Michael Rasmussen een zeer belangrijke renner voor ons. Michael kan met de allerbesten mee omhoog en dat is in de UCI Pro Tour een vereiste. Marc Wauters is al jaren een vaste waarde binnen de ploeg. Met zulke renners willen wij erg graag verder."

Phonak maakt Tourploeg bekend

De Zwitserse wielerploeg Phonak neemt drie debutanten mee naar de Tour de France.

De Duitser Bert Grabsch, de Zwitser Martin Elminger en de Spanjaard Oscar Pereiro stonden nog niet eerder aan het vertrek in de Tour. Kopman van de ploeg is Tyler Hamilton. De Amerikaan geldt als een sterke outsider voor de overwinning in Frankrijk.

De ploeg: Tyler Hamilton (VSt), Oscar Sevilla (Spa), Santiago Perez (Spa), Jose Gutierrez (Spa), Santos Gonzalez (Spa), Nicolas Jalabert (Fra), Bert Grabsch (Dui), Martin Elminger (Zwi), Oscar Pereiro (Spa).

Eriksson blijft bondscoach

Volgens de BBC blijft Sven-GŲran Eriksson aan als bondscoach van Engeland. Ondanks de uitschakeling gisteren tegen Portugal, is de Zweedse oefenmeester van plan om zijn lopende contract tot 2008 gewoon uit te dienen.

"Ik blijf aan als bondscoach. Over twee jaar is het WK en ik wil meer met dit team bereiken dan alleen de kwartfinales. Misschien dat de finale dan wel te bereiken is", aldus Eriksson, die daarbij gesteund wordt door de FA.

Voor het bereiken van het WK in Duitsland moet Engeland wel eerst zien af te rekenen met poule-genoten Oostenrijk, Polen, Wales, Azerbaijan en Noord-Ierland.

EK bal is groot succes

De Roteiro, de bal van Adidas waarmee op Euro 2004 gespeeld wordt, is een groot succes.

De fabrikant van de bal maakte nog niet eerder zo'n vraag naar een wedstrijdbal mee. Dit jaar nog verwacht Adidas er zeker 6.000.000 exemplaren van te verkopen wereldwijd. Dat zal betekenen dat de verkoopcijfers die van de Fevernova, de bal van het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea, zullen overtreffen.

De reacties van de op Euro 2004 deelnemende spelers op het functioneren van de bal waren wisselend.

'Millar geeft Epo-gebruik toe'

David Millar zou hebben toegegeven dat hij epo heeft gebruikt. Het Franse sportblad l'Equipe heeft dat vrijdag onthuld.

De Schot Millar werd dinsdag voor verhoor aangehouden in het kader van het onderzoek naar het gebruik van en handel in verboden prestatiebevorderende middelen.

De renner van Cofidis zou volgens L'Equipe het gebruikt van Epo hebben toegegeven. "Millar heeft bekend dat hij Eprex (erythropoietine) heeft gebruikt tijdens het uitoefenen van zijn beroep. Volgens de reglementen van de UCI staat dat gelijk met een positieve controle"

Toldo stopt bij Squadra Azzurra

Francesco Toldo heeft zijn interlandcarriŤre afgesloten na de uitschakeling van Italiť in de eerste ronde van het EK.

'Ik ga me nu volledig richten op Internazionale. Deze beslissing had ik al voor het EK genomen, maar ik heb me stil gehouden in het belang van de ploeg', legde Toldo uit. 'Ik had gehoopt met een mooie overwinning afscheid te nemen en het doet me verdriet dat het nu zo is gegaan en dat ik negen jaar azzurro niet heb kunnen bekronen.'

Toldo was in Portugal geen eerste keus. Bondscoach Trappatoni koos voor Gianluigi Buffon. 'De Squadra Azzurra is bij hem in goede handen.', aldus Toldo.

Toldo was de held van de Italianen op het EK van 2000, waarin hij in de halve finale tegen Nederland liefst vijf van de zes strafschoppen tegenhield. Buffon miste dat toernooi vanwege een blessure. De 32-jarige Toldo speelde 28 interlands.

Kampbewoners Sittard betalen al jaren geen huur

Natuurlijk en buttman hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De gemeente Sittard vraagt al sinds 2001 geen huur aan de bewoners van een woonwagenkamp aan de Tudderenderweg. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Sittard-Geleen bevestigd. Waarschijnlijk betalen de bewoners al langer geen huur, aangezien het kamp tot 2001 onder bevoegdheid van streekgewest stond.

