FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 28 maart 2004

Stam en De Boer zeggen af, Bouma onzeker

Frank de Boer heeft zich vandaag afgemeld bij de bondscoach. Voor de wedstrijd tegen Frankrijk is tevens het spelen van Wilfred Bouma onzeker.

De Boer kampt met een enkelblessure. Hij speelde derhalve ook dit weekend de Schotse topper niet. Bouma kreeg vandaag in het duel van PSV met Willem II weer last van een oude rugblessure. Hij zal zich nu eerst laten onderzoeken alvorens een besluit te nemen. Dick Advocaat roept vooralsnog geen vervangers op.

Ook Jaap Stam heeft zich geblesseerd bij de KNVB afgemeld. Over zijn blessure is verder geen informatie aanwezig. "Hij is geblesseerd. Dat is alles wat we weten. Hoe ernstig de blessure is, is ook bij ons nog onbekend", aldus de KNVB-woordvoerder.

Bij Frankrijk zullen Robert Pires en Patrick Vieira ontbreken. Opvallend, want beide spelers waren vandaag nog actief in de wedstrijd van Arsenal tegen Manchester United. De reden van afzegging is onbekend.

'Gronings duo op de vuist'

FC Groningen-spelers Regillio Vrede en Paul Matthijs gingen vanmiddag in de rust met elkaar 'op de vuist'. Het incident gebeurde in de kleedkamer, waarna beiden door trainer Ron Jans gewisseld werden.

Of het werkelijk tot klappen kwam is niet naar buiten gebracht, maar feit is dat beide spelers hevige ruzie kregen. Daarop kon FC Groningen wegens het gebeurde met beide spelers niet verder gaan, aldus Jans. Vrede bekeek de wedstrijd verder van de tribune. Matthijs werd door elftalleider Theo Huizinga naar huis gebracht.

Groningen won uiteindelijk de wedstrijd van FC Twente met 1-0.

Uitslag Arsenal-Manchester United

In Engeland stond vandaag het treffen tussen Arsenal en Manchester United op het programma. Het duel bleef uiteindelijk onbeslist (1-1).

Arsenal kwam in een harde eerste helft beter uit de verf. Gescoord werd er echter niet. Na rust was het wel Thierry Henry die met een afstandsschot de score voor de gastheren opende (1-0). Pas vijf minuten voor tijd kon Louis Saha voor United gelijk maken. Zodoende blijft het verschil tussen de Gunners en de Mancunians gelijk, een gat van twaalf punten.

Nummer twee in Engeland Chelsea profiteerde van de halve misstap van Arsenal door Wolverhampton Wanderers met 5-2 te verslaan. Het verschil met Arsenal blijft met zeven punten aanzienlijk, met acht speelronden te gaan.

[update] Bizar ongeluk op spoor Oss-Nijmegen

Rond 20.00 uur vanavond heeft zich op het spoortraject Oss - Nijmegen een bizar ongeval voorgedaan. Een auto die op de snelweg A50 ter hoogte van Ravenstein reed, is gaan slingeren. Nadat de auto de vangrails heeft geraakt, is deze over de kop geslagen en ruim vijf meter lager door de bovenleiding op de spoorbaan Oss - Nijmegen terechtgekomen.

Volgens onbevestigde berichten zou de auto in brand staan. Naar verluidt zouden zich twee personen in het voertuig bevinden. Hulpdiensten zijn ter plaatse. Door het ongeval rijden tussen Oss en Nijmegen geen treinen. De Nederlandse Spoorwegen hebben bussen ingezet.

Update 23.18
In de auto bleken inderdaad twee personen te zitten. Het vuur dat direct na het ongeval ontstond is door de machinist van een naderende trein geblust. De slachtoffers zijn door de brandweer uit het autowrak bevrijd en met onbekend letsel in het ziekenhuis opgenomen. De politie zegt dat de automobilist met zeer hoge snelheid over de snelweg heeft gereden.

Sollicitanten naakt gefilmd

Tenminste 82 vrouwen zijn geheel of gedeeltelijk naakt gefilmd terwijl ze zich aan het omkleden waren in de bedrijfskleding van Hooters. De vrouwen solliciteerden naar een baan bij een Hooters-restaurant in Los Angeles. De bedrijfskleding van Hooters bestaat uit oranje hotpants en een wit topje.


Wat Hootersdames in bedrijfskleding

De zaak kwam aan het licht nadat de politie 180 video bestanden van de computer van de voormalige manager, de 32-jarige Juan Aponte, had gehaald. De politie heeft de vrouwen, variërend in leeftijd van 17 tot 25 jaar, achterhaald door video's van de vrouwen te vergelijken met de foto's die bij de sollicitatie formulieren zaten. Waarschijnlijk zijn niet alle vrouwen gefilmd, aangezien er in die periode ongeveer 1200 vrouwen hebben gesolliciteerd.

De vrouwen die door de politie zijn ondervraagd waren ontdaan toen ze met de videobeelden werden geconfronteerd. "Ze zijn enorm kwaad en emotioneel, ze hadden absoluut geen idee van de opnamen", aldus politiewoordvoerder Rudy Lopez. De advocaat van Aponte meldt dat zijn cliënt volledige medewerking heeft beloofd en dat Hooters hier volledig buiten staat.

Aponte is nog niet gearresteerd, maar de politie denkt binnen enkele dagen de aanklachten tegen Aponte rond te hebben.

92-jarige man voorkomt zelfmoord

De 92-jarige George Kouloheras uit de Amerikaanse staat Massachusetts wordt voorgedragen voor een politieprijs, omdat hij heeft geholpen bij het overmeesteren van een suïcidale man die van een brug wilde springen.

Kouloheras reed afgelopen zaterdag naar de supermarkt, toen hij Bob Michalczyk zag worstelen met een man op een brug. Hij dacht geen moment na en stopte zijn auto om te helpen de overspannen man van de railing van een brug te trekken. "Ik besprong de man van achteren en een andere kerel kon voor hem komen. Ik kreeg hem op de grond en toen ben ik op hem gaan zitten", aldus de krasse knar. Politieman Dan Brady was de eerste politieman ter plaatse en trof daar Michalczyk bovenop de overspannen man aan en Kouloheras ernaast om de man tot rust te manen. Brady gaat beide mannen voordragen voor een prijs.

