'Condoomtekort op Afrikaanse Spelen'

Het gaat de organisatie van de Afrikaanse Spelen, die momenteel worden gehouden in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja, niet voor de wind. Er komen nauwelijks toeschouwers kijken en het geld is op.

Door het geldgebrek is er mede een tekort aan condooms ontstaan. De organisatie verspreidde er aan het begin van het toernooi duizenden onder 6000 sporters, 1200 officials en 1500 journalisten. "We dachten dat we ruim voldoende hadden ingeslagen, maar we zullen toch echt een nieuwe vracht moeten bestellen voor de tweede week", meldt een verbaasde vrijwilliger.

Ondertussen zijn sommige atleten al voor enkele uren uit hun accommodatie gezet omdat de eigenaren graag alvast een vergoeding wilden zien van de organisatie. Een ingreep van de Nigeriaanse regering voorkwam nog juist dat 6000 telefoonlijnen van de organisatie werden afgesloten.

De schulden belopen al vele tientallen miljoenen. De organisatie heeft nu besloten om de zevenhonderd speciaal voor het evenement aangeschafte BMW's voor de helft van de prijs aan regeringsmedewerkers te verkopen om zo iets van het tekort te dekken. Het evenement duur nog tot 18 oktober.