Beautynieuws Juli 2003

Nieuwe producten



Lucky Chick is een productlijn die er helemaal op gericht is om jezelf, of een ander, een plezier te doen. De verpakkingen zijn supervrolijk, en als je de producten ruikt, dan ben je meteen verslaafd. Op deze foto zie je Three Bubbly Bars, lekkere grote zeeptabletten om heerlijk mee te badderen. Kneipp breidde deze zomer haar productlijn verder uit. In de reeds bestaande serie producten op basis van amandelen (voor de droge en zeer droge huid) is er nu ook een massage-olie. Ook nieuw is de opwekkende douchebalsem Ceder/Cypres, die je onder de douche het gevoel geeft alsof je in het bos loopt: heerlijke geur! De Eau de Cologne met bamboe, van Yves Rocher Fraicheur Vegetale, is heerlijk verfrissend op warme zomerdagen.



Hierboven zie je enkele echt zomerse producten. De goudkleurige tattoo van Yves Rocher staat feestelijk op je bruine huid, en is goed geschikt voor een feestje. De Blondspray met kamille van Hennaplus maakt je haar net een tintje lichter (met behulp van zonlicht of föhnwarmte), voor een leuk zomers effect. En wil je na een lange warme dag even bijkomen en afkoelen? Gebruik dan het roze gelmasker van Lucky Chick. Tip: leg het voor gebruik even in de koelkast, of hou het masker onder de koude kraan, voor een lekker verfrissend effect.


Handig om bij de hand te hebben tijdens de vakantie: Epi Travel, een heel compact epileerapparaatje van Carmen. Epileren houdt de haren veel langer weg dan scheren, maar misschien net niet lang genoeg om heel de vakantie door te komen. Je kan dan tijdens de vakantie alsnog naar een scheermes of ontharingscrème grijpen, maar dit apparaat is zo klein, dat je het net zo makkelijk mee kan nemen! In het buitenland heb je geen gedoe met adapter-stekkers en dergelijke: de Epi Travel werkt gewoon op batterijen.




Ook tijdens de zomer wil je misschien wat make-up gebruiken, maar niet te veel, en niet te zwaar. Een mascara, zoals deze van Maybelline Volum'Expresse, is altijd handig, zeker omdat ie waterproof is. Om kleine vlekjes in je gezicht weg te werken zonder meteen een hele foundation aan te brengen, is de Airbrush Concealer van Clinique erg handig. Draai aan het uiteinde van de stift, en er komt vanzelf wat camouflagecrème vrij, die je via het kwastje direct op je gezicht kan aanbrengen en uitsmeren. Een beetje lipgloss - zoals deze Superbalm van Clinique - en je ziet er verzorgd uit, zonder ladingen make-up!


Mannen krijgen meer en meer hun eigen producten. Was het een paar jaar geleden al de trend om stiekem de crèmetjes van vrouw/vriendinlief te gebruiken, tegenwoordig duiken er steeds meer productlijnen speciaal voor mannen op. Sothys introduceert een complete lijn, met een face wash (Detoxifying Active Cleanser), een hydraterende crème (Hydrating Active Care) en jawel, een heuse antirimpel-crème (Age-defying Active Care).





Aveda Lifestylesalon
In Maastricht werd onlangs de Aveda Lifestylesalon geopend, en FOK! was er (in mijn gelukkige persoon) bij. Middenin een drukke winkelstraat vind je een heerlijke winkel met alle Avedaproducten, die allen met alleen maar natuurlijke ingrediënten zijn gemaakt. Heerlijk snuffelen tussen de complete verzorgingslijn, compleet met make-up en geurtjes. Maar er is meer! Onder de winkel vind je een prachtige ruimte, die is ingericht als kapsalon en spa. Hier vergeet je dat je in hartje Maastricht bent, alle aandacht is voor jou, en eigenlijk kan je er maar één ding: genieten! Ik ben er onder handen genomen door een kapper en heb er een heerlijke gezichtsbehandeling ondergaan, en al moet ik nog wat wennen aan het resultaat (ben plotseling blond!), het was heerlijk. Leuk om te combineren met een weekendje Maastricht. En, ook niet onbelangrijk: Aveda zet zich op verschillende manieren in voor het behoud van de natuur, en besteedt hier zelfs een deel van haar winst aan.


Etos Health & Beauty Event
De Utrechtse Jaarbeurs staat van 8 t/m 12 oktober aanstaande in het teken van schoonheid, gezondheid en verzorging. Etos organiseert deze week namelijk haar Health & Beauty Event, en biedt de bezoekers de mogelijkheid om compleet geinformeerd te worden op het gebied van beauty. FOK! zal op het Etosevent aanwezig zijn, en hier natuurlijk verslag van doen. Wil je er zelf ook bij zijn? Toeganskaarten zijn te bestellen via de site van Etos.


Dove Beauty Test
Al besteden wij uitgebreid aandacht aan beautyproducten: ware schoonheid zit natuurlijk van binnen. Maar hoe goed ken jij jezelf eigenlijk? Doe de Dove Beauty Test en ontdek je innerlijke schoonheid. Een leuke test die je binnen een paar minuten vertelt hoe mooi je écht bent, compleet met tips om die innerlijke schoonheid ook echt uit te gaan stralen. Ik bleek zelf een sterk typje te zijn, uniek en onafhankelijk, creatief en enthousiast, en een echt gevoelsmens. Tja, altijd leuk om dat bevestigd te krijgen natuurlijk....


Mocht je vragen hebben over de producten, zoals bijvoorbeeld de prijs, of waar ze te koop zijn, kun je me altijd even mailen. Ook suggesties zijn natuurlijk van harte welkom via pluisje@fok.nl.