Het is niet de eerste keer dat Kouloheras in een heldenrol kruipt; 80 jaar geleden redde hij als twaalfjarige jongen een baby uit een brandend gebouw.

Rellen in Alkmaar na AZ - Ajax

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Na de voetbalwedstrijd AZ - Ajax van vanmiddag ontstonden er in het centrum van Alkmaar, op en rond het Waagplein, ongeregeldheden. In totaal werden 12 personen aangehouden, de politie voelde zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen.

De situatie op de tribunes was tijdens de wedstrijd zelf volgens de politie relatief rustig. Er waren enkel wat kleine opstootjes nadat zo'n 20 Ajax-supporters geen toegang tot het stadion kregen. Ook werden er nog een aantal Ajax-aanhangers in de rust uit het stadion gezet. Bij het station zelf werden vijf personen aangehouden vanwegen baldadigheid en het plegen van vernielingen.

Na de wedstrijd werd de stemming pas echt grimmig; een 60-tal aanhangers van de Amsterdamse club trok naar het Waagplein en aanhangers van beide clubs daagden elkaar uit. Volgens de politie zouden er "slechts" een aantal vernielingen geweest zijn. Rond 17:15 werden drie agenten in burger door een grote groep Ajax-aanhangers belaagd, de politie moest pepper-spray en een waarschuwingsschot gebruiken om de mensen op afstand te houden. Gelukkig voor de politie was assistentie snel ter plaatse, er werden nog zeven mensen opgepakt.

Cambridge wint London Boat Race

De Cambridge Universiteit heeft vandaag de 150ste editie van de Boat Race tussen Oxford en Cambridge met grote overmacht gewonnen. De historische race van zeven kilometer en 38 meter op de rivier de Thames werd gewonnen in een tijd van 18 minuten en 48 seconden. Oxford lag op dat moment zeven bootlengtes achter. Al vroeg in de race kwamen de twee boten dicht naast elkaar te liggen, waarna de roeispanen in de war raakten en de boot van Oxford een paar slagen moest missen.


Het team van Cambridge op het podium

Het was de 78ste keer dat Cambridge de titel wist binnen te halen. Vorig jaar won Oxford de strijd door met een voorsprong van 30 centimeter over de finish te gaan. Ook in 2002 wist Oxford de titel te pakken.

Nieuwsposters gezocht voor sportmanagers

We zijn op zoek naar een aantal enthousiaste sportliefhebbers die graag mee willen werken aan de sportmanagers van FOK!. Je zorgt er samen met je collega's voor dat de nieuwsvoorziening op de verschillende managers goed door blijft lopen en er genoeg aanvulling is. Daar komen ook nog enige werkzaamheden achter de schermen bij kijken zoals het verzamelen van informatie voor nieuwe managers en het up to date houden van de lopende managers.

Wij zoeken voor de lopende managers in totaal acht mensen, drie voor de F1 manager, nog eens 3 voor de voetbal manager en nog 2 voor de wereldbeker manager. Wij verwachten van je dat je per maand minimaal zo'n dertig nieuwsposts plaatst en dat je actief meedenkt en communiceert met collega's en de gebruikers hoe wij de huidige en toekomstige managers kunnen verbeteren. Achter de schermen hebben wij daarvoor diverse fora waar je je mening kunt geven en voorstellen kunt doen.

Ligt jouw interesse in de sport en bij voorkeur bij de Formule 1, voetbal, wielrennen of een combinatie van deze en zou jij graag mee willen werken aan het realiseren van nieuwe managers schrijf dan een mail naar sport@fok.nl waarin jij omschrijft wat je voor de sportafdeling van FOK! kan betekenen. Vermeld hierin duidelijk je naam, je leeftijd, je nickname op FOK!, de tijden waarop je aanwezig zou kunnen zijn, waar je interesses liggen qua sport en wat jij denkt te kunnen betekenen voor de managers. Nieuwsposters die overdag ook tijd hebben krijgen de voorkeur.

Zoals bekend is kunnen wij je geen riant salaris of een auto van de zaak aanbieden, een woning of secretaresse ook niet. Wel hebben wij een gezellig en hecht team wat dagelijks bezig is om het de gebruikers zo plezierig mogelijk te maken. We hebben diverse crewfora waar actief gediscussieerd wordt over de huidige managers en toekomstige managers en ook een forum waar alle crewleden van FOK! samen met elkaar gedachten over FOK! kunnen uitwisselen. Uiteraard bieden wij je ook een @fok.nl mail adres waar jij bereikbaar op bent voor de gebruikers en andere crewleden.

Kun je je hierin vinden en wil jij ook graag iets betekenen voor FOK! en de gebruikers mail ons dan op sport@fok.nl o.v.v. "Sollicitatie sportmanagers", de sollicitatieperiode loopt tot en met 1 april.

Met vriendelijke groet,

Dubbeldrank en Dagobert
FOK! Manager Coördinatie

Georgië: alle zetels naar partij president

Bij de parlementsverkiezingen in Georgië heeft de Nationale Beweging van president Sakaashvili alle zetels behaald. 78,6 procent van de stemmen ging naar de partij van de man, die in januari werd gekozen tot president.

Een klinkende overwinning voor de Nationale Beweging dus, omdat geen enkele oppositiepartij de kiesdrempel van zeven procent haalde zal het de enige aanwezige partij in het Georgische Parlement worden. Voor de verkiezingen werd door de Amerikaanse ambassadeur Miles nog de hoop uitgesproken dat er ook door een andere partij nog een aantal zetels behaald zouden worden. "Iedere democratie heeft een oppositie in het parlement nodig", aldus Miles.

Zwitserse president wil lidmaatschap EU

In een interview met de krant Le Matin Dimanche heeft de Zwitserse president Joseph Deis gezegd dat hij wil dat zijn land lid wordt van de Europese Unie. "Ik ben ervan overtuigd dat toetreding het doel blijft waarnaar wij op de lange termijn moeten streven", zei Deis, die ook minister van Economische Zaken is.

Of de toetreding van Zwitserland er ooit van zal komen is erg onzeker. In 1992 keurden de Zwitsers in een referendum een veel minder vergaande douane-unie nog af. Over de mogelijke toetreding tot de EU zal de bevolking opnieuw kunnen stemmen.

