FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 24 juli 2003

SBS6 betaalde winkeldief om verhaal te doen

brillie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De winkeldief die enkele weken geleden in het nieuws kwam, omdat hij na op heterdaad betrapt te zijn door enkele winkelmedewerkers in elkaar werd geslagen, blijkt z'n verhaal tegen betaling op TV te hebben verteld.

De nieuwsredactie van de zender SBS6 blijkt de verslaafde winkeldief 350 euro te hebben betaald om hem zijn verhaal op televisie te laten vertellen. Dat is nu gebleken uit de rechtszaak tegen de twee groenteboeren, die moesten voorkomen op de verdenking van deze mishandeling. Volgens de lezing van de man hadden zij hem achtervolgd, nadat hij wat snoepgoed had gestolen uit hun winkel. Toen ze de man even later in een naburig park aantroffen, zouden ze hem daar te grazen hebben genomen.

Het publieke actualiteitenprogramma Twee Vandaag wilde de man ook wel voor de camera z'n verhaal laten doen, maar weigerde daarvoor te betalen, omdat zij dat niet vond stroken met hun journalistieke principes. Blijkbaar zaten de "commerciëlen" daar wat minder mee.

Politieagent schiet agressieve man neer

lovelotte en Basd hadden ons via de newssubmit het volgende te melden: A

In Amsterdam heeft een politieagent donderdagmiddag een verdachte neergeschoten. De man had kort daarvoor de collega van de agent met een mes in het bovenlichaam gestoken.

Bij de politie kwam een melding binnen dat een man op de Baarsjesweg met een mes aan het zwaaien was. De daarheen gestuurde agenten spraken de betreffende man aan, maar deze reageerde agressief. Hij schopte onder meer tegen de politiebus, kwam op de politiemensen af en maakte steekbewegingen.

De agenten probeerden de man met pepperspray te overmeesteren en zijn mes af te pakken. Dit lukte niet en één van de politiemensen werd geraakt. Hierop trok de ander zijn dienstpistool en schoot de agressieveling neer.

Zowel de agent als de verdachte zijn buiten levensgevaar.

"Home Alone 2" voor Miss Noorwegen

BaRdman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 25-jarige Miss Noorwegen, Hanne-Karine Sørby, moet zich kort geleden als Kevin uit de film "Home Alone 2" gevoeld hebben. In plaats van in het vliegtuig naar Panama City in Panama, waar de Miss Universe-verkiezingen gehouden werden, zat ze in het vliegtuig dat op weg was naar Panama City in de Verenigde Staten. Een verschil in afstand van ruim 2500 kilometer.

De Miss ontdekte de fout, die overigens niet aan haar lag, toen een tussenlanding werd gemaakt in Canada. Ze telefoneerde haar familie, die haar reisagent opbelde en zo tot de conclusie kwam dat er inderdaad een misverstand was.

De vader van Sørby geeft aan dat de finale in het geheel "extreem onprofessioneel" geregeld was: ze moest de kosten voor het verdere verloop van haar reis zelf betalen, er werden niet genoeg kleren meegenomen en het was haar niet toegestaan cadeautjes voor haar collega's mee te nemen.

Giraffe komt om door blikseminslag

UtCollector had ons via de newssubmit het volgende vertaald te melden:

In Disney's Animal Kingdom in Florida is maandag een giraffe overleden nadat hij door de bliksem getroffen werd.

Volgens een woordvoerder van Disney trok er die dag een zware storm over het park. Doordat deze vrij onaangekondigd kwam, was er geen tijd meer om de dieren op tijd binnen te brengen. Hoewel er door het hele park bliksemafleiding stond, werd de 6 jaar oude giraffe toch geraakt. Hij was op slag dood.

Baby overleden door ongeval in caravan

Hann21, jOukeOukebOuke en Michel van Bergen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op een camping in Baarle-Nassau is een vijf maanden oude baby door een ongeval in een caravan om het leven gekomen.

De ouders van het jongetje uit Hank (Noord-Brabant) waren op bezoek bij familie, die op de camping verbleef. De moeder had het kind omringd door kussens in een stapelbed gelegd. Toen zij tien minuten later naar haar kind kwam kijken, bleek dat het jongetje tussen het bed en de caravanwand was gegleden. De opening bleek net groot genoeg te zijn om het lichaam door te laten, maar te klein voor het hoofd. Hierdoor liep de baby nekletsel op en overleed hij ter plaatse.

Rolstoeler steelt ringen t.w.v. 650 Euro

jOukeOukebOuke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Tilburg heeft een tot nu toe nog onbekende man zaterdag een cassette met daarin 98 zilveren ringen gestolen. De man zat in een elektrische rolstoel.

Rond half vier kwam de man een winkelcentrum binnen, reed naar een verkooptafel waarop de ringen stonden en stak één van de ringen in zijn zak. Toen de verkoper hier wat van zei, lukte het de verdachte een hele doos met ringen mee te nemen en er vandoor te gaan. De verkoper zette direct de achtervolging in, maar wist de man niet in te halen. De waarde van de ringen bedraagt ruim 650 euro.

Afgelopen maandag werd in Eindhoven een rolstoeler gearresteerd omdat hij een tosti-ijzer gestolen zou hebben.

Jongetje (4) overlijdt na aanrijding

Traag had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Ooltgensplaats (Zuid-Holland) is woensdag een vierjarig jongetje om het leven gekomen nadat hij was aangereden door een vrachtwagen.

