FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 6 augustus 2003

Eerste gekloonde paard een feit

Het eerste gekloonde paard is een feit. In Italië is een veulen geboren dat gemaakt is van het genetisch materiaal van haar moeder. Het paardje met de naam Prometea is genetisch gezien dus een tweeling van haar moeder.

Wetenschappers hebben genetisch materiaal uit de huid van de Haflinger-merrie genomen en dit versmolten met een eicel. Het embryo dat daaruit ontstond, hebben zij bij de merrie binnengebracht.

Het kloonsucces zou kunnen leiden tot bijvoorbeeld snellere racepaarden. In het verleden hebben de experts al eens geprobeerd een hengst te klonen, maar dat liep op een mislukking uit. Het paard is niet het eerste gekloonde zoogdier. Eerder al wisten wetenschappers schapen, runderen, muizen en katten te klonen.

Met dank aan wouterwouter2 en bar_en_mar voor de tip!

Heerenveen naar finale Intertoto

SC Heerenveen heeft zich vanavond geplaatst voor een finale van de Intertoto Cup. De wedstrijd in en tegen Koper werd weliswaar verloren, maar Heerenveen nam een 2-0 voorsprong mee naar Slovenie.

Na een klein half uur in de eerste helft maakte Sasa Jakomin namens Koper de enige treffer in het duel. Op dat moment stond Heerenveen met tien man in het veld, omdat Väyrynen een bloedneus aan de zijlijn liet behandelen. Onder warme condities maakte Heerenveen zich verder niet al te druk. Foppe de Haan had Stefan Selakovic en Tieme Klompe al thuis gelaten. NK Koper perste er ook niet meer uit dan de 1-0. De Friezen kregen zelfs nog wat kansjes om gelijk te maken.

Heerenveen zal het nu in de finale gaan opnemen tegen Villarreal CF (Spa), dat FC Stavo Artikel Brno (Tsj) versloeg. Dankzij treffers van Jorge Lopez ('30) en Anderson ('90) werd Villarreal de volgende tegenstander van Heerenveen. De heenwedstrijd was verleden week in 1-1 geeindigd.

Andere finales zijn:
Schalke'04 (Dui) tegen Pasching (Oos)
Wolfsburg (Dui) tegen Perugia (Ita)

Jordan toch met Mercedes?

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

RaceReport meldt deze week dat Jordan in 2004 met Mercedes-motoren gaat rijden. Heinz-Harald Frentzen wordt genoemd als mogelijke coureur.

Eerdere onderhandelingen hadden geen resultaat, nu schijnt alles wel rond te zijn. De motoren zullen niet onder de naam Mercedes ingezet worden. In plaats daarvan gaat net als bij Sauber een grote sponsor zijn naam aan de motor geven.

Giancarlo Fisichella zal vermoedelijk het team verlaten. Hij heeft genoeg van het gemodder binnen het team en wil volgend jaar een stoeltje bij Sauber en hoopt op die manier bij Ferrari binnen te kunnen komen. Sauber maakt gebruik van Ferrari-motoren.

Frentzen en Fisichella ruilen dan van plaats. Frentzen verlaat Sauber, zijn plek wordt ingenomen door Fisichella, en het stoeltje dat hij bij Jordan achterlaat kan Frentzen dan weer innemen.

Frentzen is eerder met ruzie bij Jordan vertrokken, maar dit lijkt allemaal weer goed te zijn gekomen. Een schadevergoeding van 15 miljoen dollar die Frentzen had ge-eist is uiteindelijk uitgekomen op slechts 900 duizend dollar.

RaceReport noemt als reden van de terugkeer van de Duitser naar Jordan het feit dat de toptechnici Henri Durand en Gary Anderson daar werken. In de drie voorgaande seizoenen dat Frentzen voor het Engelse team reed heeft hij een goede band met de technici opgebouwd.

Beroep Ralf op 19 augustus

De FIA heeft vandaag bekend gemaakt dat Williams-coureur Ralf Schumacher beroep heeft aangetekend tegen een besluit genomen door de Stewards bij de Grand Prix op Hockenheim.

