Conciërges weg na seks-chat met leerlingen

In Friesland zijn twee conciërges van een school ontslagen die seks-chatsessies hielden met leerlingen. De zaak kwam enige tijd geleden aan het licht toen de vader van een 14-jarige leerlinge de school inlichtte over aanranding van zijn dochter door één van de conciërges.

De conciërges waren werkzaam op het Christelijke Scholengemeenschap Comenius in Leeuwarden. Uit onderzoek is gebleken dat één conciërge in het cursusjaar 2002-2003 ''oneerbare voorstellen'' deed aan leerlingen tijdens chatsessies via internet. Een paar maanden later bleek dat ook een andere conciërge in datzelfde cursusjaar seks-chats onderhield met een 13-jarige leerlinge.

De school heeft nu een gedragscode opgesteld voor het gebruik van internet binnen de scholengemeenschap. Seksplaatjes downloaden of versturen is vanaf heden taboe op de school.

Zowel de school als de ouders van de betrokken leerlingen hebben aangifte gedaan van de seks-chats. Maar volgens justitie zijn seksueel getinte chatsessies echter niet strafbaar. De 14-jarige leerlinge deed ook aangifte tegen de conciërge wegens aanranding.