Man doet aangifte tegen Zaanse politie

Een 20-jarige man van Marokkaanse afkomst uit Amsterdam heeft vandaag aangifte gedaan tegen de Zaanse politie. Volgens de man is hij in de nacht van vrijdag op zaterdag door twee politiemannen mishandeld in een politiecel te Zaandam, terwijl twee agenten buiten de wacht hielden.

Door de klappen zou hij gewond zijn geraakt aan zijn rechteroog, de rechterzijde van zijn gezicht en delen van zijn lichaam. Tevens zouden twee tanden uit zijn mond zijn geslagen. Er zouden ook racistische opmerkingen naar hem zijn gemaakt.

De politie zegt dat de man zeer vervelend gedrag vertoonde in een ophoudkamer, waarna over en weer klappen zijn gevallen. Toen hij vervolgens geboeid werd overgebracht naar het hoofdbureau gedroeg hij zich zo wild, dat hij voorover viel en letsel in zijn gezicht opliep, aldus een woordvoerder. Het Bureau Interne Onderzoeken van de politie in de Zaanstreek onderzoekt de zaak.

De man zegt opgepakt te zijn omdat hij met een vriend werd geweigerd bij een discotheek. Toen hij in discussie ging met de portier, zou een politievrouw te paard hem met een knuppel meerdere malen op het hoofd hebben geslagen. De lezing van de politie is dat hij werd aangehouden, wegens het vertonen van lastig gedrag bij een uitgaansgelegenheid.