Meisje schiet vader dood na ontvoering

Icoon Buitenlands nieuwsEen meisje heeft woensdag haar vader, Walter N. Ball, doodgeschoten terwijl hij lag te slapen in zijn auto. De dronken man had drie van zijn dochters ontvoerd nadat hij zijn vrouw in haar gezicht had geschoten. De dochters van 13, 16 en 19 jaar oud zeggen dat hij hen daarna seksueel misbruikte. De politie wil niet bekend maken wie van de dochters geschoten heeft.

''Deze meisjes waren doodsbang. Ze wisten zeker dat ze doodgingen'', aldus Sheriff Jeff Page. Hij voegde toe dat er geen aanklacht tegen de meisjes zal worden ingediend. Wel onderzoeken de autoriteiten van Silver Springs (Nevada) nog of de man zijn dochters inderdaad seksueel heeft misbruikt.

De moeder van de meisjes, Cindy Ball, had de politie eerder op de dag gebeld. Ze vertelde dat ze was neergeschoten en dat de kinderen door haar man waren gekidnapt. Eerst had hij zijn zoon en een andere dochter geboeid en vervolgens ontvoerde hij de drie meisjes door ze met een pistool te bedreigen.

De man was vorige week op borgtocht vrijgekomen. Hij werd beschuldigd van aanranding, incest en het gebruiken van een dodelijk wapen. Volgens een van zijn dochters had hij een pistool tegen haar hoofd gezet en haalde hij de trekker over nadat hij haar seksueel had misbruikt. Het wapen was toen leeg. Op 1 juni kreeg hij een tijdelijk contactverbod opgelegd van de rechter. Hij mocht op geen enkele manier contact meer zoeken met zijn dochters en vrouw. De man besloot dit verbod woensdag te schenden.

De kinderen zijn overgebracht naar een ziekenhuis met verwondingen. Cindy Ball had toen al een operatie ondergaan en is nu in stabiele conditie.

Subheader
Politieagenten onderzoeken de
woning van het gezin