Moord op Anna Lindh lijkt opgelost

Relativeer nou eens, DeltaOne en koen / kmaestro hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Zweedse pers meldt dat het ernaar uitziet dat politie en justitie de moord op de Zweedse minister Lindh hebben opgelost. Het DNA van de man die afgelopen woensdag gearresteerd werd, blijkt namelijk overeen te komen met het DNA dat werd gevonden op verschillende bewijsstukken.

Sporen van het DNA van de dader werden gevonden op het moordwapen en op een honkbalpet die werd gevonden in de buurt van Nordiska Kompaniet, het warenhuis waar Lindh werd vermoord. Dat DNA komt overeen met dat van de verdachte, zo meldden meerdere Zweedse kranten gisteren. Dat nieuws zou gebaseerd zijn op anonieme bronnen bij de politie van Stockholm.

De verdachte, waarschijnlijk de man die te zien is op de bewakingsvideo's van het warenhuis, zou kort na de moord zijn haar hebben laten afknippen om zijn uiterlijk te veranderen. Door onderzoek bij een aantal kappers zou de politie aan het haar zijn gekomen dat is gebruikt voor het DNA-onderzoek.

De politie wil verder weinig informatie geven over de verdachte, die gisteren in zijn huis werd aangehouden. Het enige dat politiefunctionarissen gisteren tijdens een persconferentie zeiden, is dat de man voorkomt in het politieregister. De verdachte zelf ontkent dat hij Anna Lindh vermoord heeft.