Het knulletje fietste rond elf uur 's ochtends op een verbindingspas van de Julianastraat naar de Prins Bernhardstraat tussen zijn moeder en zusje in. Plotseling haalde het jongetje zijn zusje in en reed daarbij de straat op. Een aankomende vrachtwagen kon hem niet ontwijken en reed het slachtoffertje aan. De jongen overleed ter plaatse.

Vorige Turkse politieke top was corrupt

De complete top van de vorige generatie politici in Turkije, die tot aan de landelijke verkiezingen van 3 november vorig jaar de touwtjes in handen had, was door en door corrupt. Dat stelt een parlementaire commissie die vijf maanden onderzoek heeft verricht.

Zeker 25 voormalige ministers, waaronder ex-premier Bülent Ecevit, de voormalige vice-premiers Mesüt Yilmaz en Devlet Bahceli, de oud-minister van Buitenlandse Zaken Sükrü Sina Gürel en de oud-minister van Economie Kemal Dervis, zouden zich hebben schuldig gemaakt aan corruptie. De politici deden dit door onder meer de privatiseringswet te overschrijden, bedrijven onrechtmatig gunsten te verlenen en in meerdere opzichten misbruik te maken van hun macht.

Het Turkse parlement moet de aantijgingen van de onderzoekscommissie nog overnemen. Als dat gebeurt dan zal het Turkse Hooggerechtshof een strafrechtelijk onderzoek openen naar de voormalige machthebbers.

De macht in Turkije is nu in handen van de islamitische AKP-partij van Recep Tayyip Erdogan. Velen hebben angst de AKP nu zelf justitie wil gebruiken om de politieke tegenstanders aan te pakken. De vorige regering deed dat op hun beurt ook tegen Erdogan, door hem van aanmoediging van religieuze haat te beschuldigen.

VVD-kamerlid haalt uit naar 'Links'

Geert WildersVVD Tweede Kamerlid Geert Wilders heeft het niet zo op de linkse politiek. Terwijl de complete Kamer op reces is laat Wilders in een interview, dat gisteren in Trouw gepubliceerd werd, weten ''Links'' als het tweede gevaar voor Nederland te zien. Eerder al wees Wilders op het gevaar van islamtisch fundamentalisme.

Mocht links aan de macht komen in Nederland, dan ziet Wilders het rampscenario al voor zich: ''Alles zou fout gaan. De staatsschuld zou torenhoog worden, uitkeringen stijgen, asielzoekers zouden in paleizen worden gehuisvest en de overheid zal alom aanwezig zijn, nog net niet genoeg om te controleren of je je tanden wel drie keer per dag hebt gepoetst''.

Er is volgens Wilders echter weinig aan te doen, want zo stelt de VVD'er: ''iedereen heeft recht op zijn eigen ideeën, ook al zijn ze abject''. In het interview laat Wilders verder weten gek te worden van het poldergedoe.

140 fans naar Jims verjaardag

Fans van Jim Bakkum, finalist uit Idols, kunnen binnenkort tijdens een heel speciale gelegenheid in contact komen met hun idool. Op 10 augustus viert Jim namelijk zijn verjaardag. Naast familie en vrienden kunnen ook enkele fans bij dit feest aanwezig zijn.

Om hiervoor in aanmerking te komen kunnen fans een persoonlijke verjaardagswens naar Jim sturen, voorzien van twee streepjescodes van Jims favoriete tussendoortje. In totaal zeventig winnaars zullen een tweepersoonskaart voor Jims Sixteen Party ontvangen.

NOS wil deel Canal+ overnemen

De Nederlandse Omroep Stichting (NOS) wil, mogelijk samen met de commerciële zenders SBS en de Holland Media Groep, Canal Digitaal - een dochter van Canal+ - overnemen. De NOS hoopt hiermee te voorkomen dat de zender, die alle Nederlandse tv- en radiozenders via de satelliet doorgeeft, in handen komt van UPC. Canal+ en UPC zelf weigeren commentaar.

Canal+ staat al een tijdlang in de belangstelling van UPC. De Nederlandse kabelgigant wil de zender, voorheen bekend als 'Filmnet', overnemen van de huidige eigenaar: het Franse mediaconcern Vivendi. Dat bedrijf kampt met een schuld van dertig miljard euro.

Volgens Joop Daalmeijer, netmanager van Nederland 2 en in het verleden baas bij Canal+, mag de leiding over Canal Digitaal nooit in handen komen van UPC: "De diensten zijn tot nu toe uitstekend geleverd, maar het is de vraag of dat onder een nieuwe operator ook gebeurt."

Vorige week heeft het bestuur van de NOS gepoogd SBS en HMG achter hun plannen te scharen. SBS is echter niet serieus geïnteresseerd: "Het moederbedrijf van UPC is voor 24 procent aandeelhouder in SBS, dus wij hebben, denk ik, weinig te vrezen", aldus een woordvoerder. Daalmeijer: "Daarnaast zit de HMG momenteel zonder directievoorzitter, dus kan niet besluiten."

UPC geeft geen commentaar en zegt 'zoals altijd naar alle opportunities te kijken'.

Festivalnieuws: TW CLassics, Lowlands

TW Classics
Op zondag 7 september vindt in Werchter, België, de tweede editie van TW Classics plaats. Onlangs werd het programma, bestaande uit vijf bands, gecompleteerd met de bevestiging van The Simple Minds. Daarnaast zijn er optredens van De Mens, Therapy? en Clouseau. Headliner van het festival is Rolling Stones. Kaarten voor dit festival zijn reeds uitverkocht.