De bewoners hadden een 'afspraak' met het streekgewest, waarin verschillende gemeenten zaten, dat er geen huur geÔnd hoefden te worden omdat ze dit weigerden. De gemeente nam deze afspraak over.

De gemeente Sittard-Geleen gaat het kamp nu renoveren. Hierna wil de gemeente wel weer huur gaan vragen aan de bewoners. Op het kamp staan enkele tientallen woonwagens.

Einde EK Mejuto Gonzalez

Scheidsrechter Manuel Mejuto GonzŠlez mag van de UEFA geen duels fluiten in de knock-out fase van Euro 2004.

De Spanjaard floot dit EK twee duels. Na afloop van ItaliŽ-Denemarken werd de Italiaan Francesco Totti voor drie duels geschorst voor het bespugen van zijn tegenstander. Het incident was aan Mejuto GonzŠlez ontgaan. Ook deelde hij in het duel een gele kaart uit aan Totti, voor wat nu wel eens 'de doodschop van het toernooi' zou kunnen worden genoemd.

Bij Nederland-TsjechiŽ mistte de arbiter enig gesjor van Tomas Ujfalusi aan Ruud van Nistelrooy. Een penalty en een eventuele 'rode kaart mee' gingen aan de neus van Oranje voorbij. In de tweede helft beoordeelde GonzŠlez voorts een schwalbe van Pavel Nedved verkeerd, waarop hij verdediger Johnny Heitinga met zijn tweede geel van het veld zond.

Daar Spanje al in de groepsronde werd uitgeschakeld, leek de Spanjaard een goede kans te maken op een duel in de eindfase. Het mocht niet zo zijn. Via persbureau Efe liet Mejuto GonzŠlez weten erg teleurgesteld te zijn: "Ik ben verdrietig, want volgens mij heb ik goed genoeg gepresteerd om door te gaan."

'RKC Waalwijk huurt Schreuder'

Feyenoord en RKC Waalwijk hebben een principe-akkoord bereikt over de verhuur van middenvelder Alfred Schreuder (32), aldus meldt het Brabants Dagblad. RKC spreekt het bericht op de eigen website tegen.

Schreuder speelde afgelopen jaar nog 25 eredivisieduels voor de Rotterdammers, maar in de plannen van Ruud Gullit komt hij niet voor. RKC Waalwijk kon na het vertrek van Zeljko Petrovic, in de omgekeerde richting, nog wel een versterking gebruiken.

Schreuder begon zijn carriere in 1991 bij Feyenoord, waar hij overigens maar een duel speelde in twee jaar. Bij RKC speelde hij daarna vier seizoenen. Bij NAC Breda bleef hij zes jaar. In totaal speelde hij 329 duels, waarin hij 15 maal tot scoren kwam.

Run op kaarten Nederland-Zweden

Er is een run ontstaan op de resterende kaartjes voor de kwartfinale Nederland - Zweden van aanstaande zaterdag. Toen in Faro bij het Algarve-stadion de kassa's open gingen, stonden er ongeveer 1000 supporters in de rij. Van de kaartjesjagers was 90% Nederlander.

De organisatie van het EK heeft 3400 kaartjes teruggestuurd gekregen van de Zweedse voetbalbond. Naar verluid zouden er daarvan zo'n 2000 in de vrije verkoop gaan, te bestellen via een intekenlijst. Verassend genoeg waren de eerste gegadigden een paar Zwitsers die zich al donderdag rond zes uur 's avonds melden bij de poorten van het stadion. Vrijdag om 5.00 uur kwam de toeloop pas echt op gang.

Run op kaarten Nederland - Zweden

Icon EK 2004 PortugalEr is een run ontstaan op de resterende kaartjes voor de kwartfinale Nederland - Zweden van aanstaande zaterdag. Toen in Faro bij het Algarve-stadion de kassa's open gingen, stonden er ongeveer 1000 supporters in de rij. Van de kaartjesjagers was 90% Nederlander.

De organisatie van het EK heeft 3400 kaartjes teruggestuurd gekregen van de Zweedse voetbalbond. Naar verluid zouden er daarvan zo'n 2000 in de vrije verkoop gaan, te bestellen via een intekenlijst. Verassend genoeg waren de eerste gegadigden een paar Zwitsers die zich al donderdag rond zes uur 's avonds melden bij de poorten van het stadion. Vrijdag om 5.00 uur kwam de toeloop pas echt op gang.

