Tennis: Uitslagen Wimbledon (25/06)

WimbledonMartin Verkerk is er op het tennistoernooi van Wimbledon niet in geslaagd om de derde ronde te bereiken. Hij verloor in het duel der servicekanonnen in vier sets van de Australiër Mark Philippoussis. Sjeng Schalken wist wel te winnen, hij versloeg Todd Martin in vier sets.

Verkerk begon goed en won de eerste set met 6-4. Philippoussis, finalist van vorig jaar, vocht zich echter terug en won de tweede set met 6-3. De derde set was zeer spannend en moest worden beslist in een tiebreak, deze eindigde met 7-5 in het voordeel van de Australische nummer elf van de plaatsingslijst. In de vierde set pakte Verkerk een 5-4 voorsprong, maar het ging alsnog mis. De Alphenaar verloor drie games op rij en verloor de set uiteindelijk met 7-5.

In totaal werden er 46 aces geslagen in de partij. 22 door Verkerk en 24 door Philippoussis. Beide heren hadden een uitzonderlijk percentage binnengehaalde punten als de eerste service in was: 84 procent voor Verkerk en zelfs 88 procent voor Philippoussis.

Schalken (12) speelde vooral de eerste twee sets zeer goed tegen de Amerikaan Martin, hij won deze met 6-3 en 6-2. In de derde set kwam Martin terug: 4-6. Daarna hervond Schalken zich en maakte hij de partij professioneel af; op zijn eerste matchpoint op 5-3 in de vierde set. Zijn volgende tegenstander is de Zweed(!) Thomas Enqvist.

Ook de Amerikaanse favoriet Andy Roddick (2) heeft de derde ronde bereikt. Hij won met 6-3, 7-6, 6-4 van Alexander Peya uit Oostenrijk. Lleyton Hewitt (7) wist zijn partij eveneens te winnen, dit in de derde ronde. Hij won met 6-2, 6-3, 6-4 van oud-winnaar Goran Ivanisevic, de Kroaat zegt hiermee definitief vaarwel tegen 'zijn' Wimbledon.

Ook de Britse publiekslieveling Tim Henman bereikte de derde ronde. Hij won zonder al te veel moeite in drie sets van de Zwitser Heuberger: 7-5, 6-3, 6-2. De gravelbijters Guillermo Coria en Juan Carlos Ferrero werden uitgeschakeld, zij verloren in respectievelijk de tweede en derde ronde van Mayer uit Duitsland en Ginepri uit de VS.

Bij de vrouwen wist Serena Williams (1), in tegenstelling tot haar zus, haar partij simpel te winnen. Ze won met 6-0, 6-4 van Stephanie Foretz uit Frankrijk. De Russische winnares van Roland Garros, Anastasia Myskina (2), verloor met 4-6, 6-4, 6-4 van de Amerikaanse Amy Frazier.

Kijk voor meer sportnieuws op sport.fok.nl!