Lowlands
Ook vandaag is er weer nieuws van het Lowlands-front. Het literatuurprogramma is namelijk compleet, met onder meer Jan Mulder, Ruben van Gogh, Maarte van der Elzen en Heleen van Royen. Daarnaast is er de Poetry Slam interland tussen Nederland, Duitsland en België. In de categorie straattheater is De Zingende Rolstoel bevestigd. Meest recente toevoeging aan het programma is het onderdeel 'Crownchamps Presents'. In de zaterdagnacht kunnen dance liefhebbers genieten van de draaikunsten van Bong-Ra, Drifter TV, Sage & Westrum , Noble & Denny D, Rekzr & Krypton, Perry & Michel, Lexicon, Frank E en Ammo. Ze worden bijgestaan door Mc Redman & Mc Mos en de Kyra Showgirls. Lowlands vindt plaats van 29 t/m 31 augustus in Biddinghuizen.

Hoge strafeisen na A'damse martelsessie

Voor de rechtbank in Amsterdam zijn gisteren lange gevangenisstraffen geëist tegen vier verdachten die beschuldigd worden van zware marteling. De vier hebben op 19 januari in een flat aan de Nachtegaallaan twee mannen ernstig mishandeld, die zij er van verdachten cocaïne te hebben gestolen.

De twee slachtoffers, H.B en N.K, zouden een pakketje coke van drie of vier kilo naar Engeland meenemen. Toen zij hun auto hadden geparkeerd werd het gestolen uit hun kofferbak. Daarop belden ze de twee opdrachtgevers die uit woede een martelpartij op touw zetten, omdat ze dachten dat de twee de coke zelf achterover hadden gedrukt.

In de flat werden de slachtoffers aan handen en voeten gebonden en bewerkt met een gloeiend strijkijzer. Daarna werd zout gestrooid in de verse brandwonden op rug, buik, nek en armen. De twee ontkwamen aan verdere marteling doordat één van hen een ''bekentenis'' deed.

De opdrachtgevers van de martelsessie, de broers Hamid (22) en Jasin (26) El-B., hoorden ieder 15 jaar tegen zich eisen. Die straf is ook voor de cocaïne smokkel. Tegen hun neef Abdella S. (24), werd negen jaar geëist. Tien jaar luidde de eis tegen de Hasan Adel el B. (24), die wegens zijn postuur als beul werd ingezet.

Voor de rechter zei één van de slachtoffers onmenselijke en ondraaglijke pijn te hebben gehad. Hij en zijn maat verklaarden dat ze zelfmoord hadden gepleegd als ze er de kans toe hadden gehad. Het Riagg heeft zelfs één van de slachtoffers naar een kliniek voor oorlogsslachtoffers moeten verwijzen.

Uitspraak 6 augustus .

Steeds minder overschot aan vrouwen in Nederland

Het surplus aan vrouwen in Nederland neemt steeds meer af. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag bekend heeft gemaakt. Nederland telde op 1 januari van dit jaar 161.630 meer vrouwen dan mannen.

Het vrouwenoverschot is met name op hogere leeftijd aanwezig. Dit komt doordat vrouwen gemiddeld ouder worden dan mannen. Het overschot is ongeveer 5700 personen minder dan twee jaar geleden. Vier jaar geleden was dit verschil nog ruim 12.000 personen.

Tegenwoordig worden mannen gemiddeld steeds ouder. Dit verklaart dan ook het betere evenwicht. Nederland telde per 1 januari 8.177.101 vrouwen en 8.015.471 mannen. Het is voor het eerst in de geschiedenis, dat er in Nederland meer dan acht miljoen mannen wonen.

Man wil met vreemd schip naar Florida varen

Een man uit Emmeloord heeft een wel heel vreemd en ambitieus plan: hij wil van Urk naar Florida varen. Op het eerste gezicht geen nieuws, ware het niet dat de man wil gaan varen met een schip gemaakt van ijsstokjes.

De oorspronkelijk uit de Verenigde Staten afkomstige Robert McDonald heeft er alle vertrouwen in. Ongeveer één ton stevige lijm en zeker tien miljoen ijsstokjes moeten in mei volgend jaar zijn omgetoverd in een gigantische replica van een Vikingschip. "Die lijm is supersterk en 'zoutwaterproof' en de ijsstokjes zijn van tropisch hardhout. Dat kan niet stuk'', zo zegt de man.

McDonald wil met het schip van Urk helemaal naar Florida varen. Onderweg zal de man langs gaan bij het gebouw van Guinness World Records in Londen om een nieuw record op zijn naam te schrijven.

De man heeft het huidige 'ijsstokjesschiprecord' ook al op zijn naam staan. Drie jaar geleden bouwde hij met 18.000 houtjes een replica van het voormalig oorlogsschip de Zeven Provinciën. Om dat record te breken moeten er dit keer vijftien mensen gedurende minimaal tien minuten op het schip staan.

Een boek over de Vikingen heeft McDonald geïnspireerd tot zijn huidige project. "Ik werd verliefd op de schepen van de Vikingen. Dit schip wordt op ware grootte (vijftien meter lang en drie meter breed) gebouwd. Ik ga ook dezelfde vaarroute volgen die zij ongeveer 1500 jaar geleden aflegden. Dat is na Engeland via Schotland, de Shetlandeilanden, Groenland, IJsland en Canada, naar Florida.''

Nederlandse winst in tour etappe

De 17e etappe van de Tour de France, van Dax naar Bordeaux, is gewonnen door de Nederlander Servais Knaven. Het is eerste etappezege in de zeven tours die Knaven tot nu toe heeft gereden.