Man steelt BH uit lingeriezaak

ixxie had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

In het kleine dorpje Molenschot deed zich zondagochtend iets opmerkelijks voor. Een 21-jarige man uit hetzelfde dorp trapte een ruit van een lingeriezaak in en stal een BH, voor de rest liet hij alles liggen. Hierna reed hij in een auto weg.

De politie werd gewaarschuwd door een getuige en de dief kon worden ingerekend. Waarom de man alleen de BH meenam kan de politie nog niet zeggen, ook de cupmaat van de BH is niet bekendgemaakt. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Paolini wint Brabantse Pijl

Luca Paolini heeft vandaag de Brabantse Pijl gewonnen. In een sprint tegen Michael Boogerd en Nico Sijmens wist de Italiaan te winnen.

De Rabobank-ploeg was net als gisteren weer zeer actief met als hoogtepunt Michale Boogerd. Echter ook vandaag wisten ze niet te winnen en ging de zege weer naar Quick Step - Davitamon.

In een zeer snelle koers ontstonden veel kopgroepjes die samen een kopgroep vormden van meer dan 30 man. Uit die grote kopgroep kwamen weer nieuwe uitvallen. Uiteindelijk bleef er een kopgroep van zes man over, waarin Michael Boogerd en Marc Lotz de eer voor Nederland verdedigden.

De laatste klim richting de finish moest de winnaar opleveren. Boogerd probeerde te ontsnappen, maar Paolini wist zijn wiel te houden. In het laatste rechte stuk kon Sijmens ook nog bij de twee komen. In de sprint van deze drie bleek Paolini oppermachtig.

Uitslag Brabantse Pijl:
1. Luca Paolini (Ita) 4.36.06
2. Michael Boogerd (Ned) z.t.
3. Nico Sijmens (Bel) z.t.
4. Didier Rous (Fra) z.t.
5. Axel Merckx (Bel) z.t.

Overzicht HCE (week 13)

De zeven-en-twintigste speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 13)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00ADO Den Haag Fc Zwolle1 - 1
.
za19.30NAC Breda NEC 5 - 2
za19.30Sc Heerenveen RBC Roosendaal1 - 0
za20.00Vitesse RKC Waalwijk 3 - 3
.
zo12.30AZ Ajax 1 - 1
zo12.30Fc VolendamFc Utrecht1 - 2
zo14.30FeyenoordRoda JC3 - 0
zo14.30Willem II PSV3 - 1
zo14.30Fc GroningenFc Twente1 - 0

NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1AFC Ajax272124656326
2PSV271656536526
3Feyenoord271575525033
4AZ271548495131
5SC Heerenveen271467483931
6Roda JC271188414835
7Willem II271188414042
8FC Utrecht2711610393437
9NAC Breda271089384639
10FC Twente2712213384544
11RBC Roosendaal271089382931
12RKC Waalwijk278811323634
13FC Groningen278712313038
14NEC279117283648
15ADO Den Haag276714252448
16Vitesse2731212213047
17FC Zwolle273816172052
18FC Volendam274518172266

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 13)

Hieronder vind je de uitslagen van dit weekend, de zeven-en-twintigste speelronde in de Holland Casino Eredivisie, en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen
Vrijdag 26 maart
ADO Den Haag - Fc Zwolle (1-1)

Zaterdag 27 maart
NAC Breda - NEC (5-2)
Sc Heerenveen - RBC Roosendaal (1-0)
Vitesse - RKC Waalwijk (3-3)

Zondag 28 maart
AZ - Ajax (1-1)
Fc Volendam - Fc Utrecht (1-2)
Feyenoord - Roda JC (3-0)
Willem II - PSV (3-1)
Fc Groningen - Fc Twente (1-0)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2003/2004)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Ajax 2721246563-26
2. PSV 2716565365-26
3. Feyenoord2715755250-33
4. AZ2715484951-31
5. sc Heerenveen 2714674839-31
6. Roda JC 2711884148-35
7. Willem II2711884140-42
8. Fc Utrecht 27116103934-37
9. NAC Breda2710893846-39
10. Fc Twente 27122133845-44
11. RBC Roosendaal 2710893829-31
12. RKC Waalwijk2788113236-34
13. Fc Groningen2787123130-38
14. NEC2791172836-48
15. ADO Den Haag2767142524-48
16. Vitesse27312122130-47
17. Fc Zwolle 2738161720-52
18. Fc Volendam 2745181722-66

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Wereldrecord voor heren zwemteam

Het Nederlandse heren estafette zwemteam, bestaande uit Mark Veens, Gijs Damen, Klaas-Erik Zwering en Pieter van den Hoogenband, heeft vandaag in Eindhoven het wereldrecord op de 4X50 meter vrije slag verbeterd.

De 4X50 meter is geen afstand die normaal gesproken vaak in wedstrijdvorm wordt gezwommen. Normaal gesproken wordt de afstand ook in een klein wedstrijdbad met een lengte van 25 meter gezwommen, terwijl er nu in een 50-meterbad werd gezwommen. Het wereldrecord werd scherper gezet op 1:28.34. Het oude wereldrecord, van 1:30.68, stond sinds 1991 op naam van een Duits team.

Uitslagen HCE (28-03-04)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

AZ - Ajax (1-1)
64' Ibrahimovic 0-1
89' Lindenbergh 1-1

Geel: Galásek (Aja), Grygera (Aja)

Fc Volendam - Fc Utrecht (1-2)
51' Tuyp 1-0
61' Keller 1-1
73' Kras 1-2 (ed)

Geel: Tevreden (Vol), Kras (Vol), De Jong (Utr)

Feyenoord - Roda JC (3-0)
16' Buffel 1-0
52' Kuijt 2-0 (pen)
74' Smolarek 3-0

Geel: Mtiliga (Fey), Brouwers (Rod), Senden (Rod)
Bijzonderheid: trainer Vloet (Rod) naar tribune verwezen (62e min)

Willem II - PSV (3-1)
56' Caluwé 1-0
74' Van den Eede 2-0
80' Vonlanthen 2-1
91' van den Eede 3-1

Geel: Mathijssen (Wil), Jaliens (Wil), Bakkal, Kezman, Bøgelund, Vennegoor of Hesselink (allen PSV)
Rood: Hofland (PSV, 2x geel/73)
Bijzonderheid: trainer Hiddink (PSV) naar tribune verwezen (73e min)

Fc Groningen - Fc Twente (1-0)
30' Krstev 1-0

Geel: Elshot (Gro), El Ahmadi, Sibum, Ramzi, Pothuizen (allen Twe)

De huidige stand

Zwemmen: wereldrecord voor Nederlanders

MrObjective had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Pieter van den Hoogenband, Gijs Damen, Klaas-Erik Zwering en Mark Veens hebben in Eindhoven het wereldrecord op de 4x50 meter vrije slag verbeterd. Met een tijd van 1.28,34 zwommen zij het oude record uit de boeken.

