FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 12 oktober 2003

Kiesa verlaat F1 waarschijnlijk

Het is maar zeer de vraag of we Nicolas Kiesa volgend jaar terug zullen zien in de Formule1.

De Deense Peugeot importeur en de manager van Kiesa betaalden dit jaar het zitje voor de Deen, maar zij hebben aangegeven dat ze dat niet nog een jaar kunnen doen.

Paul Stoddart heeft aangekondigd dat hij graag snel een coureur wil bevestigen. Hij zou Jos Verstappen graag in zijn team willen houden, maar de Nederlander is op dit moment nog in onderhandeling met Jaguar en Jordan. Hij is op zoek naar een competitieve auto en zal dus niet snel een bevestiging willen geven aan Minardi.

Als goed alternatief van Kiesa wordt Gianmaria Bruni genoemd. De Italiaanse coureur was dit jaar als testcoureur bij Minardi aan het werk en reed verder in de Europese Formule 3000 kampioenschap. Bruni heeft enkele Italiaanse investeerders achter hem staan die wel in staat zouden zijn om aan de financiŽle eisen van Stoddart te voldoen.

[Ingez.]Het einde van het seizoen.

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

Dat was het weer. Het Formule 1 seizoen van 2003 zit er op. Voor velen zullen de afkickverschijnselen al na een paar weken komen, maar deze keer ligt het ietsje langer stil. Meer dan 5 maanden moeten we wachten voordat de bolides weer over het asfalt racen. Sommigen spelen op hun videorecorder nog een race af tussentijds. Anderen zijn iedere dag te vinden op de F1 pagina's en natuurlijk niet te vergeten ons eigen FOK F1 nieuws. Gaat Montoya toch nog naar McLaren? Gaat Verstappen naar Jaguar of Jordan? Gaat Schumacher door of stopt hij na zijn 6e wereldtitel? Deze vragen zullen allemaal in die 5 maanden beantwoordt worden en hier op FOK kun je daar weer je reacties op geven. Nog even volhouden en dan gaat het seizoen weer van start. Sterkte aan iedere FOK F1 liefhebber.

Politie neemt groenten in beslag

Zaterdagmiddag heeft de politie van Limburg-Noord een aantal bloemkolen en rode kolen in beslag genomen. De bezitters van de groentes waren een 37 jaar oude man en 36 jaar oude vrouw. Het tweetal had de groenten van een landgoed gestolen.

De eigenaar van het land, een 60 jaar oude man, zag het tweetal de kolen afsnijden. De twee gingen ondanks herhaaldelijke waarschuwingen van de man gewoon door.

De man noteerde vervolgens het kenteken van de auto van de twee en lichtte de politie in. Die trof even later de kolen in de auto aan. Van beide verdachten is een verklaring opgenomen. Uit overleg met justitie zal blijken of ze ook vervolgd zullen worden. De waarde van de gestolen groenten betrof ongeveer veertien euro.

Zwaargewonden bij Servisch huwelijk

Bij een huwelijk horen in bepaalde landen bepaalde tradities, zo is het heel normaal om in ServiŽ met wapens in de lucht te schieten.

Zo gebeurde dat ook tijdens een huwelijksfeest dit weekeinde. De schoten raakten echter een licht vliegtuig dat toevallig over het feest heen vloog. Het vliegtuig stortte neer, de twee inzittenden raakten zwaar gewond.

Het vliegtuig, een Utva 75, stortte op een veld neer. "Ik hoorde schoten en zag dat het vliegtuig in brand stond. Toen het neerstortte, raakte het toestel een elektriciteitskabel, wat een nog grotere brand veroorzaakte", aldus een ooggetuige.

Geen van de twee personen die in het vliegtuig zaten bleek in het bezit te zijn van een vliegbrevet.

Wielrennen: Uitslag wegwedstrijd WK

De Spanjaard Igor Astarloa is in Hamilton (Canada) wereldkampioen wielrennen geworden. In de wegwedstrijd was hij na ruim 260 kilometer zijn achtervolgers te snel af. Michael Boogerd was de beste Nederlander met een vijfde plaats.

Asterloa's winst was verrassend. De meeste favorieten waren wel voorin te vinden. Asterloa wist echter na een demarrage vlak voor het einde van de wedstrijd weg te blijven. Ook landgenoot Alejandro Valverde bleef in de sprint Peter van Petegem en Paolo Bettini nog voor. Michael Boogerd kon zich net niet in de medaillestrijd mengen.

Voor Nederland was het Wereldkampioenschap een groot succes. Er was bij de dames wegwedstrijd zilver voor Mirjam Melchers. Bij de junioren werden Kai Reus en Loes Markerink wereldkampioen. Markerink won tevens zilver in de tijdrit, waar Iris Slappendel brons veroverde. Bij de beloftes haalde Thomas Dekker ook nog brons.