Knaven reed op ruim 15 kilometer voor de meet in zijn eentje weg uit een kleine kopgroep van 10 man, dat 8 minuten voor lag op het peloton. In dat kopgroepje zaten ook Leon van Bon en Bram de Groot. Zij werden respectievelijk vierde en negende op 17 seconden van Knaven.

Meer Tournieuws op de Fok! Tourmanager

Congratulations Servais!

Aldus de site le Tour, Servais Knaven won pijlsnel de etappe van Dax naar Bordeaux. Het was zijn eerste etappezege in de Tour.

Al jaren hikte Knaven tegen een etappezege aan, hij kwam altijd net tekort. Vandaag sprong hij op zeventien kilometer van de meet weg uit een kopgroep van 10 man. Knaven bleef ze allemaal voor. Leon van Bon (4e) en Bram de Groot (9e) zorgden voorts voor een grote succesvolle Nederlandse inbreng vandaag.

De uitslag:

1 KNAVEN Servais NED QSD in 3h 54' 23"
2 BOSSONI Paolo ITA CAL at 00' 17"
3 MENGIN Christophe FRA FDJ at 00' 17"
4 VAN BON Leon NED LOT at 00' 17"
5 COMMESSO Salvatore ITA SAE at 00' 17"
6 GARCIA ACOSTA Vicente ESP BAN at 00' 17"
7 LÜTTENBERGER Peter AUT CSC at 00' 17"
8 CLAIN Médéric FRA COF at 00' 17"
9 DE GROOT Bram NED RAB at 00' 17"
10 PARRA Ivan COL KEL at 01' 55"
11 MC EWEN Robbie AUS LOT at 08' 06"
12 ZABEL Erik GER TEL at 08' 06"
13 COOKE Baden AUS FDJ at 08' 06"
14 HUSHOVD Thor NOR C.A at 08' 06"
15 GUIDI Fabrizio ITA TBI at 08' 06"
16 GLOMSER Gerrit AUT SAE at 08' 06"
17 NAZON Damien FRA BLB at 08' 06"
18 NAZON Jean-Patrick FRA DEL at 08' 06"
19 PAOLINI Luca ITA QSD at 08' 06"
20 FLICKINGER Andy FRA A2R at 08' 06"

Schietpartij in stadhuis New York

Beetle, Leejow, Mista, Hann21, UtCollector, Eek_A_Mouse en RicXDesign hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de New Yorkse City Hall is gisteren een raadslid doodgeschoten. Ook werd een medewerker van het stadhuis geraakt, die later aan zijn verwondingen bezweek.

De schutter heeft een aantal keren gericht geschoten op de afgevaardigde van het stadsdeel Brooklyn, James Davis. Davis was een voormalig politieagent, en had kritiek op de politie, die in zijn ogen wel eens buitensporig hard optrad.

Naast de genoemde slachtoffers raakte volgens burgemeester Bloomberg van New York tenminste één ander persoon gewond. Bloomberg was zelf aanwezig in het stadhuis op het moment dat de schietpartij plaatsvond. Hij zei dat het hier niet om "terrorisme" gaat, maar dat hij het voorval een aanval op de democratie vindt. Op CNN werden getuigen geciteerd die zeiden dat de schutter zelf ook gewond geraakt is.

De politie heeft de omgeving van City Hall afgesloten, waardoor het verkeer in het zuiden van Manhattan verstoord raakte. De dader, een politiek rivaal van Davis, werd door een bewaker beschoten en bezweek aan zijn verwondingen.

Olympische vlam volgend jaar in Amsterdam

De Olympische vlam zal op woensdag 23 juni 2004 in Amsterdam aankomen. De organisatie van de Olympische Spelen in Athene 2004 organiseert een rondgang van de fakkel waarbij alle steden worden aangedaan waar ooit de Zomerspelen zijn gehouden. In Amsterdam werden de Olympische Spelen van 1928 gehouden.

Honderd sporters zullen de fakkel in en rond Amsterdam dragen, gedurende een estafette die eindigt in het Olympisch Stadion. Daar is nog een viering in aanwezigheid van veel oud-Olympiërs. In het Olympisch Stadion brandde het symbolische vuur 75 jaar geleden voor het laatst.

Op 13 augustus 2004 zal het vuur in Athene worden ontstoken. In die stad werden in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen gehouden.

Veel bouwplaatsen gevaarlijk

Zeker éénderde van alle bouwplaatsen die de Arbeidsinspectie in juni heeft gecontroleerd, is onveilig bevonden. Het werk is vorige maand op ten minste 130 bouwplaatsen stilgelegd, totdat verbeteringen werden doorgevoerd. Dat heeft de Arbeidsinspectie vandaag bekend gemaakt.

De inspectiedienst van het ministerie van Sociale Zaken heeft in juni in totaal 440 contrôles uitgevoerd in de bouw. Daarbij werden ruim 380 overtredingen geconstateerd. Het merendeel van de overtredingen, ongeveer zestig procent, heeft te maken met valgevaar. Vaak ontbraken leuningen langs platte daken, bleken steigers onvoldoende beveiligd of waren er open gaten in hogergelegen verdiepingen.

De Arbeidsinspectie heeft in totaal zeventig boetes uitgedeeld, waarvan zeven aan werknemers die geen beschermingsmiddelen droegen. De contrôles waren onderdeel van een Europese inspectiecampagne van bouwplaatsen. In de bouw vallen jaarlijks ongeveer 25 doden. Dat is een kwart van het totaal aantal doden door bedrijfsongevallen in Nederland.

Uitvaart doodgestoken jongen druk bezocht

Zeker duizend mensen hebben in de Sint Lucaskerk in Tilburg de uitvaartdienst bijgewoond van de 18-jarige jongen, die vorige week werd doodgestoken.