Het gaat hierbij om het besluit Ralf Schumacher tien plekken terug te zetten op de grid van de volgende Grand Prix naar aanleiding van een ongeval bij de start. Het beroep dient op dinsdag 19 augustus 's morgens. De uitspraak is de volgende middag. De eerste activiteiten op de Hungaroring zijn op vrijdag 22 augustus, de race wordt de 24ste verreden.

Michael ook fout

Zoals bekend is Ralf Schumacher bestraft voor een overtreding en daartegen in beroep gegaan. Jarno Trulli heeft zich echter in de Italiaanse media beklaagd over Michael Schumacher.

De Italiaan heeft het daarbij over de inhaalactie die Michael Schumacher naar plaats twee in de race bracht. "Michael kon me alleen inhalen door een oneerlijke manoeuvre. Hij kon me alleen passeren door met alle vier zijn wielen naast de baan te rijden, maar iedereen weet ook dat er een regel tegen dit soort acties bestaat."

"Toen hij terug de baan op kwam liet ik voor hem voldoende ruimte over, omdat ik dacht dat hij mij mijn tweede positie weer terug zou geven of dat de stewards hem zouden dwingen om wweer aan de kant te gaan, maar er gebeurde niks."

"Het enige rare aan de race was Michaels inhaalactie, waarbij hij van de baan afging," aldus een verbaasde Ron Dennis van
McLaren. Volgens hem zou de straf voor zo'n actie buiten de baan duidelijk zijn, "dus ik kan niet begrijpen hoe het mogelijk is dat je op deze manier inhaalt."

Overigens kwam McLaren-coureur David Coulthard op eenzelfde plek ook buiten de baan. Dennis ziet dat toch anders: "Maar hij won hiermee geen positie en dat is nogal een cruciaal verschil."

Ierse vrouw mogelijk jaren dood in bed

Chocobo, mathman, Melch, TheShadow, Hangover, Apennootje en vinova hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 70-jarige vrouw, Agnes Lyon, uit het West-Ierse Ballyhaunis heeft enkele maanden tot mogelijk drie jaar lang dood op haar bed gelegen. Haar 65-jarige zus en 74-jarige broer, die in hetzelfde huis woonden, hadden daar al die tijd niets van gemerkt. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden van de dood van de vrouw. Vooralsnog gaat men er vanuit dat de vrouw een natuurlijke dood is gestorven.

Het lijk werd ontdekt toen een huisarts een bezoek kwam brengen. Het lijk was op dat moment al in verregaande staat van ontbinding. Het bed waarop de vrouw lag was bezaaid met wormen. Verspreid door de kamer lagen grote hoeveelheden oude kranten en weggegooide verpakkingen.

De vrouw zou 'communicatieproblemen' hebben gehad met haar broer en zus, die in hetzelfde huis in een afgelegen gebied woonden. Ze leefde daarom erg teruggetrokken en hield contact met haar familie door briefjes onder deur te steken. Ook deden haar broer en zus boodschappen voor haar.

Kerk in VS benoemt homo tot bisschop

Stukov (herschreven), the_emporor, wouterwouter2 en Melch hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amerika is voor het eerst een homo benoemd tot bisschop. Gene Robinson werd gekozen door De Raad van Bisschoppen van de Episcopale Kerk. Deze kerk is lid van de Anglicaanse Kerk. De zusterkerken in Azië en Australië zijn tegen de benoeming, en ook binnen de Episcopale Kerk was een kleine groep fel tegen de benoeming.

Over de benoeming werd gestemd, en het resultaat was 62 stemmen voor van de in totaal 107 stemmnen. De stemming over Robinson werd gisteren op het laatste moment nog uitgesteld, omdat hij werd beschuldigd van seksueel misbruik. Van die aantijging bleek echter niets waar. De benoeming van Robinson is extreem, omdat homoseksualiteit verboden is door de bijbel.

Fotoverbod landgoed De Horsten opgeheven

J0han, Esposa, Yara en Stukov hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het fotoverbod rond villa Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar is door de rechter opgeheven. Het verbod was door de gemeente Wassenaar ingesteld om zo de privacy van prins Willem Alexander en prinses Máxima, die op het landgoed wonen, te waarborgen.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en het Genootschap van Hoofdredacteuren hadden een kort geding aangespannen naar aanleiding van het fotoverbod, omdat zij zich beperkt voelden in "het grondrecht om nieuws te garen".