Die oude toptijd stond al sinds 6 januari 1991 op de naam van een Duits team, zij zwommen destijds een tijd van 1.30,68. De vier Nederlanders verbeterden deze tijd op de Dutch Open Swim Cup in de Brabantse stad dus met ruim 2 seconden.

Pieter van den Hoogenband
Pieter van den Hoogenband


Veel meer sportnieuws vind je op sport.fok.nl

Kopspijkers trekt 2,5 miljoen kijkers

Het nieuwe seizoen van het televisieprogramma 'Kopspijkers' heeft gisteren een goede start gekend. Het programma trok 2,5 miljoen kijkers, wat een marktaandeel van 40 procent is. Het programma is in een geheel nieuw jasje gestoken na het vertrek van de cabaretiers Paul Groot en Owen Schumacher. Beide heren gaan een nieuw programma maken bij de AVRO.

Presentator Jack Spijkerman werd gisteren bijgestaan door cabaretier Peter Heerschop en dj Edwin Evers. Een aantal onderdelen van het programma van vorig seizoen bleef behouden, zoals het kopspijkeren. Een recordaantal kijkers was het niet. Dit staat nog altijd op 3,64 miljoen kijkers.

Het nieuwe programma van Paul de Leeuw, SMSMee's Poessie, was eerder op de avond goed voor 730.000 kijkers. De start van de 'reallife soap' was een week uitgesteld in verband met het overlijden van prinses Juliana.

RTL 4 had met 'Idols' weer een kraker in huis. Naar deze uitzending keken ook 2,5 miljoen kijkers (marktaandeel 36 procent).

Jaguar test racestarts

Jaguar heeft een test op een recht stuk asfalt nabij het Engelse Santa Pod gehad om de problemen met het wegkomen van de startgrid op te lossen. Men verwacht dat de problemen nu opgelost zijn.

Tijdens de Grand Prix op Sepang had zowel Mark Webber als Christian Klien problemen met de start. Vooral voor Mark Webber waren de druiven zuur, omdat hij voor de eerste keer vanaf de tweede plek kon starten. Volgens Jaguar bleek het geen electronisch probleem te zijn, maar een probleem in de instellingen van de auto. In Bahrein verwacht men weer normaal te kunnen starten.

Directeur van Jaguar, David Pitchford, vertelde: "Om een Formule 1-wagen van de grid te lanceren, is een uitgekiende torsie-balans nodig. Teveel torsie en je wielen draaien door, te weinig torsie en de motor kan in problemen komen. De ingenieurs hebben in Maleisië veel tijd besteed aan het bepalen van de juiste torsiewaarden, maar besef wel dat zoveel factoren daarin een rol spelen."

Hij vervolgde: "Eigenlijk hebben we de hoeveelheid grip van de banden na de opwarmronde onderschat. De motor maakte daardoor bij de start te weinig toeren en toen tradt het mechanisme in werking dat voorkomt dat de wagen in dergelijke gevallen afslaat. Webber moest vervolgens de wagen resetten. Op dat moment heb je al een groot aantal plaatsen verloren. Dat was zeer teleurstellend voor ons. Het belangrijkste is dat we het probleem begrijpen en kunnen verhelpen voor toekomstige races. We hebben een dag met Bjorn Wirdheim getest op Santa Pod voor een beter begrip van alle variabelen. Zolang we leren, boeken we vooruitgang."

Cliteur per direct weg bij Buitenhof

devzero had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Nadat vorige week bekend werd dat hoogleraar rechtsfilosofie Paul Cliteur, columnist in het tv-programma Buitenhof omstreden onderwerpen voortaan zou gaan mijden en minder optreden in de media, liet hij vandaag weten per direct te stoppen bij Buitenhof. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Cliteur nog zes columns zou doen en zijn toon over de Islam te matigen, maar vandaag gaf hij tijdens zijn 'afscheidsinterview' aan meteen te stoppen.

Als reden voor besluit geeft Cliteur aan zichzelf niet geloofwaardig genoeg meer te vinden, na de kritiek die hij heeft gekregen afgelopen week. Volgens hem zou iedere column, die niet over de Islam gaat, niet meer serieus worden genomen.

Afgelopen week liet Cliteur in het Parool weten dat hij voortaan omstreden onderwerpen zal mijden. Hij heeft genoeg van de "eeuwige verdachtmakingen" dat hij ultrarechtse standpunten zou huldigen. De columnist heeft de laatste tijd herhaaldelijk betoogd dat westerse waarden superieur zijn aan die van de islam. Ook pleitte hij ook voor een striktere scheiding tussen kerk en staat. Dat kan nu niet meer volgens Cliteur: ''Je wordt meteen in de hoek van foutieve opvattingen geplaatst.'' Hij wijst daarbij op kritiek die hij kreeg van columnist Piet Grijs en VARA-presentator Marcel van Dam.

Kritieken doen Cliteur de das om
In de media werd Cliteur door diverse 'opinionmakers' betiteld als racist en zijnde stigmatiserend. Directe aanleiding hiervoor was zijn kritiek op een recentelijk rapport van de AIVD. Cliteur was van mening dat de Islam contraproductief is voor integratie van moslims. De kwestie haalde de Tweede Kamer, doordat de LPF kamervragen stelde. De partij gaf aan geschokt te zijn, omdat de vrijheid van meningsuiting in het geding zou zijn gekomen.

Cliteur was echter het meest boos over een opiniestuk van PvdA-prominent Thijs Wöltgens in dagblad De Limburger. ''Voor Cliteur zijn de westerse waarden een intolerant geloof. Dat geloof roept op tot een heilige oorlog, een kruistocht of een jihad. Wij zijn een racistisch land aan het worden'', schreef Wöltgens vorige week zaterdag.