Na de dienst werd de jongen in besloten kring gecremeerd. De dood van de jongen leidde tot veel commotie in Tilburg. Het gebied waar hij werd overvallen zou onveilig zijn. Er wonen veel Antillianen in de buurt.

Burgemeester Stekelenburg zal met de Antilliaanse jeugd en de politie overleg gaan voeren. Vier Antilliaanse jongeren worden verdacht van betrokkenheid bij het doodsteken van de jongen.

CIA en FBI faalden jammerlijk voor 11 september

lovelotte en Robertje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De aanslagen op de Verenigde Staten van 11 september 2001 in New York en Washington hadden niet hoeven plaatsvinden. Dit scenario zou mogelijk geweest zijn als de CIA en FBI beter hadden samengewerkt.

Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse congres. Het rapport maakt melding van enorme blunders en het ontbreken van professionaliteit. Ook blijkt dat de communicatie tussen de inlichtingedienst CIA en de federale recherche FBI ronduit slecht te noemen was.

Twee kapers werden door beide diensten lange tijd in de gaten gehouden. Ze werden echter niet opgepakt. De twee zaten in het vliegtuig dat uiteindelijk in het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, vloog. Bij twee andere aanslagen vlogen vliegtuigen in het World Trade Centre (WTC), dat hierdoor instortte.

Aan het rapport van 900 pagina's is bijna twee jaar gewerkt. Bij de aanslagen vielen bijna 3000 doden.

Indiase man gecastreerd door eunuchen

Neftizz, krullie, jwammes24, Robertje en Spons hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man heeft in de noordelijke staat Himachal Pradesh in India aangifte gedaan van castratie door een groep eunuchen. De uitgestotenen zouden hem hebben bedwelmd en daarna zijn penis hebben afgehakt. De 21-jarige Indiër zou ooit voor de groep op de drums hebben gespeeld, aldus de politie.

Eunuchen zijn transseksuelen, gecastreerde mannen of hermafrodieten die door hun familie zijn uitgestoten. Door middel van optredens op familiefeesten of door te bedelen, voorzien ze in hun inkomsten. In vroegere tijden bewaakten eunuchen, waarvan er zo'n half miljoen zijn in India, de harems van de machthebbers. Daarom worden ze ook wel 'bewakers van de liefde' genoemd.

De verminkte man, Sonu, verklaarde dat twee eunuchen hem wisten over te halen om mee te gaan naar een andere stad in de omgeving. "Ik kreeg slaapmiddelen toegediend en toen ik bewusteloos was, voerden ze op grove wijze chirurgie uit op mijn penis". Toen hij wakker werd bij het beroemde monument Taj Mahal ontdekte hij tot zijn grote schrik dat zijn geslachtsdeel verdwenen was.

Telegraaf wil ook op zondag krant

De Telegraaf overziet op dit moment de mogelijkheden om de krant ook op zondag te laten verschijnen. Het is de bedoeling dat de zondagskrant niet alleen in de losse verkoop is te krijgen, maar ook bij abonnees wordt bezorgd. De eerste zondagskrant moet eind dit jaar verschijnen, zo is het streven.

De Telegraaf heeft al met vakbonden en het distributiebedrijf overlegd. Grootste probleem is volgens tv-maker Pieter Storms, die ooit zelf De Krant op Zondag uitgaf, de bezorging. Daaraan is volgens hem zijn initiatief begin jaren 90 ten onder gegaan.

Ook Frank Volmer, commercieel directeur van De Telegraaf, zegt dat het grootste probleem de bezorging is. "We hebben op zondag 10.000 mensen nodig die een krant willen rondbrengen."

De Telegraaf is de grootste krant van Nederland met zo'n 800.000 vaste abonnementen.

BBC filmt UFO's boven Worcestershire

Dinsdag heeft een cameraman van de BBC drie heldere lichten boven de Malverns heuvels nabij het dorp Hanbury in Worcestershire, Engeland gefilmd. Sommigen denken dat het vuurwerk was, maar cameraman Tom Hines, die voor de BBC drama serie Doctors werkt, is overtuigd dat het UFO's waren.

"Ik zag twee heldere lichten, en in de eerste instantie dacht ik dat het sterren waren", zegt Hines. "Echter ze begonnen te verdwijnen en dan elders opnieuw te verschijnen. Op een gegeven moment waren er drie heldere lichten. Ik heb mijn camera gepakt en het verschijnsel gefilmd".

"Ze bleven verschijnen op willekeurige punten in de lucht". John Dawson uit Hanbury, zag de lichten ook. "We zijn alle mogelijke verklaringen bij langs gegaan, of het bijvoorbeeld vuurwerk kon zijn, maar we konden geen mogelijke verklaring vinden."

BBC Midslands Today's wetenschapscorrespondent David Gregory heeft de video bekeken, en heeft het er met UFO experts over gehad. Hij zegt: "Het zouden de Hanbury Orbs geweest kunnen zijn. Dit zijn lichten waarvan bekend is dat ze boven het landschap zweven in dit gebied. Maar wat het is, weet niemand zeker."


Klik hier voor de BBC nieuwspagina met de video.
Klik hier voor de naar AVI formaat geconverteerde video.
Klik hier voor de laatste graancirkelformaties in juli verschenen in Engeland.

Politiemannen en arrestant verongelukt

Psycho_Taz, Wurmie, jOukeOukebOuke, vosss, Clickclick en Maan_man hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de N224 zijn vanochtend twee politiemannen en een arrestant om het leven gekomen bij een verkeersongeluk. De drie mannen zaten in een politiewagen welke frontaal in botsing kwam met een tegenligger.