De rechter noemde het fotoverbod "disproportioneel". Volgens hem had de gemeente Wassenaar niet direct naar een verbod moeten grijpen, maar had het eerst moeten proberen andere maatregelen te nemen. Daarbij denkt de rechter bijvoorbeeld aan wat minder meters openbaar voor wandelaars. Bovendien kon de gemeente Wassenaar voor de rechter niet aannemelijk maken dat het verbod op visuele nieuwsgaring bijdraagt aan de veiligheid van de bewoners van villa Eikenhorst, Willem Alexander en Máxima.

NBC gaat mini-filmpjes tegen zappen uitzenden

NBC hoopt een manier gevonden te hebben om kijkers tijdens de reclameblokken niet over te laten schakelen naar andere zenders. De Amerikaanse tv-zender gaat tussen de commercials door mini-filmpjes vertonen.

NBC heeft tien spannende en komische filmpjes opgenomen, zogenaamde 1MM's (One-Minute-Movies). De filmpjes, waarin ook bekende sterren meespelen, bestaan uit twee delen van een halve minuut. Het eerste deel eindigt met een cliffhanger en binnen twee uur wordt het tweede deel uitgezonden.

Overigens betekent dit niet dat er één minuut minder reclame te zien zal zijn. De tijd van de filmpjes gaat af van de gewone zendtijd en niet van de reclamezendtijd.

KNVB evalueert Johan Cruijff Schaal

De KNVB gaat de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal nader bekijken. Het duel is omstreden daar beide supportersgroepen van de deelnemende teams -PSV en FC Utrecht- het duel boycotten.

De boycot is onder meer het gevolg van de plaatsverdeling in de ArenA, de traditionele plaats van handeling. De PSV-fans worden ondergebracht op de tweede ring van het stadion, daar de F-side -de fanatieke aanhang van Ajax- haar plaatsen niet wil afstaan aan supporters van andere clubs. De supportersvereniging van PSV verwacht dat er zondag slechts 150 Brabantse fans bij het duel aanwezig zijn. Er waren 5000 kaarten beschikbaar voor de Eindhovenaren.

De supporters van Utrecht zijn boos over de condities van het vervoer naar de Arena. Reizen met eigen vervoer is volgens de supportersvereniging een stuk goedkoper. Inmiddels is de kaartverkoop in Utrecht gestopt. Van de 8000 beschikbare tickets gingen er slechts 576 van de hand. Eerder werden Utrecht-supporters al eens voor een competitiewedstrijd zonder pardon teruggestuurd na trammelant.

Dit alles geeft voldoende aanleiding voor de KNVB om het probleem nader te bestuderen. Uitwijken naar een ander stadion zit er echter voorlopig niet in, aldus de KNVB.

Ajax slaat bod op Maxwell af

Ajax peinst er niet over om Maxwell te laten vertrekken. Internazionale had naar de middenvelder geinformeerd.

"Wat er ook gebeurt, Maxwell blijft bij ons", aldus algemeen directeur Arie van Eijden. Het contract van Maxwell loopt volgende zomer af. Ajax heeft voorts nog de mogelijkheid een tweejarige optie te lichten.

Maxwell Scherer Cabelino Andrade (21), die zondag nog werd verkozen tot beste speler van het Amsterdam Tournament, is voor Ajax belangrijk omdat hij op meerdere posities aan de linkerkant uit de voeten kan. Hij speelde afgelopen seizoen dertig competitiewedstrijden voor de Amsterdammers en scoorde daarbij vier maal.

Van Eijden zei verder nog dat bij een goed bod verdediger Hatem Trabelsi wél te koop is. Niettemin zijn ze in Amsterdam ook erg tevreden over hem.

Volmer naar West Brom Albion

Joost Volmer speelt komend seizoen bij West Bromwich Albion. De verdediger mocht transfervrij vertrekken bij AZ en tekende een contract voor één jaar bij de club uit de Engelse First Division.

Volmer (29) speelde pas één seizoen in Alkmaar, maar kwam niet meer voor in de plannen van trainer Co Adriaanse. Hij was afgelopen week in Birmingham op proef, nadat hij er eerder aan het einde van afgelopen seizoen even op stage was geweest.