In het Parool is te lezen dat de Vrij Nederland-columnist Piet Grijs (Hugo Brandt Corstius) de terugtocht van Paul Cliteur uit het debat over integratie en de islam beschouwt als een grote overwinning. "Hij zegt in feite dat zijn tegenstanders misschien wel gelijk hebben", zo vindt Grijs, die zich herhaaldelijk tegen Cliteur keerde. Marcel van Dam, columnist voor de Volkskrant zegt verbaasd te zijn over het feit dat Cliteur hem als één van zijn kwelgeesten beschouwt. De laatste directe confrontatie tussen Cliteur en van Dam vond een jaar geleden plaats. Thijs Wöltgens, schrijver van de column die voor Cliteur de doorslag gaf om zich terug te trekken, wilde niet reageren op Cliteurs besluit.

Cliteur pleitte in Buitenhof voor regels voor het publieke debat: "Je mag alles zeggen en schrijven, maar nooit iemand vergelijken met Hitler, Eichmann of racist noemen." Hij vond deze beschuldigen als 'dreigend' naar met toe. Mede hierdoor geeft Cliteur zijn column nu op, omdat hij het debat niet meer denkt te kunnen winnen. "Ik kan alleen nog maar winnen in een kooigevecht waarbij het debat alleen maar in een spiraal naar beneden gaat. Ik ga me eerst bezinnen op hoe ik hier op kan reageren", aldus Cliteur. Daarbij gaf hij aan niet te vrezen zijn pittige mening te uiten in een boek. "Waar ik wel bang voor ben, is dat mijn boek wordt samengevat en dan alleen wordt gezegd dat het stigmatiserend is. Je hebt van die types als Volkert van de G. die dat dan ook lezen."

Keroppi heeft buitenlandse OV-pech

Keroppi heeft buitenlandse OV-pech

Zoals ik in mijn vorige verhaaltje over het schapenverlossen in Engeland al had vermeld, was de terugtocht van Engeland naar het vertrouwde Nederland eentje die niet zonder slag of stoot ging.
Het plan was dat ik door mijn 'gastgezin' zou worden afgezet op het station van Wolverhampton, vanaf daar zou ik de trein nemen naar Londen. Daar had ik ruim tijd om met de metro via het ene station naar het andere reizen. Vervolgens zou de Eurostar mij naar Brussel brengen, en vanaf daar mocht de NS mij het laatste stukje naar huis brengen.

Althans, dat was het plan.

Het eerste stukje van de reis, de autorit van het gehucht Billingsley naar Wolverhampton, ging zonder enige problemen. Ik was ruim op tijd en had genoeg tijd om op het station nog even het lokale snoepgoed aan te schaffen. Terwijl ik op het perron zat werd er al een hoop omgeroepen, maar zover ik kon beoordelen had het niks met mijn trein te maken. Toen de trein, perfect op tijd, het perron kwam binnenzoeven was ik zelfs aangenaam verrast. Wat een hip ding zeg! Geruisloos openschuivende deuren, punten waar je je koptelefoon kon inpluggen om naar de radio te luisteren, mooi interieur en een bar vol lekkers.
Ik nestelde mezelf dus in mijn stoel en begon aan mijn boek. En net op het moment dat ik me bedacht dat de NS hier nog wel eens iets van zou kunnen leren, klonk er een onheilspellend geluid. Het geluid van een omroepbericht.
Het geruis in de coupe verstomde, men luisterde aandachtig en om mij heen begonnen al hier en daar gezichten te betrekken. Ik prees mezelf gelukkig dat ik genoeg jaren onderwijs in engels heb gehad om te kunnen begrijpen dat het goed mis was. Want wat was het geval, er was een grote stroomstoring in het gebied tussen waar wij nu waren en Londen. Wat dus betekende dat we niet naar Londen verder zouden kunnen. Sterker nog, de trein zou nog even stoppen in Coventry (mijn topografische kennis was niet voldoende om ook maar enig idee te hebben waar dat ongeveer lag) om vervolgens weer terug te keren naar de middle of nowhere genaamd "Wolverhampton".
Nou ik kan je vertellen dat op dat moment het angstzweet me overal uitbrak. Daar zat ik dan alleen, met een reservering voor de Eurostar die ik MOEST halen, in een trein die het vertikte om naar de plaats van bestemming te gaan. En omdat het mijn eerste keer met de Britse spoorwegen was, kon ik ook niet zelf een alternatieve route naar Londen bedenken. Wat moest ik nou in godsnaam doen? Blijven zitten en teruggaan naar Wolverhampton? Opzich kon ik best die mensen opbellen en vragen of ze me weer wilde ophalen. Maar ik wilde niet terug, ik wilde vooruit!
Maar moest ik dan maar uitstappen en hopen dat er uberhaupt een andere manier was om Londen (op tijd) te bereiken...
En wat als ik wel in Londen kwam maar te laat voor de Eurostar? Met het kloppende reisschema zou ik al 's nachts thuiskomen, als ik een trein later zou hebben zou ik misschien ergens in Brussel stranden. Ook geen prettig vooruitzicht.
Ik wist dat het weinig zin had, maar toch pakte ik mijn mobiel en belde mijn moeder op, maar ook zij kon geen geniale oplossing bedenken. Behalve dat ik maar gewoon iemand van de spoorwegen moest aanklampen en niet los te laten voordat ik op het goede spoor zat.
Maar zover hoefde het niet te komen, want een mede-passagier moet de wanhoop van mijn gezicht hebben afgelezen en mijn wanhopige geratel in een vreemde taal hebben opgemerkt. Vriendelijk vroeg deze mevrouw of ik naar Londen moest, ik bevestigde dat en ze vertelde dat zij hetzelfde doel had en dat ze nog wel een alternatieve route wist.
Dankzij deze dame heb ik uiteindelijk nog in 2 andere treinen gezeten voordat ik dan eindelijk in Londen aankwam. En ik bedankte mezelf nog eens voor mijn ruime planning, want ik had zelfs nog even tijd om wat lekkere broodjes voor onderweg te kopen.
De Eurostar was ook een belevenis opzich, niet vanwege vertragingen, want deze train arriveerde op de minuut precies, maar omdat het helemaal niet was wat ik me erbij had voorgesteld. In plaats van een soort Thalys achtige constructie (speciale trein die wel op een 'normaal' perron arriveert) moest ik hier door de douane, door de X-ray en de metaaldetector om uiteindelijk in een luchthavenachtige setting te komen. Niet alleen van die typische 'luchthaven-achtige stoeltjes' en mededelingen dat passagiers voor trein x konden 'boarden', maar zelfs ook tax-free winkeltjes. Eigenlijk vond ik dat ik wel iets had verdient voor al die stress die ik had moeten ondergaan, maar net toen ik een lekker luchtje in de etalage had uitgezocht kwam ik erachter dat het winkeltje dicht was. Grom!

