Telefoon krijgt meer toetsen voor sms-en

Jinxedworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gadget nieuws! Een oplossing van een voormalig Apple-ontwerper wordt nu door Intel gebruikt om sms-tekst eenvoudiger in te voeren op mobiele telefoons. De chipfabrikant heeft een concept-oplossing gepresenteerd, waarbij ze 26 lettertoetsen tussen de nummertoetsen op een mobiele telefoon hebben geplaatst.

Met dit nieuwe concept is het straks niet meer nodig om bij het schrijven van een sms- of e-mailbericht via een telefoon, meerdere malen een nummertoets in te drukken. Deze oplossing is ooit bedacht door David Levy, een designer die ooit bij Apple Computer werkte. Intel heeft dit idee met toestemming overgenomen en verder ontwikkeld voor toepassing in hun Digit Wireless concept-telefoon. Deze telefoon bevat behalve het aangepaste toetsenbord nog enkele nieuwe oplossingen, voor ondermeer beveiliging en wireless lan.

De methode voor snellere tekstinvoer is door verschillende telefoonfabrikanten in Azië al gelicenseerd. Intel wil de techniek zelf echter ook in productie nemen, omdat men naast de gebruikelijke chipsets en processors ook andersoortige chips en hardware wil gaan verkopen.