Het ongeval gebeurde nabij de oprit van de A30 ten hoogte van Barneveld. Eén agent en de arrestant overleden ter plekke, de tweede agent bezweek later aan zijn verwondingen. De tegenligger raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft nog geen oorzaak gevonden voor het ongeval maar geeft aan zeer bedroefd te zijn door de dood van de drie mannen.

Mogelijk moskee in Madurodam

GTV, Jaap en PIM4EVER hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Binnen anderhalf jaar zal Madurodam waarschijnlijk één of meer moskeeën rijker zijn. Directeur Peter Verdaasdonk vindt dat ook het kleine stadje bij Den Haag met zijn tijd mee moet. We leven in een multiculturele samenleving. Moskeeën horen bij onze cultuur, ook in bouwkundig opzicht.

Doordat de Islam uit verschillende stromingen bestaat wordt er op dit moment onderzocht op welke manier de Islamitische invloed op Nederland het beste kan worden uitgebeeld. Men wil geen nadruk leggen op één stroming en zo een ander voor het hoofd stoten.

Raadslid wil racebaan in Rotterdam

Drag0nsden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Rotterdamse gemeenteraadslid Michiel Smit (Nieuw Rechts) wil dat er een legale raceplek komt in de stad. Volgens hem moet er voor alle jonge en oude Rotterdammers die willen racen met hun auto, scooter of motor, in de eigen stad een racebaan komen.

Smit noemt als mogelijke locaties luchthaven Zestienhoven, de Maasvlakte of de Waalhaven. Door het inrichten van een legale plek zou de politie volgens Smit minder manschappen kwijt zijn aan het achtervolgen en oppakken van racers. Ook zouden er minder illegale races zijn.

Afgelopen maandag kwam een inwoner van Dordrecht in zijn woonplaats om het leven bij illegaal racen.

Zeebiologe gedood door zeeluipaard

Beetle had ons via de newssubmit het volgende herschreven te melden:

Een tragedie voor het Britse Antartic Survey centrum (BAS) welke onderzoek doet op Antarctica. Terwijl zeebiologe Kirsty Brown rondsnorkelde in zee werd ze zonder aanleiding aangevallen door een zeeluipaard en onder het ijs getrokken. Haar collega's hebben haar boven water kunnen halen om vervolgens een uur lang zonder succes hartmassage toe te passen.

Zeeluipaarden staan er niet bekend om zonder aanleiding mensen aan te vallen.

Overleg over Antilliaanse jeugd in Tilburg

von_manstein had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Tilburg zal vanmiddag op initiatief van burgemeester Johan Stekelenburg overleg worden gevoerd tussen de gemeente en de welzijnsinstellingen in de stad. Het overleg zal gaan over Antilliaanse probleemjongeren.

Directe aanleiding is het doodsteken van de 18-jarige Bart Raaijmakers; vier Antillaanse jongeren worden hier van verdacht. Gisteren maakte Stekelenburg bekend dat de vier geen strafblad hebben, en niet bekend stonden als probleemgevallen.

Volgens een woordvoerder van de burgemeester is het de bedoeling vanmiddag 'wat lijnen uit te zetten' met het jongerenwerk Attak, de organisatie van Antillianen in Tilburg, welzijnskoepel Twern, ROC en de politie. Stekelenburg zei eerder deze week dat de hulp aan Antilliaanse jongeren in Tilburg tot dusver wellicht te versnipperd is geweest.

Overigens werden er afgelopen maandagnacht in Tilburg wederom misdaden gepleegd door jeugdige Antillianen van 15, 17 en 20 jaar: een straatroof en een aanranding met mishandeling. Voorzitter L. Colastica van zelforganisatie Sirkulo Antiyano Tilburg (SAT) reageerde opnieuw ontzet op het bericht dat er weer Antillianen bij zware misdrijven betrokken zijn geweest. "Ik heb hier geen woorden voor. Dit is afschuwelijk''. Wel houdt hij vol dat het om een relatief kleine groep jonge criminelen gaat: "Met de meesten gaat het wel goed''.

Column: Betaal jij mijn boete?

In augustus vorig jaar kwamen twee Amsterdamse Albert Heijn-medewerkers in het nieuws, toen zij een overvaller wisten aan te houden. Nu komt het vast vaker voor dat overvallers of winkeldieven worden aangehouden, maar deze zaak kwam in het nieuws omdat de betreffende overvaller aangifte had gedaan van mishandeling. Bij het optreden van de supermarktmannen zou teveel geweld gebruikt zijn. De rechter gaf de overvaller hier gelijk in, wat vele Nederlanders tegen de borst stuitte. Niet alleen een groot aantal Fok!kers was verontwaardigd, Prins Bernhard himself vond ook dat dit niet kon en bood aan de opgelegde boete te betalen.

CD Review: Electric Six - Fire


Men neme een vleugje rock en een toefje disco, gooit het in een blender en voegt er een scheutje synthesizergeriedel aan toe et voila, je hebt Electic Six. Dan pakt men een simpel gitaarriffje en een compleet idiote frontman et voila, een nummer van Electric Six is geboren. Uiteindelijk plakt men dertien van deze nummers aan elkaar en je hebt een album. Hoe het klinkt? Dat vertel ik je op de volgende pagina.

McCartney wil fastfoodkippen beschermen

Paul McCartney heeft Kentucky Fried Chicken (KFC) opgeroepen de kippen, die zij verwerken in hun maaltijden, een beter leven te geven.

