Uitslag UEFA Cup (25-09)

Vanavond werden de resterende heenwedstrijden in de eerste ronde van de UEFA Cup afgewerkt. Van de Nederlandse afvaardiging kwamen Feyenoord en NEC in actie.

Feyenoord kwam in de Rotterdamse Kuip met de schrik vrij. De ploeg speelde tegen FC Kärnten een matige eerste helft, waarin het toch wel enkele kansen kreeg. Vlak voor rust mistten Dirk Kuijt, Kees van Wonderen en Thomas Buffel echter. De Oostenrijkers waren zeker niet ongevaarlijk.
Na rust met Robin van Persie en Danko Lazovic voor Sebastian Pardo en Shinji Ono ging het beter met de Rotterdammers. De Oostenrijkers kwamen uit een corner toch op voorsprong, Marijo Maric scoorde 0-1. Kuijt en Thomas Buffel maakten vervolgens echter dat Feyenoord toch met vertrouwen richting Oostenrijk kan afreizen (2-1). Danko Lazovic mistte twee vrije kansen op meer.

NEC verloor in Polen nipt van Wisla Krakow. Al in de eerste minuut kon Youssouf Hersi de bal vanaf de linkerkant van de zestien meter in een leeg doel schuiven, hij faalde echter. Even later kreeg hij nog een goede kans. De Polen gingen daarentegen iets effectiever met de kansen om, Frankowski maakte na een halfuur 1-0.
Na rust waren de Polen feller. Wederom Frankowski maakte frommelend 2-0. Arbiter Paniashvili kende NEC tien minuten later een onterecht strafschop toe, Dennis de Nooijer werd onderuit getrokken. Rob Wielaert verzilverde de penalty feilloos (2-1). NEC gooide daarna de verdediging op slot.