Uitslag wegwedstrijd heren:
1 Igor Astarloa (Spa) 6.30.19
2 Alejandro Valverde (Spa) + 0.05
3 Peter van Petegem (Bel) z.t.
4 Paolo Bettini (Ita) z.t.
5 Michael Boogerd (Ned) + 0.06
6 Bo Hamburger (Den) z.t.
7 Michael Barry (Can) z.t.
8 Luca Paolini (Ita) z.t.
9 Oscar Freire (Spa) z.t.
10 Janek Tombak (Est) z.t.

Overige nederlanders:
24 Maarten den Bakker + 0.12
25 Gerben LŲwik z.t.

Game Review: Dark Fall

Publisher:The Adventure Company
Developer:XXv Productions
Website:Dark Fall
Platform:PC CD-Rom


Het hele "adventures zijn dood"-verhaal is een cirkelredenatie. Omdat dit verhaal de ronde doet, nemen de doorsnee gamewinkels geen adventures op in hun assortiment. De gemiddelde gamer ziet ze daarom niet liggen, weet niet dat ze bestaan en koopt ze dus niet. Daardoor zijn de verkoopcijfers laag en de games-industrie denkt: "zie je wel, er is geen markt voor adventures". Er komen echter genoeg nieuwe adventures uit voor de liefhebber. Je zult alleen wat meer moeite moeten doen om ze te kopen. Dark Fall is zo'n spel dat nergens te vinden is en waar bijna niemand van gehoord heeft. Terecht?

Voetbal: Uitslag WK Dames

Duitsland is op het WK Voetbal voor Dames wereldkampioen geworden. In een spannende finale werd Zweden na verlenging met 2-1 verslagen.

Duitsland had vrijdag in de halve finale gastland en favoriet de Verenigde Staten met 3-0 geklopt. In de finale bleek Zweden van een ander kaliber te zijn. De Zweedse dames kwamen vijf minuten voor rust op een 0-1 voorsprong door Hanna Ljungberg.

Na een snelle gelijkmaker vlak na rust van Maren Meinert werd er niet meer gescoord. Een verlenging moest derhalve de beslissing brengen. Daarin scoorde Mia KŁnzer met een kopbal de golden goal (2-1).

Het is de eerste wereldtitel voor de Duitse damesvoetbalploeg. Nederland had zich voor de eindronde niet weten te kwalificeren.

Dodelijke schietpartij na ruzie om dobbelspel

wouterwouter2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een ruzie naar aanleiding van een dobbelspel heeft in de nacht van zaterdag op zondag geleid tot een dodelijke schietpartij. Een 35-jarige man kwam om het leven en een 34-jarige vrouw raakte zwaargewond toen een speler met een pistool om zich heen begon te schieten.

Zaterdagavond was een groep van tien Š vijftien familieleden en vrienden bij elkaar gekomen in een cafť in de Zuid Oosterstraat in Tilburg. Een deel van de groep begon een dobbelspel. Kort voor middernacht ontstond een ruzie, waarop ťťn van de spelers een pistool trok en de 35-jarige man neerschoot. Ook de vrouw, die dicht bij het slachtoffer zat, raakt gewond. De man overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De schutter is nog voortvluchtig.

Gedenkplaats concentratiekamp beklad

JopieK en nyrem hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gedenkplaats van het voormalige vrouwenconcentratiekamp RavensbrŁck, in de buurt van Berlijn, is dit weekeinde beklad met antisemitische leuzen en tekens. Vermoed wordt dat neo-nazi's de daders zijn.

Ook de joodse begraafplaats in Gudensberg, in de buurt van de Duitse stad Kassel, was het doelwit van rechts-extremisten. 42 grafstenen werden besmeurd met teksten als 'Sieg Heil' en 'Heil Hitler'.

Negen man vast in zaak Anja Joos

Dit weekend zijn er door de Amsterdamse politie wederom 4 man vastgezet die betrokken zouden zijn bij de gewelddadige dood van Anja Joos. Drie werden door de politie opgepakt en ťťn meldde zichzelf op het bureau. In totaal zitten er daardoor nu 9 man vast in deze zaak.

De verdachten zijn allemaal rond de 18 jaar. Twee van de negen zijn 17 jaar, minderjarig dus. Eťn 18-jarige heeft tot nu toe bekend de aan drugsverslaafde vrouw te hebben geschopt.

Overigens heeft de poilitie in Duitsland nog steeds geen nabestaanden van de vrouw kunnen vinden. Als geen nabestaanden worden gevonden, draagt de sociale dienst zorg voor haar uitvaart.

De belangenvereniging drugsgebruikers MDHG organiseert woensdag om 18.30 uur een stille omgang voor Joos. Vanaf het Weesperplein gaat de tocht door de Pijp.

Rechter weigerde sluier in rechtszaal

De 19-jarige vrouw S. Vrijburg uit Zwolle gaat een klacht indienen tegen de rechtbank uit haar woonplaats omdat een rechter weigerde haar toegang te verlenen met een niqaab aan. De tot de islam bekeerde Nederlandse mocht van de rechter niet gesluierd verschijnen, omdat hij het van belang achtte dat hij haar gelaatsuitdrukking kon zien.

De vrouw stond voor de rechter in een zaak om een omgangsregeling voor haar 4-jarige zoontje met haar islamitische ex-vriend. Vrijburg weigerde die omgang waardoor de ex-vriend zich tot de rechter wendde.