Man kan aangeschafte tram niet betalen

MetalMessiah had ons via de nieuws-submit te melden:

De 35-jarige Michael Seitenschlag uit Leipzig heeft een groot probleem. Via een internetveiling kocht de Duitser een 25 jaar oude tram. De geluidstechnicus moet 4610 euro betalen voor het zeventien ton wegende gevaarte.

De tram, die door het plaatselijke vervoersbedrijf werd aangeboden, was voorzien door handtekeningen van prominente Duitsers. De opbrengst zou ten behoeve komen aan straatkinderen. "Ik wou de prijs opdrijven, zodat de kinderen ook een mooie som geld eraan over zouden houden.", aldus de geluidstechnicus. Er ging echter niemand over zijn bod heen.

"Wij willen niet dat hij zijn huur niet meer kan betalen.", aldus een woordvoerder van het vervoersbedrijf. Misschien dat een andere bieder hem van zijn last afhelpt.

Stel vragen aan Kim Holland!

Deze in de hofstad woonachtige vrouw is wat je noemt een laatbloeier. Van Jehova's getuige naar pornoster! Op latere leeftijd raakte ze geÔnteresseerd in SM en kwam via een club in Den Haag op het idee om zelf video's op bestelling te maken. Tevens verkocht Kim haar foto's via advertenties in de krant. Van het een kwam het ander en ze kwam in contact met het blad Tuk en werd 'brievenredactrice'. In deze rubriek kon de lezer vragen stellen aan Kim en met een beetje geluk beantwoordde zij ze persoonlijk! Ze opende haar eigen club in Den Haag en is Nederlands bekendste pornoster. Inmiddels kunnen wij Kim Holland wel een BN-er noemen. Zo heeft Robert Jensen haar met regelmaat aan de telefoon in zijn radioprogramma en was er zelfs spraken van een Real Life Soap rond haar persoontje.

Afgelopen woensdag plaatsten wij haar eerste column voor FOK! Nu is jullie kans om haar het hemd van het lijf te vragen (voor zover dat nog nodig is ) Stel je vragen aan Kim op het betreffende topic op het forum of mail ze naar angel@fok.nl. De leukste vragen zullen door Kim worden beantwoord. De vragen dus niet hier plaatsen, maar op het forum!

Gebroken aftocht Rooney

Anders dan in de groepsduels kon spits Wayne Rooney gister geen stempel drukken op de kwartfinale tussen Portugal en Engeland. Rooney brak halverwege de eerste helft een middenvoetsbeentje. Hij zal een maand moeten uittrekken voor herstel.

Bovenop zijn blessure kwam ook nog eens de uitschakeling van Engeland. In het optimale geval had zijn land in de halve finale gestaan en Rooney zelf bovenaan de topscorerslijst. Momenteel prijkt Rooney's naam nog altijd samen met die van Ruud van Nistelrooy bovenaan de topscorerslijst van het toernooi. Ze maakten er allebei vier.

Rooney werd door de Engelsen al betiteld als 'de nieuwe Pelť'. Het achttienjarig talent kon die vergelijking echter niet laten doortrekken. Nadat de Portugees Jorge Andrade op zijn voet was gaan staan, moest hij vroegtijdig van het veld af. De Engelse bondscoach Sven GŲran Eriksson: "Het is dezelfde blessure die David Beckham had voor het WK. Hij zal waarschijnlijk een maand uitgeschakeld zijn."

Brand in nieuw gemeentehuis Zuidwolde

Carina had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn het gemeentehuis van De Wolden in Zuidwolde woedt sinds half negen vanochtend een grote brand. De brandweer is bezig met blussen en noemt de brand 'beheersbaar'. Ook korpsen uit de omgeving zijn bij de bluswerkzaamheden betrokken.

Vermoedelijk is de brand ontstaan door werkzaamheden aan het dak van het gebouw. Het gemeentehuis is nog in aanbouw en zou komend najaar officieel worden geopend.

Beenhakker ontslagen bij Amťrica

Leo Beenhakker, en met hem ook zijn assistent Wim Rijsbergen, heeft ontslag genomen als trainer van de Mexicaanse Club Amťrica.

