Oplichterspaar in Twente aangehouden

In het oosten van het land heeft de politie van Twente een stel aangehouden dat al jaren een spoor van financiële ellende door ons land trekt. Het gaat om P. en zijn partner I., beiden 48 jaar oud. P. moet eind april voor de rechter verschijnen wegens onder andere faillissementsfraude.

Het duo kreeg van gedupeerden al de bijnaam Bonnie and Clyde. Over hen is zelfs een speciale website op internet verschenen. Een groep slachtoffers van het duo beschrijft onder de noemer DJDDO (Doe J. De Das Om) waar de twee zich schuldig aan zouden hebben gemaakt.

P. en I. leidden de afgelopen jaren een zwervend bestaan door Nederland. Daarbij trokken ze van huurhuis naar huurhuis. Wanneer ze de huur niet betaalden, bleek het voor de huiseigenaar vaak een hele toer om het stel de woning uit te zetten. De twee hebben met hun vlotte babbel waarschijnlijk ook vele tientallen slachtoffers gemaakt. Vaak kochten ze allerlei goederen op afbetaling, waarna ze na verloop van tijd spoorloos verdwenen. P. zou al 10 jaar als oplichter actief zijn en zelfs zijn kinderen betrekken in zijn praktijken.