Ongeluk in Gotthard-tunnel [update]

Deimos000 en Michel van Bergen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Gotthard-tunnel in Zwitserland is vandaag enkele uren afgesloten geweest voor verkeer in de zuidelijke richting. De reden daarvoor is een vrachtwagen die eerder op de dag in brand vloog. De brandende auto staat volgens lokale autoriteiten op drie kilometer van de uitgang in het kanton Tessin. Waarom de truck in brand vloog, is nog niet bekend. Inmiddels is één rijstrook in de tunnel weer open.

Twee jaar geleden vond er ook een ongeval plaats in de 16,5 kilometer lange tunnel. Ook hierbij waren vrachtwagens betrokken. Er ontstond een brand waarbij uiteindelijk elf doden vielen en voor 10 miljoen euro schade werd aangericht. Sinds deze ramp moet vrachtverkeer zich aan strenge regels houden. Zo moeten vrachtwagenchauffeurs altijd een minimumafstand van 150 meter houden ten opzichte van de auto voor hen.

Update:
Inmiddels melden verschillende bronnen dat de chauffeur van de brandende vrachtwagen een ramp heeft voorkomen door zijn auto zo snel mogelijk de tunnel uit te rijden. Volgens de politie was het een catastrofe geweest als de brandende auto in de tunnel was blijven staan.

De 26-jarige chauffeur was bijna aan het einde van de tunnel toen hij opmerkte dat zijn vrachtwagen, geladen met babybedjes, in brand stond. Hij gaf flink gas en reed door tot hij uit de tunnel was. Uiteindelijk brandde de vrachtwagen buiten de tunnel geheel af.