Wat is nou 204 euro per uur ?

In de gemiddelde Hollandse broekriem zijn de afgelopen maanden aardig wat gaatjes bijgeprikt. Heel wat treurige kinderen kregen een chocoladeletter in plaats van een playstation, menig Hollander heeft moeite rond te komen en de helft van Nederland heeft zich in de schulden moeten steken om hun kroost te kunnen voeden.
Nederlanders hebben zich ingeschikt in de wensen van de EU en hebben inmiddels geleerd te leven met flink wat minder op nagenoeg elk vlak, en Nederlanders deden het samen.
De lonen werden bevroren, eigen bijdragen in onder andere de gezondheidszorg gingen fors omhoog, de VUT werd afgeschaft etc. etc. en we hadden het er allemaal voor over om Nederland binnen enkele jaren weer op een economisch acceptabel niveau te krijgen.

Maar dan gebeurt het volgende. Ministers moesten al een tijdje leven van een schamele 9416 euro per maand, een dure auto met chauffeur van de zaak en een gouden handdruk van minimaal enkele tonnen in het verschiet en dat is natuurlijk absurd !
Op die manier moet je minimaal 3 maanden sparen voor je dat nieuwe huis kunt kopen, en moet je je avondmaal beperken tot kaviaar en truffels met de duurste champagne. Schandalig!
Zeg nou zelf, jij zou toch ook niet rond kunnen komen van die luttele 20.000 oude oerhollandse guldens per maand ? Koop 3 plasmaschermen van een meter en je bent door je loon heen !! Nee, gelukkig gaat de volgende lichting meer richting een fatsoenlijk salaris. Met 12.250 euri per maand kun je tenminste nog eens je kids trakteren op een bezoekje aan de Efteling of de McDonald’s.

En weet je, ze verdienen die extra paar duizend euro’s per maand ook. Ze werken een uur of 60 per maand en wat is nou 204 euro per uur ? Da’s ook peanuts te noemen. Een beetje raamprostituee verdient hetzelfde.
Daarnaast zijn het wel de mensen die onze belastingcentjes en bezuinigde centjes moeten besteden, dus kan het geen kwaad als er wat mensen uit het bedrijfsleven met wat koppie koppie die taak gaan vervullen. Wellicht dat die mensen tegen die tijd op het idee komen die belastingcenten niet in eigen zak te steken maar te besteden aan nuttiger zaken, zoals gezondheidszorg en veiligheid.

Mensen, Nederland bezuinigt samen, en het is toch van den zotte dat heel Nederland moet inleveren, maar de ministers bovenop hun toch al exorbitante salarissen (een kwart miljoen gulden per jaar !) nog eens 75000 oude oerhollandse guldens EXTRA krijgen ?
Dat kan er bij mij echt niet in. Dat het het volgend kabinet ingaat geeft ons eigenlijk alleen maar de kans er met de verkiezingen voor te zorgen dat dit geld niet bij de grote geldkloppers van het huidige kabinet terecht gaat komen.
Gaat het economisch gezien goed in Nederland mogen ze van mij best die extra sloot geld op hun rekening krijgen, naast de waarschijnlijk miljoenen die er al op staan, maar als je als kabinet zijnde eerst heel Nederland aan de geelhonger legt en dan vervolgens jezelf 34000 euro per jaar extra gaat geven, ben je op z’n minst dubieus bezig.
Face it, het kabinet Balkenende is het slechtste dat Nederland sinds de tweede wereldoorlog is overkomen, en het ergste van alles is nog wel dat wij Nederlanders zelf zo achterlijk zijn geweest die geflipte geloofsfreak te verkiezen.