Volmers loopbaan begon bij FC Twente en via Helmond Sport, weer Twente, VVV en MVV, belandde hij in 1999 bij Fortuna Sittard, waar hij drie jaar speelde. Na één seizoen in Alkmaar zoekt hij nu het buitenlands avontuur.

Automobilist maakt overtreding op overtreding

Grad had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft gisteren een 34-jarige man uit Almere aangehouden, nadat hij over de weg aan het slingeren was. Na zijn aanhouding bleek er nog het nodige meer aan de hand te zijn.

De man reed in een voetgangersgebied, reed bij het inparkeren tegen een lantaarnpaal, had teveel gedronken, reed in een onverzekerde en niet gekeurde auto en bleek daarbij ook nog eens rijontzegging te hebben. De man kan diverse boetes tegemoet zien.

Raket blijft meest populaire ijsje tijdens hitte

Mocht je er tijdens deze hitte nog geen genoeg van krijgen, Keejos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens de aanhoudende hitte blijven de Nederlanders verkoeling zoeken in het eten van ijs. En wat blijkt: de Raket, het inmiddels klassieke waterijsje, is deze zomer weer het best verkochte ijs, aldus fabrikant Unilever. Een andere topper in dit segment is ook een classic, de Cornetto, die nog net de vele varianten van de Magnum achter zich laat.

Deze ranglijst werd bekend gemaakt door Unilever, met meer dan vijftig procent van de markt de grootste ijsverkoper van Nederland. Het concern verwacht dit jaar 35 miljoen Raketjes te verkopen. De tweede plaats van de Cornetto Classico mag opvallend worden genoemd. Vorig jaar belandde de Cornetto nog op plaats vier, achter de Magnum Classic en Magnum Almond.

Als men de ranglijst baseert op de verkoop via de supermarkten, dan ziet deze er volgens onderzoeksbureau GfK iets anders uit. Hierin staan de Magnums op één, gevolgd door de Raket, de Festini-ijsjes en de Cornetto. Waarschijnlijk is dit het gevolg van het feit dat het ijs daar veelal in meerstuksverpakking wordt verkocht, wat de prijs per stuk gunstiger beïnvloed.

Treinbotsing Culemborg mogelijk moord

Marcel en Grad hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 60-jarige inwoner van Varik wordt er van verdacht vorige week vrijdag rond half vijf 's middags zijn 59-jarige echtgenote te hebben vermoord door bij Culemborg een botsing van zijn auto met een trein te veroorzaken. Justitie heeft de man in bewaring gesteld.

Het echtpaar zat in een auto die op een beveiligde overweg in botsing kwam met de intercitytrein van Haarlem naar Maastricht. Het lukte de man nog om op tijd uit de auto te springen, maar zijn vrouw werd door de sneltrein honderden meters meegesleurd in de auto. Zij overleefde het ongeluk niet.

Een woordvoerster van justitie laat weten dat de verdenking tegen de man rees na een sporenonderzoek en getuigenverklaringen. Ook naar de verwondingen die de man vrijdag vertoonde wordt nader onderzoek gedaan, aldus de zegsvrouw. In tegenstelling tot eerdere berichten dat de man zwaargewond zou zijn, bleef hij ongedeerd.

Hulpvaardige jongen blijkt dief te zijn

Bazza had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Amsterdamse wijk De Baarsjes heeft een nog onbekende jongeman op slinkse wijze een 67-jarige vrouw beroofd. Hij deed daarbij voorkomen of hij haar even zou helpen met het naar binnen brengen van haar spullen.

De vrouw had net geld gehaald bij een pinautomaat en liep met haar rollator, waaraan haar tas hing, naar huis. Net toen ze haar voordeur wilde openen, stopte er een passerende jongen met zijn fiets en waarna hij haar aanbood om haar te helpen. Nadat alle spullen naar de keuken waren gebracht, doorzocht de jongen de tas van de vrouw en haalde hij het net gepinde geld eruit. Daarna verliet hij de woning en verdween hij op zijn fiets. Tot op heden ontbreekt nog ieder spoor naar de dader.