Na de hectiek van het eerste deel van de reis was de Eurostar een ware verademing. Deze trein van Londen naar Brussel wordt veel gebruikt door zakenmensen, dus hing er een serene rust. Heerlijk!

Op Brussel aangekomen mocht ik overstappen op de NS. En daar hadden de alarmbellen al moeten gaan rinkelen. Dit zou niet goed kunnen gaan, absoluut niet. En het cliché bleek weer eens te kloppen, de Nederlandse Spoorwegen kunnen gewoon niet op tijd rijden. Na een vertraging van 'slechts' een half uur zette de trein zich dan toch in beweging en ik bad in stilte dat vanaf nu alles goed zou gaan.
Maar toen bij de kaartcontrole een 'ouder echtpaar' achter mij tegen de conducteur begon te klagen over hun half uur vertraging, moest ik me echt heel goed vasthouden om me niet om te draaien om vervolgens een betoog te houden dat hun miezerige half uurtje in totaal geen verhouding stond met mijn stressvolle dag in het OV. Maar ik beet op mijn lip en probeerde me in alle macht in te houden. Je schikken in je lot is de beste overlevingstactiek als het om het openbaar vervoer gaat.

Maar ook dat 'schikken in je lot' bereikt af en toe zijn grenzen. Toen we ter hoogte van Lage Zwaluwen opeens stil stonden en te horen kregen dat we achter een defecte goederentrein stonden, had ik het niet meer. Snapte die NS nou niet dat ik al meer dan 13 uur onderweg was, dat ik na deze vermoeiende week gewoon naar HUIS wilde. Zonder vertraging wel te verstaan.

Uiteindelijk rolde we om half 12 Rotterdam CS binnen, nog even moest ik mijn tandjes op elkaar zetten, nog even met de tram en dan was ik eindelijk thuis.
Ik dacht dat ik er nooit zou komen...

Waseige bondscoach van Algerije

Robert Waseige wordt de nieuwe bondscoach van Algerije. Per 1 april treedt hij in dienst van de Algerijnse voetbalbond.

Na bondscoach te zijn geweest van België tot en met het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea, ging hij aan de slag als coach van Standard Luik. Nadat hij daar was ontslagen ging hij in oktober nog aan de slag bij Charleroi. Bij Algerije volgt hij nu de Algerijn Rabah Saadane, die na de uitschakeling in de Afrika Cup ontslag nam, op.

AZ wil Europese duels in de ArenA

Als AZ Europees voetbal weet te behalen dan willen ze deze wedstrijden in de Amsterdam ArenA afwerken. De Alkmaarder Hout voldoet niet aan de Europese eisen.

Aangezien het eigen stadion niet aan de eisen voldoet en Europees voetbal steeds dichterbij komt, is AZ op zoek naar een stadion om de Europese wedstrijden in te kunnen spelen. Verbouwingen aan de Alkmaarder Hout zijn geen mogelijkheid, omdat AZ ook bezig is met de bouw van een nieuw stadion. Voorlopig hoopt AZ eventuele Europese wedstrijden in de ArenA te kunnen spelen.

Sjeng Schalken gediskwalificeerd

Sjeng Schalken is niet ver gekomen in het tennistoernooi van Key Biscane in de Verenigde Staten. In de tweede ronde tegen Guillermo Cañas werd de Limburger na anderhalve set gediskwalificeerd.

Schalken sloeg bij een 1-6 0-3 achterstand geïrriteerd een bal de tribune in. De bal scheerde rakelings langs de arbiter. Hierop ontving hij een officiële waarschuwing. Schalken was het er niet mee eens en uitte vervolgens 'onwelvoeglijke taal'. Daarop mocht hij vertrekken. Tegenstander Cañas verbaasd achterlatend: "Meestal is hij rustig en beleefd, zowel op als buiten de baan."

Schalken, die in de eerste ronde een bye had en dus niet hoefde te spelen, was de laatste Nederlander in het toernooi van Miami. Raemon Sluiter en Martin Verkerk werden eerder al uitgeschakeld.

Man rijdt met 203 km/uur over de A4

Tha-Skunk had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft gisteren op de ring rond Amsterdam een 21-jarige automobilist aan kunnen houden die met 203 kilometer per uur over de A4 had gereden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben.

De auto waarin de man uit Voorburg reed bleek geleend. Hij verklaarde dat hij dacht 130 kilometer per uur te rijden. De auto is in beslag genomen en tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Nepal, da's wel anders zeker?

Stel je voor, je bent opgegroeid in een beschermd milieu en ondanks dat je wel hebt gestudeerd en dagelijks probeert verder te kijken dan je neus lang is, hangt er nog een erg Nederlands luchtje aan je kleren. Je gaat zes maanden naar Nepal om je blik te verruimen en je komt terug in datzelfde beschermde plaatsje. ’s Avonds loop je naar je oude stamkroeg, je ontmoet een zeer oude bekende, ze zoent je een welkom thuis en stelt de onmogelijke vraag.

‘Nepal, das wel anders zeker?’

OM: illegale groeihormonen in opkomst

De Maastrichtse Officier van Justitie, mr. Rogiers, heeft gezegd dat er sterke aanwijzingen bij Justitie zijn dat er in steeds grotere mate in Nederland groeihormonen aan vee worden toegediend. Veevoederproducenten en boeren zouden zonder enige bekommering om volksgezondheid en de kwaliteit van voedsel de hormonen toedienen.