De fastfoodketen ontkent alle kritiek over kippenmishandeling van de hand en zei tegen de vegetarische McCartney het volgende: Just 'Let it be', sir Paul. McCartney stuurde een open brief aan KFC en moederbedrijf Yum! Brands in de Louisville Courier-Journal, de lokale krant in KFC's thuishaven in de staat Kentucky.

De oproep van sir Paul kwam vlak nadat een dierenrechtenorganisatie KFC voor de rechter daagde. KFC zou misleidende advertenties hebben geplaatst over hoe de leveranciers kippen behandelen.

Volgens de dierenactivisten en McCartney worden de kippen zo vetgemest, dat ze niet meer in staat zijn om op hun eigen poten te staan. Ook branden de leveranciers de snavels af en koken ze de kippen levend in tanks om de veren te verwijderen.

De ex-Beatle riep de directeur van Yum! Brands op een einde te maken aan deze praktijken. "Als KFC betaalde om katten en honden zo te laten behandelen, zouden ze aangeklaagd worden voor dierenmishandeling'', meent McCartney. KFC blijft van mening dat het 'weer zo'n publiciteitsstunt' is van de dierenrechtenorganisatie.

Deense predikant weer aan het werk

Een Deense lutherse predikant, die was geschorst, omdat hij had gezegd niet in God te geloven, kan weer aan de slag. Dat is door het Deense persbureau Ritzau woensdag gemeld.

Bisschop Lise-Lotte Rebel van Helsingor heeft de schorsing opgeheven nadat de 55-jarige Thorkild Grosboell spijt had betuigd over zijn uitlatingen in een interview in mei.

De predikant had in de krant Weekendavisen beweerd, dat hij niet gelooft in een scheppende God, de opstanding van Jezus en het leven na de dood. Grosboell zei later dat zijn woorden verkeerd waren overgenomen. Ook zouden zijn uitspraken té kort door de bocht weergegeven zijn. Toch nam hij zijn woorden gedurende een lange periode niet terug.

Nu de predikant toch spijt heeft betuigd, komt er een einde aan de schorsing, die zeven weken heeft geduurd. Toen Rebel de maatregel tegen Grosboell nam, zei ze dat de predikant de tijd moest gebruiken om na te denken over zijn ,,totaal onaanvaardbare'' uitlatingen. ,,Met zijn opmerkingen heeft hij twijfel gezaaid over waar de kerk voor staat'', aldus de bisschop destijds.

Honderden kerkgangers hielden een protestbijeenkomst tegen de schorsing, omdat ze vinden dat de staatskerk verschillende meningen moet kunnen tolereren. Volgens Rebel is er veel ruimte voor variatie in de kerk, maar het ongeloof van Grosboell ging volgens haar té ver.

De uitspraken van de predikant leidden tot een verhit debat over de rol van de kerk in Denemarken. De Lutherse Kerk in Denemarken is de staatskerk. Ongeveer 88 procent van de Denen is er lid van. Predikanten en bisschoppen worden door de overheid betaald. Grosboell is sinds 1991 predikant in Taarbaek, een kustplaats even ten noorden van de hoofdstad Kopenhagen.

Nederlanders in Ecuador vermoord

In Ecuador zijn twee mensen vermoord. Het gaat waarschijnlijk om Nederlandse toeristen. Dat meldt de politie in het Zuid-Amerikaanse land.

Het zou gaan om een dubbele roofmoord. De lichamen van de twee Nederlanders, een 42 jaar oude man en zijn tien jaar oude dochter, werden aangetroffen in een ravijn in de provincie Cotapaxi. De lichamen zijn overgebracht naar de provinciehoofdstad Latacunga.

Een woordvoerster van de Nederlandse ambassade in de hoofdstad Quito heeft de vondst van de twee lichamen bevestigd. Over de toedracht wist zij nog niets zeggen. "De politie is bezig met een onderzoek. Wij wachten nog op de resultaten.''

'Denk aan Henk' stopt per 1 september

Jonez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

We meldden het al eerder, maar het is nu echt definitief: Henk Westbroek stopt met het 3FM-programma 'Denk aan Henk'. De VARA en Westbroek hebben dit in goed overleg besloten. Daarmee komt ook een einde aan de presentatiewerkzaamheden van Henk Westbroek voor de VARA.

Henk Westbroek begon zijn carrière bij de VARA in 1983. Hij presenteerde toen het programma 'De Popkrant', waarin onbekend Nederlands talent de kans kreeg zich te manifesteren. Ook presenteerde Westbroek het hardrock-programma 'Vuurwerk'. Sinds 1991 presenteert hij 'Denk aan Henk'.

Foto: VARAHenk Westbroek was graag nog enige jaren doorgegaan met 'Denk aan Henk'. Hij heeft er echter begrip voor dat de VARA een nieuwe invulling wil geven aan de zendtijd op 3FM: 'Het bevreemdt me niet dat de VARA er na twintig jaar belang bij heeft de samenwerking te beëindigen. Ik kijk met plezier terug op mijn periode bij de VARA. Weliswaar zijn er in het verleden enige wrijvingen geweest, maar dat is onvermijdelijk als er zo lang wordt samengewerkt', aldus de Utrechtse presentator.

Foto: VARA

Priester verstoorde F1-wedstrijd

1750GTV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De man die afgelopen zondag tijdens de Grand Prix van Groot-Brittanië de wedstrijd verstoorde is, naar nu blijkt, een priester. Vader Neil Horan klom over de hekken en rende op Hangar Straight de coureurs tegemoet. Om ongelukken te voorkomen werd de race onmiddelijk geneutraliseerd.

