Bowie voorziet einde muziekindustrie

De 56-jarige poplegende David Bowie ziet het somber in voor de muziekindustrie. In een interview met het Duitse blad Stern zegt Bowie dat hij er van overtuigd is dat de muziekindustrie "zal ineenstorten''. Volgens hem betekent de voortdurende populariteit van het internet het einde van de muziekindustrie: ''Vooral het verouderde systeem van de distributie en de marketing zal wegvallen. Het is enkel nog een kwestie van jaren''.

De popster zelf lijkt daar niet echt rouwig om te zijn: ''Muziek is vandaag de dag zo toegankelijk als water of elektriciteit. Wij beleven momenteel al enorme veranderingen door het internet. De mensen downloaden iets van het net, hermixen het en sturen het verder. De song op zich is binnenkort enkel nog ruw materiaal''.

Bowie was ťťn van de eerste musici die de mogelijkheden van het internet voor zijn werk gebruikte. Pas geleden nog was er een soort openingsconcert voor zijn nieuwe album "Reality", voordat de CD te koop was. Het concert werd per satelliet uitgezonden in 22 landen en toeschouwers konden Bowie via internet vragen stellen.


Bowie, in de tijd dat zelfs singles nog zeer goed verkochten.