McCartney wil fastfoodkippen beschermen

Paul McCartney heeft Kentucky Fried Chicken (KFC) opgeroepen de kippen, die zij verwerken in hun maaltijden, een beter leven te geven.

De fastfoodketen ontkent alle kritiek over kippenmishandeling van de hand en zei tegen de vegetarische McCartney het volgende: Just 'Let it be', sir Paul. McCartney stuurde een open brief aan KFC en moederbedrijf Yum! Brands in de Louisville Courier-Journal, de lokale krant in KFC's thuishaven in de staat Kentucky.

De oproep van sir Paul kwam vlak nadat een dierenrechtenorganisatie KFC voor de rechter daagde. KFC zou misleidende advertenties hebben geplaatst over hoe de leveranciers kippen behandelen.

Volgens de dierenactivisten en McCartney worden de kippen zo vetgemest, dat ze niet meer in staat zijn om op hun eigen poten te staan. Ook branden de leveranciers de snavels af en koken ze de kippen levend in tanks om de veren te verwijderen.

De ex-Beatle riep de directeur van Yum! Brands op een einde te maken aan deze praktijken. "Als KFC betaalde om katten en honden zo te laten behandelen, zouden ze aangeklaagd worden voor dierenmishandeling'', meent McCartney. KFC blijft van mening dat het 'weer zo'n publiciteitsstunt' is van de dierenrechtenorganisatie.