Ook binnen het ministerie van Landbouw zijn er zorgen geuit over de opkomst van groeihormonen in Nederland. De opsporingsdienst van Landbouw (AID), zegt steeds vaker te signaleren dat dieren onnatuurlijk worden vetgemest. Om dit tegen te gaan zal het OM volgens Rogiers meer geld en mankracht inzetten tegen de hormonenmaffia. Ook zou de wet tegen hormonen verder moeten worden aangescherpt.

Tot voor kort werd constant verklaard door Landbouw en Justitie dat er amper illegale groeihormonen in Nederland werden toegediend. Rogiers, die belast is met de hormonenmaffia, spreekt dit nu echter tegen. Hij houdt er rekening mee dat de hormonen op grote schaal worden toegediend, en dat daar ook maskerende middelen bij gebruikt worden. Eind februari zei minister Veerman van Landbouw al dat deze kwestie hem niet lekker zat.

"Bin Laden wilde aanslag op Heathrow"

De chef operaties van al-Qaeda, Khalid Sheikh Mohammed, heeft verklaard tegen zijn ondervragers dat Osama Bin Laden kort na de aanslagen op het WTC en het Pentagon ook het Londense vliegveld Heathrow wilde aanvallen. De Sunday Times heeft dat vandaag gepubliceerd, en zegt inzage te hebben gehad in protocollen.

Volgens Mohammed, die vorig jaar in Pakistan werd opgepakt, had Bin Laden gezegd dat Blair de belangrijkste vijand van het terreurnetwerk was. De plannen om Londen ook werkelijk aan te vallen zouden echter nooit verder zijn gekomen dan voorbereidingen.

Snelheidsrecord voor Amerikaans vliegtuig

the-russian en trustlover hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het onbemande Amerikaanse vliegtuig X-43A heeft gisteren een snelheidsrecord gevestigd. Het supersonische vliegtuig behaalde gedurende korte tijd Mach 7, ruwweg 7700 kilometer per uur. Het prototype was 3,6 meter lang en werd door een groter vliegtuig op grote hoogte losgelaten. De recordvlucht van de X-43A duurde overigens niet lang; na zes minuten stortte het vliegtuigje al in zee. In die tijd was echter wel een record neergezet.


De X-43A onder een B52 bommenwerper. Het witte gedeelte
is de raket, op de neus van de raket zit de zwarte X-43A

De X-43A is een combinatie van een vliegtuig en van een raket. Het vliegt ook niet op de reguliere vliegtuidbrandstof kerosine, maar op het veel lichtere en uiterst brandbare waterstof. De zuurstof die nodig is om de verbranding tot stand te laten komen, wordt met enorm hoge snelheid uit de lucht in de verbrandingscapsule geperst.

Deze manier van voortstuwing brengt echter ook ongemakken met zich mee. De verbranding op gang houden is zeer moeilijk. De NASA spreekt van "het in een wervelstorm brandende houden van een lucifer". Opvallend is dat het vorige snelheidsrecord 37 jaar heeft standgehouden. In 1967 bereikte de X-15 een snelheid van Mach 6,7. Ook toen werd er gebruik gemaakt van rakettechnologie.

Hamas en Hezbollah werken nauwer samen

Sjeik Hassan Nasrallah, de leider van de anti-Israëlische Libanese beweging Hezbollah, heeft gezegd dat Hezbollah-strijders ook Hamas dienen. Deze uitlatingen heeft hij gedaan na een ontmoeting in de Libanese hoofdstad Beiroet met de nieuwe Hamas-leider Khaled Meshaal.

De twee leiders waren daar bijeengekomen om de maandag vermoorde Hamas-leider sjeik Yassin te herdenken. de twee Islamitische bewegingen hadden al langer contact. Hezbollah steunt Hamas in haar strijd tegen Israël.

Schumacher: "Ik maak F1 niet saai"

Michael Schumacher vindt niet dat hij met zijn goede resultaten de Formule 1 saai maakt. Dat heeft hij in een interview met een Duitse krant laten weten.

De Duitser heeft het meer dan ooit naar zijn zin in de racesport. Het rijden is voor hem gemakkelijker geworden nu hij zich geen zorgen meer hoeft te maken over records, alhoewel hij McLaren en Williams nog steeds als gevaarlijke concurrenten ziet. "Het wordt elk jaar leuker, misschien omdat de druk is verdwenen omdat ik niet steeds wordt gevraagd naar records en statistieken. Ik rij alleen omdat ik wil rijden," aldus Schumacher.

Na de eerste twee Grand Prix' is de vrees weer gegroeid dat Schumacher het kampioenschap zal domineren zoals hij in 2002 deed. Die dominantie was voor veel mensen weer aanleiding veranderingen in de sport voor te stellen. Volgens Schumacher is het kampioenschap echter nog lang niet beslist.

"Zou ik op de rem moeten trappen omdat dat blijkbaar goed voor de Formule 1 is?" antwoordde de coureur op de vraag of zijn dominatie de sport saai maakt. "Nee." voegde hij eraan toe. "Ik moet juist harder omdat de anderen de hele tijd dichterbij komen. Stop eens te denken dat het kamioenschap al is beslist."

GP levert Bahrein veel geld op

Volgende week zondag zal de eerste Grand Prix in Bahrein plaatsvinden. De bouw van het circuit en overige zaken hebben veel gekost, maar het zal ook heel veel opleveren.

Volgens een onderzoek dat zaterdag werd gepresenteerd zal er zo'n 28 miljoen dinar, 74 miljoen dollar, worden verdiend. Tijdens de eerste Grand Prix in het Midden Oosten zullen vooral hotels, autoverhuurbedrijven en reisorganisaties flink geld binnenhalen. Daarnaast komen er 40.000 mensen naar de race kijken, die naar schatting gemiddeld 226 dollar zullen uitgeven.

Een onafhankelijke economist liet weten dat het onderzoek lijkt te kloppen, maar wees erop dat er alleen maximaal kan worden geprofiteerd als de capaciteit van de hotels wordt vergroot. Momenteel zijn er nog altijd te weinig bedden om alle bezoekers onder te brengen. Bahrein heeft met zijn inwonertal van 650.000 mensen slechts 15.000 hotel. Een deel van de bezoekers moet in het nabijgelegen Dubai en Dammam in Saoedi-Arabië overnachten.