Beenhakker had nog een jaar contract te gaan, maar dacht geen onderdeel meer te zijn van de toekomstplannen van de club. Recent had de eigenaar van de club het gehele bestuur vervangen. Volgens Don Leo zagen ze hem als de vijand. "Daar kwam bij dat ze zonder overleg met mij Cuahtemoc Blanco en Oviedo hadden ontslagen. Notabene mijn twee beste spelers. Toen ze nog eens hun toekomstplannen lieten zien, werd me duidelijk dat er twee partijen aan tafel zaten die mijlenver uit elkaar stonden."

Beenhakker weet nog niet waar hij nu aan de slag gaat. Hij heeft niet veel trek in een Nederlandse aanbieding. Zijn opvolger bij Amťrica is waarschijnlijk de Argentijn Daniel Pasarella.

Leids bedrijf ontdekt antistof tegen SARS

In het Britse medische vakblad The Lancet worden morgen de resultaten gepubliceerd van het onderzoek naar een antistof die bescherming biedt tegen het SARS-virus. Het Leidse biotechnologiebedrijf Crucell heeft de stof ontdekt.

Het bedrijf heeft de menselijke antistof uitgetest op fretten. De stof bleek de diertjes te beschermen tegen het virus. Binnenkort zal op mensen worden getest.

De antistof kan ervoor zorgen dat de ziekte zich niet verder kan verspreiden. Daarnaast kunnen de ziekteverschijnselen van mensen die al besmet zijn met de longziekte worden verlicht.

Efteling verwelkomt 85 miljoenste bezoeker

Sprookjesattractiepark De Efteling in Kaatsheuvel heeft gisterenmorgen zijn 85 miljoenste bezoeker de poort zien betreden. De gelukkige behoorde tot een groep 67 kinderen van basisschool De Leeuwenkuil uit Beneden-Leeuwen, die hun jaarlijkse schoolreisje hielden.

Efteling


De hele schoolklas werd met open armen verwelkomd en mocht gratis het park betreden. Na het nuttigen van een taart in het restaurant van het park gingen de kinderen weer verder met het reguliere schoolreisje.

De Efteling bestaat 53 jaar, en is jaarlijks goed voor een toestroom van drie miljoen mensen. Het pretpark staat bekend om zijn sprookjesgerelateerde attracties en bezichtigingen.

Mogelijk 200 doden bij verkeersongeval Iran

Icoon Buitenlands nieuwsBij een groot verkeersongeval in Zuid-Iran zijn mogelijk tweehonderd mensen omgekomen. Er zouden veel gewonden zijn. Een tankwagen, gevuld met 17.000 liter benzine, zou zijn ingereden op zeven andere voertuigen die daardoor in brand vlogen.

Het ongeluk gebeurde gisteravond op de weg tussen Bam en Zahedan in Zuid-Iran. Onder de slachtoffers zouden veel vrouwen en kinderen zijn die op bussen stonden te wachten. Veel bussen en vrachtwagens in Iran staan bij politiebureaus te wachten om te worden onderzocht op drugs of andere smokkelwaar.

Claptons gitaar verkocht voor recordbedrag

Bij een liefdadigheidsveiling in New York, ten behoeve van een afkickkliniek voor alcohol- en drugsverslaafden, is een gitaar van zanger en gitarist Eric Clapton verkocht voor het recordbedrag van 959.500 US dollar (ruim 800.000 euro). Daarmee werd het record van de verkoop van een andere gitaar van Clapton, vijf jaar geleden, 'aangescherpt'.

De gitaar, een Fender Stratocaster, is vijftien jaar lang door Clapton als zijn favoriete gitaar bespeeld. Clapton ging daarbij zo ver dat hij de gitaar zelfs een troetelnaam had gegeven: 'Blackie'.

De veiling van de gitaar maakte overigens deel uit van een veiling met in totaal nog 88 gitaren, andere instrumenten en memorabilia die onder de hamer kwamen. Deze waren door Clapton en andere musici voor de veiling gedoneerd om geld in te zamelen voor een door Clapton zelf opgezet project voor alcohol- en drugsverslaafden in Antigua, in het Caribisch gebied. De totale opbrengst van de veiling bij Christie's was bijna 7,5 miljoen dollar, wat ongeveer anderhalf keer zo veel is als de veiling van 1999, die destijds hetzelfde doel diende.

Microsoft patenteert 'menselijk' netwerk

Zarc.oh en Neurotica hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Microsoft is sinds woensdag in het bezit gekomen van een patent op een methode om energie en data te transporteren door middel van het menselijk lichaam.