Vrijburg noemt de beslissing van de rechter belachelijk en discriminerend: ''Ik kan me op zich voorstellen dat het belangrijk is mijn gelaatsuitdrukking te zien. Maar hij wordt er echt niet minder van als ik mijn niqaab omlaat, want ik praat gewoon Nederlands. Voor mij heeft het echter wel gevolgen. Als ik mijn gezicht laat zien, bega ik een doodzonde''. De jonge vrouw is ook van plan een klacht in te dienen bij de commissie Gelijke Behandeling.

Overigens verloor Vrijburg de zaak tegen haar ex, waardoor die nu iedere zondag zijn zoontje mag zien. Ze gaat in hoger beroep omdat ze tijdens de rechtszaak niet aanwezig mocht zijn en niet het woord mocht voeren. Ze wilde namelijk alleen totaal gesluierd de rechtszaal betreden.

Clubs vragen 80 miljoen aan FIFA

De gezamelijke Europese voetbalclubs die internationals afstaan aan hun Nationale Team vragen hiervoor 80 miljoen aan de FIFA ter compensatie.

Oud-voetballer Karl-Heinz Rummenigge uit Duitsland heeft dit bedrag genoemd in een interview met het Duitse blad Welt am Sonntag.

Hij onderhandeld namelijk namens de G-14 hierover met de FIFA. De G-14 is een samenwerkingverband van 18 van de meest vooraanstaande Europese voetbalclubs. Omdat de clubs financiŽle risico's lopen door blessures en dergelijke en ook nog eens de salarissen van de spelers door moeten betalen terwijl ze voor hun nationale team spelen willen ze hiervoor een compensatie ontvangen.

De FIFA heeft bij een WK meer dan een miljard euro aan inkomsten en de clubs vragen minder dan 10% hiervan wat neerkomt op de 70 Š 80 miljoen die genoemd word.

Rummenigge verwacht dat bij het WK in 2006 dat plaatsvind in Duitsland er voor het eerst een compensatie betaald word door de FIFA aan de clubs.

Brand in ziekenhuis Wit-Rusland eist 30 levens

speedfreaxs (vertaald) en aashaas hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een psychiatrisch ziekenhuis in Kozlovichakh (Wit-Rusland) zijn bij een brand 30 mensen om het leven gekomen; 31 anderen raakten gewond. Kozlovichakh ligt op zo'n 250 kilometer van de hoofdstad van Wit-Rusland (Minsk).

De brand zou zijn aangestoken door ťťn van de patiŽnten. Volgens minister Valery Astapov hebben personeelsleden nog geprobeerd de brand te blussen, maar mocht dat niet baten. Pas een half uur later werd de brandweer gealarmeerd. "Het medisch personeel van het ziekenhuis probeerde op eigen houtje het vuur te doven en de patiŽnten in veiligheid te brengen, dat is de reden dat ze pas een half uur na het uitbreken van de brand de brandweer te hulp riepen," aldus Astapov.

Toen de brandweer arriveerde stond het pand van het ziekenhuis al in lichterlaaie en was het dak ingestort. De patiŽnt die de brand zou hebben aangestoken, zou dat al twee keer eerder hebben geprobeerd. Hij stond bekend als pyromaan.

Golf: Uitslag Dutch Open

De Nederlander Maarten Lafeber heeft in Hilversum het Dutch Open op zijn naam geschreven. Na een spannende laatste ronde won hij zijn eerste toernooi op de Europese Tour.

Lafeber begon met een slag achterstand op SÝren Hansen aan de laatste dag van de Dutch Open. Vandaag liep hij met zijn grootste concurrent de ronde. Uiteindelijk hield hij een slag voorsprong over op SÝren Hansen en Mathias GrŲnberg. Met rondenscores van 67, 69, 64, 67 bleef hij als enige in het toernooi dertien slagen onder par.

Met zijn zege verdient Lafeber 166660 euro, ook maakt hij een flinke sprong op de wereldranglijst.

Juffrouw plakt leerlingen vast met plakband

Een lerares en haar klassenassistente uit de Amerikaanse staat Florida zijn donderdag gearresteerd omdat ze ervan verdacht worden lastige leerlingen met plakband in bedwang te hebben gehouden.

Volgens enkele leerlingen had de klassenassistente hun enkels met plakband vastgebonden, terwijl de lerares toekeek. Ook zouden hun armen op hun schoot zijn vastgeplakt en zelfs hun hoofd aan het schoolbord.

De lerares en de assistente ontkennen alle beschuldigingen.

Gratis winkelen voor naakte mensen

Een kledingzaak in de Portugese hoofdstad Lissabon organiseert woensdag een bijzondere actie: vrouwen die naakt meedoen aan een kledingjacht, mogen geheel gekleed naar huis gaan en hoeven voor deze kleren niets te betalen.

De deelneemsters moeten zich inschrijven en met een handdoek omgeslagen voor de winkel blijven wachten. Als het startsignaal gegeven is moeten de vrouwen geheel naakt de winkel in, om een set kleren te bemachtigen. Afgezien van de schoenen, kunnen zij de kleren zo mee naar huis nemen.

