TBS'er vreest voor veiligheid na drugsmelding

Een Alkmaarder die vastzit in tbs-kliniek de Rooyse Wissel in Venray, wil overgeplaatst worden naar een andere kliniek. Volgens de man is hij zijn leven niet zeker sinds bekend werd dat hij degene is, die de directie gewezen heeft op de handel in - ťn het gebruik - van drugs binnen de muren van de kliniek.

De tbs'er, Tjong-a-S. (45) werd in februari 2000 door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot zes jaar cel en tbs wegens de moord op zijn partner.

De inrichting weigert echter pertinent een overplaatsingsverzoek in te dienen bij het ministerie van Justitie. Daarom heeft zijn advocaat nu een kort geding aangespannen dat dient op 29 juli. Volgens eigen zeggen heeft de tbs'er bij een behandelaar melding gemaakt van drugshandel en -gebruik in de kliniek. De directie heeft de betrokken patiŽnten aangepakt, maar daarna is uitgelekt van wie de informatie afkomstig was.

De man zit volgens zijn advocaat nu alleen op een afdeling en krijgt geen behandeling meer. De kliniek ontkent dat de veiligheid van de man niet garandeerd zou kunnen worden, en ziet dan ook geen reden tot overplaatsing. Over drugsgebruik binnen de kliniek wil men niets zeggen.