Het patent, toegewezen door het United States Patent and Trademark Office, houdt in dat een groot aantal (mobiele) apparaten, zoals horloges, telefoons, pda's en andere mobiele apparaten, door middel van elektrodes die op het lichaam geplakt een netwerk kunnen vormen. Op deze manier worden de apparaten via ťťn energiebron gevoed, waarbij de energie door de huid van elektrode naar elektrode wordt gestuurd, om de aangesloten apparaten de taken kunnen uitvoeren die van hen worden gevraagd.

Ook kan het menselijk lichaam gebruikt kan worden als 'netwerkverbinding' tussen de verschillende met elektrodes aangesloten apparaten, waarbij men dan elkaars functionaliteit deelt. Zo zou bijvoorbeeld de speaker uit een mp3-speler worden gebruikt door een pda. Het voordeel van deze techniek is volgens Microsoft duidelijk: er kan worden bezuinigd op het aantal componenten en de energievoorziening wordt veel efficiŽnter gebruikt.

Overigens zien sommige analisten het nut niet in van dit patent. Volgens hen zouden veel mensen het vervelend vinden om altijd met hun lichaam aan een apparaat vast te zitten. Wel kan dit handig zijn indien men bijvoorbeeld afhankelijk is van het dragen van medische apparaten.

Noodweer in China eist levens

Noodweer in de Chinese provincie Hunan heeft aan zeker 27 mensen het leven gekost. Ook worden er nog minstens 27 mensen vermist.

De afgelopen zes dagen moesten door hevige regenval en de storm ruim 168.000 mensen hun huizen verlaten. Door de kans op aardverschuivingen en overstromingen moesten de mensen uit hun huizen vertrekken. Naast de slachtoffers is er ook veel materiŽle schade, door de storm zijn er al duizenden huizen ingestort.

Missionaris overleeft diepe val

Een jonge Amerikaanse missionaris van de Church of Jesus Christ of the Latter-Day Saints heeft tijdens zijn vakantie in AustraliŽ een val van zeventig meter gemaakt en deze overleefd. Hij heeft dit te danken aan zijn gezonde lichaam en goddelijke interventie, aldus een woordvoerder van de kerk. De twintigjarige Weirich bevond zich in een natuurgebied toen zijn schoen aan de andere kant van een veiligheidshek terecht kwam. Bij het oprapen viel hij van een klif en tuimelde zo’n zeventig meter naar beneden.

Zijn vrienden waarschuwden woensdagnamiddag hulpdiensten om te helpen zoeken, maar deze moesten hun zoekacties staken toen het donker werd. Donderdag werd de Mormoon bij toeval teruggevonden. Dit gebeurde aan de hand van kledingstukken die de missionaris had uitgetrokken. Toen ze hem aantroffen was Weirich half bewusteloos en had hij alleen nog zijn T-shirt en sokken aan.

Artsen van het ziekenhuis waar Weirch later werd opgenomen verklaarden dat diens “striptease” mogelijk het gevolg was van opgelopen hoofdletsel. ”Mogelijk vertoonde hij het syndroom waarbij patiŽnten zich ‘paradoxaal uitkleden’. Dat wil zeggen dat ze denken dat ze het warm hebben, terwijl ze het eigenlijk koud hebben” gaf een woordvoerder van het ziekenhuis te kennen. ”Struiken of bomen moeten zijn val hebben gebroken want hij liep relatief weinig verwondingen op en maakt het alweer redelijk goed”, verklaarde hij verder.

Woede over 'drugspijpje' als kermisprijs

Kermisexploitanten die deze week op de kermis in Schagen staan delen als prijsjes onder meer zogeheten 'basepijpjes' uit. Het attribuut, normaal gesproken bedoeld voor het roken van drugs als crack, heroÔne en cocaÔne, is te winnen bij bepaalde attracties.

Het Steunpunt Verslavingszorg Schagen heeft woedend gereageerd op deze gang van zaken. Naast de pijpjes zijn er bovendien allerlei spulletjes met wietblaadjes en boodschappen als 'legaliseer drugs' te winnen.

De Nederlandse Kermisbond heeft gezegd de pijpjes een onacceptabele prijs te vinden, en wil dat men hier per direct mee stopt. De politie kan overigens niet optreden tegen de prijsjes, omdat het niet om illegale spullen gaat.