NOS woedend om Van Gogh-stunt

H@NS en Reintje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De NOS overweegt een schadeclaim in te dienen tegen het Cultureel Centrum Van Gogh in Zundert. Dit naar aanleiding van de grap van het cultureel centrum over 'filmbeelden' van Vincent van Gogh.

De NOS liet na het horen van het nieuws een camerateam uitrukken. "Een camerateam reisde spoorslags naar Tilburg, waar de film gemaakt wordt, en werd daar uit de droom geholpen. De NOS dreigt nu met een claim omdat ze voor Piet Snot uitgerukt zijn. Hadden ze maar moeten checken voordat ze vertrokken," aldus Peter Dictus van het festival Autour de Vincent in Zundert.

Ook andere media meldden het nieuws. Zoals bijvoorbeeld het RTL Nieuws, maar ook de Sunday Times. Dictus zegt verbijsterd te zijn "over de snelheid, de gretigheid en de slordigheid waarmee de media reageren op een persbericht dat van onder tot boven vol leugens staat, onjuistheden die makkelijk te ontmaskeren zijn. Maar niemand belde om dáárover vragen te stellen. De beelden wilden ze zien. De naam Van Gogh is genoeg om massaal op het nieuws af te rennen."

Het cultureel centrum deed een persbericht de deur uit, waarin de de première van de documentaire Het blik van Wallstein werd aangekondigd. Die zou gaan over de ontdekking van filmbeelden uit 1890 waarop Vincent van Gogh te zien is, plus verklaringen van experts over die beelden. In werkelijkheid waren die beelden echter nooit ontdekt, maar zijn ze gefabriceerd in de studio van Lumineus Filmproducties in Tilburg.

Dictus: "Dit is geen platte grap, dit is serieus. Wij hebben 13.500 euro subsidie gekregen van de provincie Noord-Brabant, bedoeld voor het maken van een fake-documentaire - tegenwoordig een geaccepteerd genre - én voor het veroorzaken van ophef. Dat laatste is dus nu al een succes, méér dan ik ooit kon verwachten. Dat er zó slordig nieuws gemaakt wordt vind ik schokkend. Ik geloof vanaf nu niks meer. Ik kijk nooit meer naar het Journaal.

De fake-documentaire is zaterdagavond en zondag doorlopend te zien in het cultureel centrum in Zundert. De toegang is gratis.

Modewinkels gebruiken magische spiegels

vinova had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Peking, China, hebben modewinkels een manier gevonden om dikke vrouwen nieuwe kleren te laten kopen. Ze hebben in de pashokjes spiegels gehangen die de vrouwen slanker lijkt te maken, zo meldt de krant China Daily woensdag.

Een vrouw ontdekte het bedrog met de 'magische spiegels' toen ze thuis tot de conclusie kwam dat de gekochte jurk haar proporties accentueerde. In het pashokje had ze door de enigszins gekromde spiegel het idee dat ze veel slanker leek, waardoor ze de jurk gekocht had.

Een ingewijde in de handel zegt dat de verkoop van de speciale spiegels enorm toegenomen is de laatste maanden.

Surinaamse volkstelling in vlammen op

Stukovich/cless herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

In de Surinaamse hoofdstad Paramaribo is het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) afgebrand. Een naastgelegen pand vloog in brand en waarschijnlijk is de vlammenzee overgeslagen naar het pand van het ABS.

Bij de brand zijn ook de documenten van de recente volkstelling verloren gegaan. Van deze volkstelling was geen kopie gemaakt, omdat daarvoor geld ontbrak. De beide panden stonden op de Werelderfgoedlijst van Unesco

Gasexplosie en brand in Weert

Keejos herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Door een gasexplosie en daaropvolgende brand in het pand van een kamerverhuurbedrijf in Weert zijn dinsdagavond twee bewoners gewond geraakt, van wie één zeer ernstig. Eén kamer brandde helemaal uit, de overige acht zijn onbewoonbaar door roet-, rook- en waterschade. De bewoners zijn geëvacueerd, aldus de commandant van de plaatselijke brandweer.