In de betreffende winkel, Yorn Store, zijn vele internationale merken te vinden. De actie is vooral bedoeld voor klanten van Yorn, maar wordt ook gezien als een prima middel om klanten te werven en bekendheid te geven aan de winkel.

Trainer Antwerp FC ontslagen

Antwerp FC heeft trainer Renť Desaeyere ontslagen, hij zou niet meer goed functioneren binnen de club.

Antwerp staat momenteel na acht wedstrijden veertiende in Belgie. Wel verloor het de laatste thuiswedstrijden ieder met 0-4. Dit laatste kan hebben meegewogen in de optelsom die het bestuur gemaakt heeft.

Desaeyere werkte slechts drie maanden bij Antwerp FC. Zijn opvolger is nog niet bekend. "We willen ten laatste dinsdag een nieuwe trainer hebben", aldus secreatris Paul Bistiaux.

[update] Opnieuw zware aanslag in Bagdad

Irak Vandaag zijn bij een zware bomaanslag op het Bagdad Hotel in de Iraakse hoofdstad zijn zeker tien mensen om het leven gekomen. Vele tientallen mensen raakten gewond. De aanslag is een grote tegenslag voor President Bush, dat deze week met een pr-offensief startte. In het hotel, dat onder meer dienst doet als het hoofdkwartier van de CIA, zouden veel Amerikanen verblijven. De identeiten van de slachtoffers zijn nog niet bekend gemaakt. Het gebouw is gedeeltelijk ingestort.

Omstanders verklaarden dat twee auto's met grote snelheid in de richting van het hotel reden. De auto's kwamen tot ontploffing toen ze een wegversperring, een betonnen muur, ramden. De betonnen muur moest juist het hotel tegen terroristen beschermen. Kort voor de aanslag waren de auto's nog betrokken in een vuurgevecht met Iraakse politiemensen.

Het hotel is gelegen in een drukke wijk van Bagdad. Ten tijde van de aanslag waren er veel mensen op straat. Dit komt omdat de zondag een gewone werkdag in Irak is.

Het is de tweede zware bomaanslag in Bagdad deze week en de zoveelste dit jaar. Eerder deze week kwamen bij een zelfmoordaanslag op een politiebureau in de sjiitische wijk Saddam City tien mensen om het leven, waaronder de dader.

Twee maanden geleden was het hoofdkwartier van de VN in Bagdad op een soortgelijke manier het doelwit van de terroristen. Daarbij vielen meer dan twintig doden, onder wie de Braziliaanse topdiplomaat en VN-gezant Sergio Vieira de Mello.

Wild Boys
Foto van Planet Internet: brand vlak na de explosie


Dit bericht is officieel van zondag 12 oktober 2003, 12:45 uur.

Frankrijk wint alle wedstrijden

Het lukte Frankrijk gister als enige om alle kwalificatiewedstrijden te winnen.

De Fransen stonden in acht wedstrijden geen punt af. Gister werd het 3-0 tegen Israel. In poule 1 waren verder SloveniŽ, Malta en Cyprus de tegenstanders. Uiteindelijk bedroeg het doelsaldo 29 voor en 2 tegen.

TsjechiŽ presteerde het in 2000 voor het laatst om alle wedstrijden te winnen. Dat land kwam echter op Euro 2000 vervolgens in de eerste ronde niet langs Nederland en Frankrijk.

Frankrijk is een grote favoriet voor de eindzege in Portugal.

Beckham: Colina voorkwam knokken

Het was maar goed dat de UEFA scheidsrechter Pierluigi Colina naar Istanbul had gestuurd. De arbiter loste in de rust zelfs een opstootje in de spelerstunnel met fluwelen hand op.

David Beckham werd tijdens de eerste helft voortdurend beledigd door Alpay ÷zalan. Daar was hij niet van gediend en dus sprak hij de verdediger er in de spelerstunnel op aan.

"In de tunnel heb ik hem erover aangesproken en toen kreeg ik problemen met alle andere Turkse spelers. De scheidsrechter (Pierluigi Collina) heeft het opstootje gelukkig kunnen sussen. Hij merkte op dat deze wedstrijd te groot was om op deze manier te verpesten."

Jaren 80 bands populair in Engeland

In Groot-BrittaniŽ doen bands die in de jaren tachtig hun hoogtijperiode beleefden, op dit moment goede zaken. Een aantal maakt op overtuigende wijze een comeback. Zo verkocht een verrassingsconcert van Duran Duran, voor komende dinsdag, binnen een mum uit. De 2.000 kaartjes waren in 4 minuten weg; de band had er wel 200.000 kunnen slijten.

Duran Duran scoorde in de jaren 80 met nummers als 'The Reflex', 'Save a Prayer', 'Hungry Like the Wolf' en 'Wild Boys'. In de jaren negentig verloor het publiek haar belangstelling in de groep. Duran Duran treedt nu voor het eerst in 18 jaar weer op in de originele bezetting. Platenmaatschappijen staan in de rij om een contract met de band te sluiten over het uitbrengen van nieuw materiaal.