Extreem-rechts deelt gratis cd's uit

De binnenlandse veiligheidsdienst van Duitsland heeft de ministers van Onderwijs van de zestien deelstaten gewaarschuwd dat rechts-extremisten in geheel Duitsland op schoolpleinen gratis een cd met liederen willen uitdelen. Gevreesd wordt dat de muziek een deel van de apolitieke jongeren vatbaar maakt voor het rechts-extremistisch gedachtegoed. De uitdelers van de cd hopen in ieder geval jongeren voor hun zaak te winnen.

Tegen het uitdelen kan hoogst waarschijnlijk niet opgetreden worden. De teksten op de cd zouden namelijk door juristen uit rechts-extreme kringen zijn beoordeeld en niet tegen de wet ingaan. De cd, met de titel 'Aanpassing Is Lafheid - Liederen Uit De Ondergrond', zal vermoedelijk geperst worden in een oplage van 100.000 stuks. De songs gaan van ballade tot heavymetal.

Meisje schiet vader dood na ontvoering

Icoon Buitenlands nieuwsEen meisje heeft woensdag haar vader, Walter N. Ball, doodgeschoten terwijl hij lag te slapen in zijn auto. De dronken man had drie van zijn dochters ontvoerd nadat hij zijn vrouw in haar gezicht had geschoten. De dochters van 13, 16 en 19 jaar oud zeggen dat hij hen daarna seksueel misbruikte. De politie wil niet bekend maken wie van de dochters geschoten heeft.

''Deze meisjes waren doodsbang. Ze wisten zeker dat ze doodgingen'', aldus Sheriff Jeff Page. Hij voegde toe dat er geen aanklacht tegen de meisjes zal worden ingediend. Wel onderzoeken de autoriteiten van Silver Springs (Nevada) nog of de man zijn dochters inderdaad seksueel heeft misbruikt.

De moeder van de meisjes, Cindy Ball, had de politie eerder op de dag gebeld. Ze vertelde dat ze was neergeschoten en dat de kinderen door haar man waren gekidnapt. Eerst had hij zijn zoon en een andere dochter geboeid en vervolgens ontvoerde hij de drie meisjes door ze met een pistool te bedreigen.

De man was vorige week op borgtocht vrijgekomen. Hij werd beschuldigd van aanranding, incest en het gebruiken van een dodelijk wapen. Volgens een van zijn dochters had hij een pistool tegen haar hoofd gezet en haalde hij de trekker over nadat hij haar seksueel had misbruikt. Het wapen was toen leeg. Op 1 juni kreeg hij een tijdelijk contactverbod opgelegd van de rechter. Hij mocht op geen enkele manier contact meer zoeken met zijn dochters en vrouw. De man besloot dit verbod woensdag te schenden.

De kinderen zijn overgebracht naar een ziekenhuis met verwondingen. Cindy Ball had toen al een operatie ondergaan en is nu in stabiele conditie.

Subheader
Politieagenten onderzoeken de
woning van het gezin

Nelly & Enrique, eat your hearts out

Want er zijn 2 nieuwe muzikale talenten opgestaan die het jullie moeilijk zullen maken. Wees daar maar zeker van, maar wees niet zeker van je populariteit.

Want zeg nu eens eerlijk, deze groep jongeren doen het gewoon stukken beter dan pleisterjongen. Wat je te zien krijgt is een video van jewelste.

"Moleboy" heeft ook een geduchte concurrent gevonden. En wees eerlijk dames, deze knaap ziet er toch velen malen beter uit dan onze Spaanse vriend.
Enrique mag hun voorbeeld wel volgen.

Hond voorkomt bloedbad in Toronto

hit_me en PCF hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 43-jarige geestelijk gestoorde man, James Stanson, wilde met vijf vuurwapens en in totaal 6000 kogels dood en verderf zaaien in Toronto, meldden verscheidene Canadese kranten donderdag. De man trof zijn laatste voorbereidingen in een park totdat opeens een vrouw met twee honden passeerde. Een van de viervoeters benaderde de man en door zijn speelsheid werd Stanson op andere gedachten gebracht.

De man besloot volgens de politie dat de mensen in Toronto te aardig waren om neer te schieten. De man, die in de Canadese provincie New Brunswick woont, had eerder op de dag ook al besloten dat de mensen in zijn geboortestreek te aardig waren om neer te schieten. Waarom de man aan het moorden wilde slaan is volgens de lokale politie nog onduidelijk.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
review
Mega Man Battle Network Legacy Collection
special
Random Pics van de Dag #951
special
Random Pics van de Dag #950
©FOK.nl e.a.