De explosie vond plaats rond 21:30 uur. Volgens de commandant van de plaatselijke brandweer ging het om een gasfles van een kookstel. De zwaargewonde is de 57-jarige bewoner van de uitgebrande kamer. De bewoner van een naastgelegen kamer raakte lichtgewond.

Het pand aan de Parallelweg vlakbij het station in het centrum van Weert is zeer ernstig beschadigd. Een huis daarnaast liep ook schade op. De woningen staan op de nominatie voor sloop. De gemeente Weert zal onderzoeken of de verhuurder zich aan de brandveiligheidsvoorschriften heeft gehouden, zo meldde wethouder R. Verheggen.

Rabo manager komt om bij bomaanslag

zwever herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Bij de bomaanslag die dinsdag plaatsvond in het J.W. Mariott hotel in Jakarta is de 49-jarige Hans Winkelmolen, general manager van Rabobank Indonesia in Jakarta, omgekomen. Winkelmolen was in het hotel voor een zakelijke bespreking met onder andere zijn opvolger, de Canadees Antonio Costa. Costa raakte bij de aanslag gewond en ligt in het ziekenhuis.

Hans Winkelmolen, getrouwd en vader van twee kinderen, trad in 1975 bij de Rabobank in dienst en heeft sindsdien diverse functies bekleed, zowel bij de lokale Rabobanken als in het internationale bedrijf van Rabobank. Hij begon zijn carrièe eind jaren '80 bij onze oosterburen. In 1997 werd hij benoemd tot general manager van het kantoor van Rabobank International in Bangkok. Zijn benoeming tot general manager van Rabobank Indonesia volgde in 2000.

Winkelmolen had zijn functie per 1 augustus overgedragen en zou binnenkort naar Nederland terugkeren.

Truck verliest tien ton glas op A16

Grad had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vrachtauto heeft gisteren op de A16 bij knooppunt Zonzeel ruim tien ton glas verloren. Dit kwam doordat de chauffeur was vergeten de borgring van de laadklep vast te zetten. Zo'n 300 meter snelweg werd bezaaid met gruis.

Door het ongeval onstonden lange files. Een personenauto liep flinke schade op doordat deze achter de vrachtwagen reed toen deze zijn lading verloor. Het schoonmaken van de weg duurde tot na de avondspits.

Einde van de hitte nog niet in zicht

Grad had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is warm in Nederland. En dat blijft het voorlopig nog wel even. Het KNMI verwacht dat de hoge temperaturen nog tot volgende week vrijdag aan kunnen houden. Ondertussen heeft de landbouw er wel onder te lijden. In grote delen van het land zijn beregeningsverboden voor de land- en tuinbouwsector uitgevaardigd en op de Leidsche Rijn geldt vanaf zaterdag een vaarverbod. Het besluit van de hoogheemraadschappen en waterschappen in de Randstad voor het vaarverbod heeft te maken met de oplopende verzilting van hun beheergebieden. De Leidsche Rijn gaat in zo'n geval dienst doen als leverancier van zoet water voor die gebieden. Daarmee wordt de verzilting tegengegaan en blijft de waterstand op peil.

Chemieconcern Akzo Nobel in Hengelo vermindert de zoutproductie met 10 procent door de hoge watertemperatuur in het Twentekanaal. Normaliter loost het koelwater in het kanaal, maar dat is bij een temperatuur van 30 graden niet meer toegestaan. Aangezien het oppervlaktewater nu 28 graden is, besloot het concern uit voorzorg te stoppen. Het is onduidelijk hoe lang deze productiedaling duurt.

De GGD geeft inmiddels op haar website adviezen over hoe om te gaan met de hitte. De tips variëren van: drink twee liter water per dag en laat een kind nooit in een afgesloten auto achter tot wees matig met alcohol en cafeïnehoudende dranken en vermijd overmatige inspanningen.

Om een hittegolf te hebben, zijn drie dagen achtereen hoge temperaturen nodig. Dinsdag was de eerste dag dat dit gebeurde. In De Bilt werd een gemiddelde temperatuur van 30,1 graden Celsius gemeten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #898
special
Random Pics van de Dag #897
review
Till is een pijnlijk portret van toen en nu
special
AI Picture Gallery #139
special
Random Pics van de Dag #896
special
Random Pics van de Dag #895
©FOK.nl e.a.