Jaren 80 bands populair in Engeland

In Groot-BrittaniŽ doen bands die in de jaren tachtig hun hoogtijperiode beleefden, op dit moment goede zaken. Een aantal maakt op overtuigende wijze een comeback. Zo verkocht een verrassingsconcert van Duran Duran, voor komende dinsdag, binnen een mum uit. De 2.000 kaartjes waren in 4 minuten weg; de band had er wel 200.000 kunnen slijten.

Duran Duran scoorde in de jaren 80 met nummers als 'The Reflex', 'Save a Prayer', 'Hungry Like the Wolf' en 'Wild Boys'. In de jaren negentig verloor het publiek haar belangstelling in de groep. Duran Duran treedt nu voor het eerst in 18 jaar weer op in de originele bezetting. Platenmaatschappijen staan in de rij om een contract met de band te sluiten over het uitbrengen van nieuw materiaal.

Ook andere bands uit de jaren tachtig doen het goed. The Human League geeft in december een concert voor 30.000 mensen. Paul Young, ABC, Kim Wilde en andere artiesten hebben getekend voor een kersttour, waarbij onder meer het Wembley-stadion in Londen wordt aangedaan.

Wild Boys