A1 Ring heeft last van dennenbloesem

little2little wist ons vandaag het volgende te melden:

De organisatie van de Grand Prix van Oostenrijk hoopt op regen. De regen moet de dennenbloesem wegspoelen. Een beetje regen is niet voldoende, enkele buitjes afgelopen weekend hebben de situatie verergerd.

"Ik hoop dat het voor donderdag hard gaat regenen, want anders moeten we het circuit laten reinigen en dat wordt duur", zegt Hans Geist, directeur van de A1 Ring. Een reinigingsactie kost ongeveer € 40.000, dit wil de circuitdirectie graag besparen.

De komende Grand Prix is in ieder geval voorlopig de laatste in Oostenrijk. Volgend jaar moeten enkele Europese races plaats maken voor Bahrein, Sjanghai en Turkijë. Geist blijft wel betrokken bij de Formule 1, hij vertrekt naar Bahrein en wordt directeur van het circuit aldaar.

Oud-coureur Niki Lauda is niet blij dat de Oostenrijkse Grand Prix gaat verdwijnen en wijst beschuldigend naar de overheid, die volgens hem niets gedaan heeft om de Grand Prix te behouden. De Red Bull eigenaar Dieter Mateschitz vind het echter geen ramp. "Zelfs een goed bezochte Grand Prix levert een verlies van een tot twee miljoen dollar op", volgens de ondernemer die wel eigenaar wordt van het circuit. Na eerdere sponsoracties bij Sauber zou hij nu tientallen miljoenen in het circuit bij Spielberg willen investeren.