Rwanda laat 30.000 verdachten genocide vrij

De Rwandese regering heeft bekendgemaakt minstens 30.000 verdachten van de genocide in Rwanda in 1994 te zullen vrijlaten. Zij zullen vervolgens worden berecht via het traditionele stammenrecht, door klassieke dorpsrechtbanken.

Deze vrijlating heeft vooral als doel om geld te besparen, op dit moment zitten er ongeveer 90.000 verdachten van de genocide vast in de overvolle cellen in het land, zodra gevangenen worden vrijgelaten draait de overheid niet meer op voor hun kosten. In mei 2003 werden er ook al 23.000 gevangenen vrijgelaten en het is de bedoeling dat volgend jaar nog een groep volgt. De gevangenen moeten wel stuk voor stuk bekennen betrokken te zijn geweest bij de genocide, anders worden ze niet vrijgelaten. Bij deze gedetineerden zullen geen leiders van de massamoorden zijn, zij blijven in de gevangenis.

In 1994 werden honderdduizenden Tutsi's en gematigde Hutu's afgeslacht door Hutu-extremisten in het land. Secretaris-generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties, destijds chef van de vredesoperaties van de VN, heeft vrijdag gezegd dat het hem spijt dat hij niet meer heeft kunnen doen om de genocide tegen te houden: "Destijds dacht ik dat ik mijn best deed. Na de genocide realiseerde ik me dat ik meer had kunnen en moeten doen om alarm te slaan." Ook zei hij dat de genocide voor een groot deel te voorkomen was geweest als er door de internationale gemeenschap krachtdadiger was opgetreden. Volgens Annan ontbrak de politieke wil.

Omnivas haalt wereldrecord kussengevecht

reintje17 had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Studentenvereniging A.S.V. Omnivas heeft afgelopen vrijdag het wereldrecord kussengevecht verbeterd. Er vochten 765 mensen op het parkeerterrein van Hogeschool INHOLLAND Alkmaar. Het oude wereldrecord was van Team Duck uit Gannet, Kansas USA, en stond op 645.

Het wereldrecord was voor het goede doel Mensen in Nood, en was in samenwerking met Hogeschool INHOLLAND Alkmaar en Beter Bed, die 1000 kussens heeft gesponsord. Hiermee heeft A.S.V. een plaats gehaald in het Guinness Book of Records. En uiteraard werd dit flink gevierd.

Alle sponsoropbrengsten en collectes die werden gehouden alsmede de kussens die zijn overgebleven, gaan naar stichting Mensen in Nood. De opbrengst zal door het College van Bestuur van Hogeschool INHOLLAND verdubbelt worden. De opbrengsten zullen worden geschonken aan ziekenhuizen in Monrovia, Liberia.



Dappere strijders gewapend met kussens

Bomaanslag in het zuiden van Thailand

Volgens Thaise woordvoerders zijn er zaterdagavond in het zuiden van Thailand dertig mensen gewond geraakt als het gevolg van een ontplofte bom. De bom zat vast aan een motorfiets, die buiten een hotel was achtergelaten. Het gaat om een hotel in Sungai Kolok, een dorpje op de grens van Maleisië.

Van de dertig gewonden zijn er drie in kritieke toestand. Op dit moment heeft nog niemand de verantwoordelijkheid van deze aanslag opgeëist.

Deze aanslag is de nieuwste in een serie van gewelddadige acties tegen Thaise Moslim groeperingen sinds januari. Op 4 januari hebben gewapende mannen een legerkamp aangevallen. Hierbij kwamen 4 soldaten om het leven, en honderden geweren werden gestolen. Er zijn inmiddels meer dan 60 mensen, zowel Moslims als Boeddisten, om het leven gekomen.

Tot nu toe heeft nog niemand de verantwoordelijkheid geclaimd voor de aanvallen. De Thaise regering vermoedt dat het gaat om Islamitische afscheidingsbewegingen.

"Verrader Saddam Hussein was lijfwacht"

hit_me en Nyuszi hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Een lijfwacht van Saddam Hussein heeft diens schuilplaats verraden, zo meldt de BBC in het tv-programma Panorama. Tijdens een verhoor door Amerikaanse soldaten verklapte hij de plek waar de Iraakse president zich schuilhield. Een beloning zit er niet in voor de man.

Hussein werd op 13 december 2003 opgepakt, hij zat op dat moment in een kelder onder een boerderij in zijn geboortestad Tikrit. De verrader zou volgens de BBC Mohammed Ibrahim Omar al-Musslit zijn, ook wel bekend als 'de dikke man'. Al Musslit stond bekend als een van Saddams trouwste luitenanten, zo vergezelde hij hem bijvoorbeeld bij de vlucht uit Bagdad op 9 april 2003, toen Amerikaanse troepen de Iraakse hoofdstad binnentrokken.

Al Musslit werd in december vorig jaar gearresteerd, al enkele uren na zijn arrestatie zou hij de schuilplaats hebben verklapt en Amerikaanse troepen naar de plek hebben geleid. Militaire bronnen melden dat hij niets van de 25 miljoen dollar beloning die was beloofd zal krijgen, omdat hij de informatie niet uit vrije wil heeft gegeven. Door een Amerikaanse commandant werd wel ontkend dat de man gemarteld is.

"Tot op de dag van vandaag hebben de Verenigde Staten nooit de identiteit willen geven van diegene die hen naar Saddam heeft geleid", benadrukte de BBC. Ook nu zegt de Britse zender nog geen officiele bevestiging te hebben gekregen.

Panorama wordt vanavond om 23:15 uitgezonden door BBC 1.

President Taiwan gaat akkoord met hertelling

De Taiwanese president Chen heeft gezegd akkoord te gaan met een complete hertelling van de stemmen die bij de Taiwanese verkiezingen van 20 maart zijn uitgebracht. Het enige wat zijn tegenstander Lien daarvoor hoeft te doen is naar de rechter stappen. De hertelling zal dan volgens Chen gelijk kunnen beginnen.

Chen won de verkiezingen met een minieme meerderheid van 50,1 procent, zo'n 30.000 stemmen meer dan opponent Lien. De oppositie stelde vervolgens dat de verkiezingen niet rechtmatig waren verlopen en ging in protest. Afgelopen vrijdag demonstreerden zeker 300.000 Taiwanezen in de hoofdstad Taipei opnieuw tegen Chen.

Chen
President Chen
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.