Ook andere bands uit de jaren tachtig doen het goed. The Human League geeft in december een concert voor 30.000 mensen. Paul Young, ABC, Kim Wilde en andere artiesten hebben getekend voor een kersttour, waarbij onder meer het Wembley-stadion in Londen wordt aangedaan.

Wild Boys

Achmea wint de 'Mr. Kackadoris'

Zorgverzekeraar Achmea Zilveren Kruis heeft de 'Mr. Kackadorisprijs' gewonnen. De prijs is toegekend door de Vereniging tegen de Kwakzalverij. Achmea wordt ''geprezen'' voor zijn positieve bijdrage aan kwakzalverij.

Acmea won de prijs omdat het ,,om geldelijk gewin onzinnige behandelwijzen als acupunctuur en antroposofie opneemt in haar aanvullende pakketten''. Vergoeding van homeopathische middelen gebeurt alleen als ze volledig homeopathisch zijn samengesteld, stelt de jury. ,,Kennelijk wil de verzekeraar er zeker van zijn dat de middelen absoluut geen werkzame stof bevatten. Van geen enkele alternatieve behandelwijze die Achmea vergoedt, is de effectiviteit ooit bewezen''.

De Vereniging tegen de Kwakzalverij stelt dat Achmea Zilveren Kruis de gezondheidszorg door haar handelen in ernstige diskrediet brengt.

Het is dit jaar voor het eerst dat de 'Mr. Kackadoris' is uitgereikt. De prijs is genoemd naar een kwakzalver uit het middeleeuwse volkstoneel.

55-Jarige zeiler sinds zaterdag vermist

Sinds zaterdag wordt een 55-jarige man uit Delft vermist die samen met zijn vrouw en een 54-jarige vrouw uit Haren een zeiltocht maakte op het Zuidlaardermeer.

De vrouw uit Haren raakte door het wegvallen van de wind te water, waarna de man in het water sprong om haar te redden. Toen zij beiden naar de zeilboot probeerden terug te zwemmen, verdween de man onder water en kwam niet meer boven.

De politie is met man en macht op zoek naar de man en heeft een helicopter en meerdere boten ingezet.

Nederlandse pakt record onderwaterzwemmen

Duikelaar had ons via de newssubmit het zelf geschreven bericht te melden:

Renate de Bruyn heeft dit weekend als eerste Nederlander een wereldrecord op haar naam gezet in de sport Free Diving, in het 50 meterbad van het Eindhovense zwembad de Tongelreep.

Bij Free Diving wordt er gedoken op ingehouden adem, op in totaal acht disciplines. De Bruyn zette haar record in de discipline "Dynamic Without Fins". Bij deze discipline wordt er zover als mogelijk onder water gezwommen, zonder gebruik te maken van enige hulpmiddelen, zoals vinnen.

Onder toezicht van twee juryleden van de internationale Free Dive zwembond AIDA zette ze vrijdag een nieuwe recordafstand neer van 100 meter. Het oude record stond op 97 meter en was pas in juli van dit jaar gevestigd. Zaterdag probeerde ze die afstand nog eens te verbeteren. Ze haalde zonder problemen een afstand van 104 meter, maar werd gediskwalificeerd op grond van het feit dat ze bij het keerpunt met een enkel boven het wateroppervlak uit kwam.

Wielrenner valt 1 km voor finish en sterft

De Vietnamese wielrenner Do Xuan Tam kwam afgelopen vrijdag tijdens een trainingswedstrijd wel heel ongelukkig ten val: op ťťn kilometer voor de finish viel hij en raakte buiten bewustzijn. Gezien de aard van zijn verwondingen mocht ziekenhuishulp niet meer baten en overleed hij enkele uren later.

Tam is al de derde Vietnamese wielrenner die dit jaar overlijdt. In maart overleed de 16-jarige Nguyen Duy Phong, de nationale nummer twee, na een aanrijding met een bus. In juni stierf de grote favoriet voor de Olympische Spelen, Tran Thang Ngoi, tijdens een operatie aan zijn gebroken nek die 95 dagen na een trainingsongeval moest worden uitgevoerd.

blackbird-x wint F1manager 2003

Met de laatste F1-race van dit seizoen is ook de F1manager ten einde. En de winnaar is... blackbird-x.

De F1manager 2003 werd op 24 februari opengesteld voor deelname. Maar liefst 2532 mensen schreven zich in, een aantal dat onze verwachtingen flink overtrof. De manager bleef gedurende het seizoen ook goed bezocht en er werd dan ook druk gemanaged. Met die belangstelling zijn we erg blij, het stimuleert om door te gaan en dat zullen we volgend jaar ook zeker doen. Bedankt!

Benieuwd naar jouw stand, de stand in de subleagues of gewoon het laatste nieuws? Ga dan naar de F1manager. Tot 2004!

[update] Jongen (12) uit Leuth vermist

In het Gelderse Leuth wordt sinds vrijdag een twaalfjarige jongen vermist. De jongen, die begin dit jaar uit China als asielzoeker naar Nederland kwam, ging vrijdag naar school toe, maar is daar nooit aangekomen.

