Nederlandse auto's krijgen nieuw kenteken

bianca1978 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tussen 2005 en 2006 zullen waarschijnlijk alle mogelijke combinaties voor kentekens binnen het huidige systeem gebruikt zijn. Daarom krijgen Nederlandse personenauto's een nieuw kenteken. Volgens een woordvoerder van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) maakt een combinatie van twee cijfers, drie letters en dan weer een cijfer een goede kans.

Verschillende mogelijkheden voor andere codes worden door de RDW onderzocht. Uit dat onderzoek is een kenteken met in het midden drie letters als "ťťn van de betere" naar voren gekomen, aldus de RDW-woordvoerder. Voor dit onderzoek zijn onder andere Bovag en de politie gevraagd naar hun mening over een dergelijk kenteken.

De RDW heeft onder meer gezocht naar een kenteken dat voor autobezitters makkelijk te onthouden en voor de politie snel en eenvoudig op te sporen is. Wanneer nieuwe auto's het kenteken krijgen, is nog niet bekend. De woordvoerder meldde dat de RDW dat moment altijd zelf bepaalt. Daarbij zou de dienst niet wachten tot alle oude combinaties op zijn. Anders zou de automarkt onder druk kunnen komen te staan omdat kopers van nieuwe auto's bewust met hun aankoop wachten tot het nieuwe kenteken uitgegeven is.