Inmiddels is duidelijk waarom de priester zijn eigen leven op het spel zette. Hij zag het namelijk als zijn plicht om de wereld te waarschuwen dat haar einde nadert. Vader Horan had hiervoor speciaal een oranje kilt met een Davidster aangetrokken en hij droeg een spandoek bij zich met de tekst: 'Read the Bible, the Bible is always right.'

Als de aarde besluit niet te vergaan, zal de priester alsnog worden aangeklaagd omdat hij zich op verboden terrein bevond.

100 miljoen batterijen nog niet ingeleverd

Circa 100 miljoen lege batterijen liggen in de Nederlandse huishoudens te wachten om te worden ingeleverd bij de chemokar of bij andere verzamelpunten. Dit komt neer op gemiddeld 16 lege batterijen per huishouden. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Batterijen (StiBat).

De laatste jaren levert 71 procent van de Nederlanders de lege batterijen in. De rest gooit de lege batterijen gewoon in de vuilnisbak. De StiBat probeert het aantal ingeleverde batterijen binnen vijf jaar naar 80 procent te krijgen.

"We zijn afhankelijk van de consument. Die is van goede wil, maar, zo is uit onderzoek gebleken, hij doet niet altijd wat hij zegt te willen doen. Zo bewaren mensen lege batterijen met de bedoeling ze in te leveren, maar uiteindelijk gooien ze ze dan toch weg", zegt StiBat-woordvoerder F. de Buck.

De StiBat gaat onder meer op basisscholen en op middelbare scholen kinderen stimuleren om milieubewuster met hun lege batterijen en accu's om te gaan.

800 kinderen misbruikt in Amerikaans bisdom

Bijna achthonderd personen beweren dat zij als kind seksueel zijn misbruikt in het Amerikaanse aartsbisdom Boston. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse justitie over de misstanden binnen het bisdom. De openbaar aanklager van Massachusetts noemde de geschiedenis van misbruik door geestelijken sinds 1940 "onthutsend".

De openbaar aanklager heeft zijn afkeuring uitgesproken, over de manier waarop het bisdom de talrijke affaires in de doofpot heeft proberen te stoppen. Het onderzoek, dat zestien maanden in beslag nam, heeft echter niet voldoende bewijs opgeleverd om leiders of medewerkers van het aartsbisdom te kunnen vervolgen.

Vorig jaar zag de kardinaal van Boston zich gedwongen af te treden naar aanleiding van de onthullingen over het onafgebroken misbruik. Hij zou de priesters die zich aan misbruik schuldig maakten de hand boven het hoofd hebben gehouden.

Na etappe 16

Tyler Hamilton bleek ondanks zijn fragiele sleutelbeen nog in staat tot een knappe etappezege. Zijn Tour is daarmee geslaagd, daar tevens thuis een mooie film hem zal wachten. Erik Zabel pakte kostbare punten voor de Groene trui en bleek andermaal de best overlevende sprinter te zijn. Hij wenst zijn 7e Groene trui. Er zijn nu nog 149 renners in koers.

Etappe 16 Pau - Bayonne

Gele trui: Lance Armstrong (US Postal)
Groene trui: Baden Cooke (FDJeux.com)
Bolletjestrui: Richard Virenque (Quick Step - Davitamon)
Witte trui: Denis Menchov (iBanesto.com)
Strijdlustigste renner: Tyler Hamilton (CSC)
Rode lantaarndrager: Hans de Clercq (Lotto-Domo)

Incidenten:
Opgave Nick Gates (Lotto-Domo), ziekte
Opgave Remmert Wielinga (Rabobank), ziekte

Chaam: Petacchi versus Cipo

Uit de Tourkaravaan druppelen reeds veel berichten over wat er na te doen. De criteriums worden reeds verdeeld.
De organisatie van de Acht van Chaam heeft reeds viervoudig ritwinnaar Alessandro Petacchi gecontracteerd. Dat belooft veel voor de koers op 30 juli, want Mario Cipollini blijkt terug te zijn van vakantie in Egypte en is wel te porren voor een race tegen zijn landgenoot.

In Stiphout op 29 juli zal Jan Ullrich rijden. De Duitser is selectief in koersen in Nederland en zal mogelijk alleen hier te bewonderen zijn.

Boxmeer (28 juli) heeft Alexandre Vinokourov en ook De draai van de kaai te Roosendaal mag hem 4 augustus verwachten.


Noodweer richt flinke schade aan in Duitsland

lovelotte had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het westen van Duitsland hebben hevige regen, harde wind, overstromingen en blikseminslagen veel schade aangericht. In Keulen en in de omgeving van Aken zijn belangrijke doorgaande autowegen afgesloten door omgewaaide bomen.

In Keulen moest de brandweer wel 370 keer uitrukken vanwege meldingen van stormschade, ondergelopen kelders en andere overlast door het slechte weer. Er lagen in één straat wel 25 ontwortelde bomen.

Duitse media meldden dat er niemand gewond is geraakt. Wel is er voor miljoenen materiële schade. Volgens de Duitse zender ARD is de schade het grootst in Noordrijnland-Westfalen en Rijnland-Palts. In Essen viel in twintig minuten tijd wel twintig liter water per vierkante meter. Ook vielen in sommige plaatsen hagelstenen met een doorsnede van drie centimeter.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1055
review
Starfield
special
Random Pics van de Dag #1053
special
Random Pics van de Dag #1052
review
Pokémon Scarlet & Violet: The Teal Mask
©FOK.nl e.a.