Tot nu toe is alleen de fiets van de jongen teruggevonden. Vermoed wordt dat hij is meegenomen door een onbekende man en vrouw, die beiden ook van Chinese afkomst zijn. De politie houdt er rekening mee dat er sprake kan zijn van familieomstandigheden.

Update 16:55
Elizabeth_Kitten en -Xaer0- hadden ons te melden:

De 12-jarige jongen is vanmiddag op Texel aangetroffen. Een Chinese vrouw is aangehouden op grond van verdenking van het onttrekken van een minderjarige aan het bevoegd gezag.

150 vermisten na ramp met veerboot Nigeria

Batfink vertaalde voor ons het volgende bericht en zette dat uiteraard in de newssubmit:

In Nigeria worden meer dan 150 mensen vermist nadat donderdag een veerboot kapseisde. Van de opvarenden is volgens de laatste berichten nog niemand levend teruggevonden.

De boot, die onder andere beton en cement vervoerde, voer van Numan in de staat Adamawa naar Jen in de staat Taraba, toen deze een pilaar van de Numan brug ramde en omsloeg.

Gezien de slechte toestand van de Nigeriaanse wegen en waterwegen vinden in dit land regelmatig grote ongelukken plaats die aan veel mensen het leven kosten.

Donner winnaar Big Brother award

Piet Hein Donner, de minister van Justitie, die eerder al twee keer genomineerd was voor de Big Brother Award, heeft de prijs gewonnen. De award is een prijs die wordt toegekend aan de persoon die zich inzet voor de schending van de privacy en het controleren van de burger.

De jury nomineerde de minister destijds twee keer, vanwege: "de uitzonderlijke hoeveelheid privacy-schendende wetgeving en ideeŽn van minister Donner".

Hiermee laat Donner het ministerie van Justitie, KPN en de IND achter zich. Donner was zelf niet aanwezig om de onderscheiding in ontvangst te nemen. "We vinden het flauw dat hij er niet is, maar waarschijnlijk heeft hij het te druk met het doen van privacyschendende wetsvoorstellen," laat Maurice Wesseling van 'Bits of Freedom' weten.

Input voor F1Manager 2004

Het seizoen zit er op. Tijd voor een evaluatie: wat moet er beter? wat moet er anders?

We gaan sowieso de puntentelling op de schop nemen, alle informatie up to date maken, de regels met betrekking tot wissels bij de coureurs onder de loep nemen en de site zal weer een nieuw jasje krijgen. Verder staan we open voor alle suggesties voor nieuwe danwel verbeterde features en we zullen kijken wat we er mee kunnen doen. Dus kom maar op met al je ideeŽn.

En we hopen je volgend jaar zeker weer te zien bij de Fok!f1manager 2004

blackbird-x wint F1manager 2003!

Het is gedaan. Het is afgelopen, uit. Voor dit jaar natuurlijk, want volgend jaar zijn we er weer. Maar nu, na vele maanden is de winnaar van deze F1manager bekend. En dat is geworden blackbird-x, met een ruime voorsprong op wouwter en sonIQ.

Bij de subleagues stond Chemical Racing al een tijdje bovenaan en de groep van vijf mensen is uiteindelijk ook de winnaar geworden. Delft race managers en EDJ league werden respectievelijk tweede en derde. Met de prijswinnaars wordt contact opgenomen.

Wij als redactie hebben met plezier aan deze F1manager gewerkt. De website werd goed bezocht, het aantal inschrijvingen (2532!) overtrof onze verwachtingen en er werd druk gemanaged. Een manager is dan ook leuk om te maken, en we zullen ook zeker doorgaan in 2004.

Bedankt!

Kabinet bereid tot het doen van concessies

Het kabinet zou bereid zijn om tot opschorting van het pre-pensioen en de VUT over te gaan. Dit werd gisterenavond door het NOS journaal gemeld. Ook wil het kabinet de uitkering voor volledig arbeidsongeschikten verhogen en de WAO-boetes voor de werkgevers afschaffen.

Hiermee heeft het kabinet heeft volgens het CNV voor het eerst een opening geboden in het conflict met de vakbonden over een meerjarig sociaal akkoord.

Het schrappen van deze bezuinigingsmaatregelen kost het kabinet ongeveer 800 miljoen euro. Als tegenprestatie vraagt het kabinet de sociale partners de lonen voor twee jaar te bevriezen.

Uitslag race Suzuka

De laatste race is gereden, het seizoen is afgelopen. Michael Schumacher kwam pas op het laatste moment in de punten om zo zijn titel veilig te stellen. Barrichello reed bijna de hele race aan de leiding en wist er op die manier voor te zorgen dat RšikkŲnen de titel niet kon pakken. Verstappen reed geen opvallende race maar kwam wel aan de finish.

