[update] Opnieuw zware aanslag in Bagdad

Irak Vandaag zijn bij een zware bomaanslag op het Bagdad Hotel in de Iraakse hoofdstad zijn zeker tien mensen om het leven gekomen. Vele tientallen mensen raakten gewond. De aanslag is een grote tegenslag voor President Bush, dat deze week met een pr-offensief startte. In het hotel, dat onder meer dienst doet als het hoofdkwartier van de CIA, zouden veel Amerikanen verblijven. De identeiten van de slachtoffers zijn nog niet bekend gemaakt. Het gebouw is gedeeltelijk ingestort.

Omstanders verklaarden dat twee auto's met grote snelheid in de richting van het hotel reden. De auto's kwamen tot ontploffing toen ze een wegversperring, een betonnen muur, ramden. De betonnen muur moest juist het hotel tegen terroristen beschermen. Kort voor de aanslag waren de auto's nog betrokken in een vuurgevecht met Iraakse politiemensen.

Het hotel is gelegen in een drukke wijk van Bagdad. Ten tijde van de aanslag waren er veel mensen op straat. Dit komt omdat de zondag een gewone werkdag in Irak is.

Het is de tweede zware bomaanslag in Bagdad deze week en de zoveelste dit jaar. Eerder deze week kwamen bij een zelfmoordaanslag op een politiebureau in de sjiitische wijk Saddam City tien mensen om het leven, waaronder de dader.

Twee maanden geleden was het hoofdkwartier van de VN in Bagdad op een soortgelijke manier het doelwit van de terroristen. Daarbij vielen meer dan twintig doden, onder wie de Braziliaanse topdiplomaat en VN-gezant Sergio Vieira de Mello.

Wild Boys
Foto van Planet Internet: brand vlak na de explosie


Dit bericht is officieel van zondag 12 oktober 2003, 12:45 uur.