Pos.CoureurTeamTijdReden uitval
1Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1h25:11.743
2Kimi RšikkŲnenMcLaren Mercedes+11.085
3David CoulthardMcLaren Mercedes+11.614
4Jenson ButtonBAR Honda+33.106
5Jarno TrulliRenault F1+34.269
6Takuma Sato+51.692
7Cristiano da MattaToyota Racing+56.794
8Michael SchumacherScuderia Ferrari+59.487
9Nick HeidfeldSauber Petronas+1:00.159
10Olivier PanisToyota Racing+1:01.844
11Mark WebberJaguar Racing+1:10.005
12Ralf SchumacherBMW Williams F1+1 ronde
13Justin WilsonJaguar Racing+1 ronde
14Ralph FirmanJordan Ford+2 rondes
15Jos VerstappenMinardi F1+2 rondes
16Nicolas KiesaMinardi F1+3 rondes
-Giancarlo FisichellaJordan FordBrandstofdruk
-Fernando AlonsoRenault F1Motor
-Heinz-Harald FrentzenSauber PetronasOpgeblazen motor
-Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1Versnellingsbak

Formule 1: Uitslag GP van Japan

Rubens Barrichello heeft de grote prijs van Japan gewonnen. De op pole gestarte Braziliaan reed vrijwel onbedreigd naar de winst. Alleen in het begin zat Montoya nog voor Barrichello, maar die haakte af met mechanische problemen.

Michael Schumacher werd, doordat Kimi RšikkŲnen niet won ťn doordat de Duitser als achtste door de finish kwam, voor de zesde keer wereldkampioen. Dit is een uniek record. De Duitser werd eerder in 1994, 1995, 2000, 2001 en 2002 kampioen. Daarnaast pakte Ferrari voor het vierde achtereenvolgende jaar 'de dubbel' (zowel de individuele titel als de constructeurstitel).

Onze landgenoot werd in zijn Minardi vijftiende, op twee ronden achterstand van de winnaar.PositieCoureur
1Rubens Barrichello
2Kimi RšikkŲnen
3David Coulthard
4Jenson Button
5Jarno Trulli
6Takuma Sato
7Christiano Da Matta
8Michael Schumacher
...
15Jos Verstappen


Kijk voor meer nieuws op de FOK! F1-manager

Amerika zoekt landen voor steun resolutie

Irak Voor de nieuwste ontwerp-resolutie inzake Irak zoekt de Amerikaanse regering steun van andere landen. Zo heeft minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell telefonisch overlegd met secretaris- generaal Kofi Annan. Kort ervoor sprak Powell ook met zijn Russische collega Ivanov.

Met de resolutie hopen de Verenigde Staten van meer landen militaire en financiŽle steun te krijgen. Hiermee willen de Verenigde Staten de stabilisering en wederopbouw van Irak realiseren. Annan heeft echter kritiek op de resolutie. Ook Rusland, Frankrijk en Duitsland delen zijn kritiek.

Die landen en de Verenigde Naties pleiten voor een snellere overdracht van het bestuur aan de Irakezen. Ook zien ze een grotere rol voor de Verenigde Naties in Irak weggelegd.

CDA wil verbod op kraken invoeren

Binnen het CDA zijn er plannen om het kraken van woningen te gaan verbieden. De politieke partij denkt met een dergelijk verbod te voorkomen dat buitenlandse criminele organisaties Nederland uitkiezen als vestigingsplaats. In het radioprogramma 'De andere wereld van zondagmorgen' zei het CDA-Kamerlid Ten Hoopen dat.

Ten Hoopen zegt dat het huidige gedoogbeleid in Nederland ertoe leidt dat het kraken van woningen aantrekkelijk is. Daarnaast geeft Ten Hoopen aan dat in het buitenland de regels veel strenger zijn. Hierdoor is het voor krakers aantrekkelijker om in Nederland woningen te kraken.

De CDA'er had vorige week al een motie ingediend om het kraken van leegstaande bedrijfspanden te verbieden. Deze motie kreeg steun van een Kamermeerderheid. D'66 en GroenLinks steunden die motie echter niet.

Palestijns kabinet nog niet rond

De Palestijnse premier Qurei blijft zijn noodkabinet zeker tot het eind van deze maand leiden. Zijn conflict met president Arafat lijkt bijgelegd. Over de benoeming van de minister van Binnenlandse Zaken zijn de twee het nog niet eens geworden. Eerder deze week kwamen er berichten dat Qurei vanwege de kwestie zou opstappen, maar vooralsnog is dat nog niet gebeurd.

"De minister-president en zijn kabinet die eerder door Arafat waren beŽdigd, zetten volgens Palestijnse wet hun missie voort tot het eind van deze maand na een akkoord tussen Arafat en Abu Ala", zei Nabil Abu Rdeinah. Qurei is ook bekend onder de naam Abu Ala.

Het conflict over de beoogde benoeming van generaal Nasser Youssef tot minister van Binnenlandse Zaken blijft sluimeren. Die weigerde dinsdag zitting te nemen in een kabinet dat nog geen parlementaire steun had.

De vraag is welke zeggenschap de minister krijgt over verschillende veiligheidsdiensten. Volgens een anonieme bron wordt het ministerie van Binnenlandse Zaken bij de premier ondergebracht zolang de post nog niet definitief vergeven is.

Aanslagen op Bali herdacht

Dit weekeinde zijn de aanslagen van een jaar geleden op Bali herdacht. Er vielen destijds 202 doden, toen vele explosieven in een discotheek tot ontploffing werden gebracht. De ceremonie verliep probleemloos.

Om de herdenking rustig te laten te laten verlopen, werden extreme veiligheidsmaatregelen afgekondigd. Rondom de herdenking werden duizenden agenten ingezet. Ook op vliegvelden en havens was de beveiliging in de hoogste staat van paraatheid. Uiteindelijk zorgden 5000 beveiligingsbeambten voor het rustige verloop van de dienst.

Op initiatief van AustraliŽ was de herdenkingsdienst georganiseerd. Onder de sprekers was de Australische premier Howard. In totaal woonden 2000 mensen, vooral familie en vrienden van de slachtoffers, de dienst bij. Doordat de slachtoffers uit 22 verschillende landen kwamen, was de dienst universeel. Tijdens de dienst werden 22 kaarsen aangestoken. De dienst bevatte vanwege het internationale karakter christelijke, hindoeÔstische en islamitische gebeden.

"Anti-islamistische stemming moet ophouden"

Linz, nyrem en Dimage had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"Wanneer de anti-islamistische stemming in de Nederlandse samenleving blijft aanhouden, dan zullen moslimorganisaties ophouden met investeren in een dialoog met de omringende maatschappij." Deze uitspraak komt van H. Mahawat Khan, die voorzitter is van de organisatie van ahmadiyya-moslims AAII(L)N. Hij zei het zaterdag tijdens een bijeenkomst in Den Haag van zijn beweging.

Mahawat Khan zegt dat de multiculture samenleving aan het veranderen is. Zo schetst hij het beeld dat er in Nederland een klimaat aan het ontstaan is, waarbij moslims van alle problemen de schuld krijgen. "Straks is de filevorming op de A4 ook nog de schuld van de moslims", zei Mahawat Khan. "De moslims zijn daardoor murw gebeukt. Ook ik heb er genoeg van. Ik weiger mijn achterban nog op te roepen om ordelijk in dialoog te gaan met de samenleving."

De ahmadiyya, die Mahawat Khan voorzit, is te betitelen als een islamitische hervormingsbeweging. De beweging is in Pakistan gesticht door Mirza Ghoelam Ahmad. In Nederland zijn met name de hindoestaanse Surinamers die de partij aanhangen. Door veel moslims, met name de soennitische Surinaamse moslims, worden de ahmadi's niet als moslims beschouwd. Ze geloven immers niet dat Mohammed de laatste profeet was en laten Ahmad als een profeet zien. In Nederland heeft de AAII(L)N volgens eigen gegevens ongeveer 10.000 aanhangers. De beweging behoort tot de zogeheten Lahore-groep, die de stichter niet als een profeet maar als een groot vernieuwer beschouwt.

Bolkestein vindt EU-beleid kabinet slap

Nederland laat in Europese onderhandelingen te gemakkelijk over zich heenlopen. "Kleine landen schikken regelmatig in, en Nederland is daar een voorbeeld van", Dat zegt Euro-commissaris Bolkestein in een interview met het NRC Handelsblad. Ook pleit Bolkestein voor meer invloed van de nationale parlementen.

Bolkestein vindt dat de nationale parlementen de regelzucht van de commissie moeten kunnen blokkeren. "Beslissingen moeten zo dicht mogelijk bij de burgers worden genomen". Hij vreest dat de commissie te veel macht krijgt. "Ik vind dat de Europese Commissie geen regering is en ook niet moet worden."

De Euro-commissaris vindt dat kleine landen regelmatig een krachtige, principiŽle stellingname hebben, maar dat daar in de praktijk niets van overblijft. Hij vindt dat de kleine landen niet zo snel moeten toegeven. Tenslotte is in veel gevallen unanimiteit nodig om tot een besluit te komen.

'Condoomtekort op Afrikaanse Spelen'

Het gaat de organisatie van de Afrikaanse Spelen, die momenteel worden gehouden in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja, niet voor de wind. Er komen nauwelijks toeschouwers kijken en het geld is op.

Door het geldgebrek is er mede een tekort aan condooms ontstaan. De organisatie verspreidde er aan het begin van het toernooi duizenden onder 6000 sporters, 1200 officials en 1500 journalisten. "We dachten dat we ruim voldoende hadden ingeslagen, maar we zullen toch echt een nieuwe vracht moeten bestellen voor de tweede week", meldt een verbaasde vrijwilliger.

Ondertussen zijn sommige atleten al voor enkele uren uit hun accommodatie gezet omdat de eigenaren graag alvast een vergoeding wilden zien van de organisatie. Een ingreep van de Nigeriaanse regering voorkwam nog juist dat 6000 telefoonlijnen van de organisatie werden afgesloten.

De schulden belopen al vele tientallen miljoenen. De organisatie heeft nu besloten om de zevenhonderd speciaal voor het evenement aangeschafte BMW's voor de helft van de prijs aan regeringsmedewerkers te verkopen om zo iets van het tekort te dekken. Het evenement duur nog tot 18 oktober.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.